Saglikli Yasam Saglikli Beslenme

Sağlıklı yaşam için sırlar sağlıklı beslenme, spor, şikayete değil şükre odaklı ruh hali, sevmek ve sevilmek.
Memlekette iyi olan her şey hızla tüketilip kötü olan her şey hızla artarken bu ülkede yaşamak, sağlıklı olmak için daha çok kişisel çabaya ihtiyaç olur hale geldi. Bu ülkede artık sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için hatta iyi nefes alabilmek için bile olağanüstü güçlere ihtiyacımız var.

Hastane sayıları, hastane inşaatları, sanki övünülecek bir şey gibi bir de çıkıp yaptık yapıyoruz deniliyor, arttı gidiyor. Zeytin ağaçlarını kesiyorlar, tarım alanlarına binalar oteller yaptılar, nükleer sanraller kuruyorlar, şehrin her yeri toz toprak inşaat şantiyesi halinde, kontrol yok tüm yiyeceklere hile karıştı, tarımı bitirdiler üretici kan ağlıyor her şey ateş pahası bir de yerli tohumu yasakladılar İsrailden ithal edilen tohumlarla sağlığımıza ettiler, hayvancılığı da gömdük et ithal ediliyor kim bilir nasıl et nasıl dnamızı bozacak o ithal etler, en çok vergi ödeyen ülkeyiz her şeye her gün zam üretici zararını bile karşılayamıyor ama yetkililer çözümü ithalatta buluyor kuru fasulye bile ithal. Tüm dünyada yasak olan tarım ilaçlarını ithal edip sağlığımızı mahvediyorlar. Sonuç herkes hasta. Kanser sayısı aşırı arttı, sakat doğan çocuklar arttı, hastaneler yetmiyor. Kim bunların sorumlusu? İyiye mi geldik kötüye mi ? Neden? Allah akıl vermiş de elden gelen bir şey yok.

Bu hale getirilen eskiden cennet olan ülkede artık sağlıklı olabilmek için kendi özel çabamız gerekiyor. Yediğimize bu şartlarda nasıl ne kadar dikkat edersek edelim maalesef yapabileceğimiz fazla bir şey yok sağlıklı doğal zararsız besini bulmak çok zor ama yine de biz hadislerle ayetlerle ve iyi doktorlar tarafından tavsiye edilen beslenme tavsiyelerine uyalım.

Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

  • Zeytinyağını sürün,için,kullanın
  • Bol bol tereyağı,süt,yumurta tüketin
  • Ayçiçek yağlarını ve margarini terk edin
  • Sabahları kahvaltıdan önce besmele ile 21 tane siyah kuru üzüm yiyin
  • İncir mucizesini de kaçırmayın! Kuş başı kıyılarak hakiki zeytin yağında birkaç gün bekletilmiş kuru incir yiyin. Her zeytin yağında 3-5 gün bekletilmiş kuru inciri, arada zeytin yağı da yutacak şekilde kaşıkla, sabah akşam aç karnına, yemeklerden önce düzenli olarak yiyin.
  • Çörek otu yağı için ve saçınıza, cildinize, yüzünüze sürün.
Bismillahirrahmanirrahim

Rabbim benim, eşimin, çocuklarımın, ailemin ve sevdiklerimin sağlıklı olmamızı sağlıklı bir ömür sürmemizi nasip et. Bizi hastalıklardan ve bildiğim ve bilmediğim tüm şerlerden koru.

Amin





Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak