Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak

Yazımın yanlış anlaşılmalara neden olmaması için öncelikle şunu belirteyim ciddi Bağımlılıklardan Kurtulmak İçin Uzmanlardan ve bağımlılık kuruluşlarından destek almak şarttır.
Tedavilere ilave olarak dua ile bünyemizi zihnimizi destekleyebiliriz. Sigara, çok yemek yemek, buraya yazmamın uygun olmayacağı başka bir çok kötü alışkanlık da birer bağımlılık, bağımlılığınız her ne olursa olsun ondan arınabilirsiniz ve hiç yapmamış gibi olabilirsiniz.
Allah insan vücudunu öyle güzel yaratmışki belli sürelerle tüm vücut yenileniyor eğer siz kendinize yaratılışa uygun davranırsanız vücudunuz tamamen yenileniyor günahtan da bağımlılıktan da eser kalmıyor.
İslam öyle güzel öyle affedici öyle güzel yeniden başlama dini Allah bir küçük davranışınızla bir iyiliğinizle sizin tüm günahlarınızı affedip bir bebek kadar masum sayıyor bu konu bir çok ayette ve hadiste anlatılmıştır. Organlar eğer ilaçlı gıdalarla vb katkı maddeleriyle dnası bozulmadıysa belli süre ile kendini yenileyecek şekilde yaratılmış yani siz belli bir süre alkol almazsanız hiç alkol almamış birisi gibi olur bünyeniz.
Siz yeter ki isteyin ben Allah'ın mucizesiyim vücuduma kendime iyi bakacağım ona iyi davranacağım deyin.
Ben uzun yıllar önce sigara kullanıyordum kendi kendime yaptığım bilinçaltı çalışmalarım ve okuduğum dualar ile sigarayı bıraktım ve bir daha başlamadım Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.
Bilim dünyasında yaygın görüşe göre insan vücudu her 7 yılda bir kendini yeniliyor. Buna şu açıdan bakın  bir günah işlediyseniz ve bir kere yaptım zaten günaha battım diyor ve kendinizi kaybediyorsanız. Şunu bilin Allah affedicidir (insanlar affetmez ve unutmaz Allah affeder ve içten bir tövbeniz veya karşılıksız bir iyiliğiniz karşısında sizi bir melek saflığında sayar)ve fiziki açıdan bakacak olursanız siz 7 yıl önceki siz değilsiniz vücudunuz tamamen yenilendi başka bir insansınız. Sigara içerek doğmadınız öyleyse o sigarayı bırakabilirsiniz sigara içmediğiniz halinize geri dönebilirsiniz.
İşlenen günah sadece Allah’a karşı olup kul hakkını ilgilendirmiyorsa, bundan tövbe etmenin üç şartı vardır:
O günahı terk etmek.
Onu yaptığına pişman olmak.
Bir daha yapmamaya karar vermek.
“Hepiniz Allah’a tövbe edin, ey mü’minler! Belki böylece korktuğunuzdan kurtulur, umduğunuzu elde edebilirsiniz.” (Nur sûresi (24), 31)
Bağımlılıklarından kurtulmak için öncelikle tevbe edeceksin. Çünkü her bağımlılık kendine zarardır ve kendine zarar günahtır. Sen Allah'ın kıymetlisisin sen bir mucizesin. Sen tahmin edemeyeceğin kadar Allah tarafından seviliyorsun. Kendi değerini bir bilsen zaten bağımlılığın olmaz. İşe bağımlılık, fazla çalışma da bir bağımlılık, yemeğe bağımlılık, sigaraya,dedikodu yapmaya dinlemeye bağımlılık, paraya bağımlılık, karşı cinse bağımlılık vb.
“Ey insanlar! Allah’a tövbe edip ondan af dileyiniz. Zira ben ona günde yüz defa tövbe ederim.” (Müslim, Zikir 42. Ayrıca Ebû Dâvûd, Vitir 26; İbni Mâce, Edeb 57) 
Tevbe edenin günahları afolur. 
Tevbe eden, günah işlememiş gibi olur (İbni Mace) Hadisi Şerif
Çölde devesini kaybedip sonra bulan kimsenin sevinmesinden çok, Allahü Teala kulunun tevbe etmesine sevinir. (Buhari) Hadis
Bağımlılıklardan Kurtulma Duası:
Sizin de herhangi bir bağımlılığınız varsa tek başınıza yapamıyorsanız mutlaka bir doktora danışın ve Peygamber efendimizin (sav) şu duasını sık sık yapın:
''Allah’ım! Hatalarımı kar ve dolu suyu ile yıka. Beyaz elbisenin kirini temizlediğin gibi kalbimi de hata ve günahlardan temizle. Benimle hatalarımın arasını doğu ile batının arasını uzaklaştırdığın gibi uzaklaştır. Allah’ım! Tembellikten, ihtiyarlıktan, borçtan ve günaha girmekten Sana sığınırım.” (İbn Mâce, Dua: 3; Tirmizî, Salat: 367)
Bağımlılığından kurtulmak isteyen herkesin faydalanmasını ve kötü alışkanlıklarından kurtulmasını seçiyorum. Bu yazıyı okuyan herkesin kötü alışkanlığından kurtulması için mucizelerin nelerdir Allah'ım?
Selam ve dua ile,
Zehra Karaaslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak