Hayırlı Cumalar


Hayırlı cumalar değerli blog okurlarım. Keyifleriniz, sağlığınız, sıhhatiniz  inşallah yerindedir. Ben çok iyiyim hamdolsun.

 Dert ve sıkıntı duaları paylaştığımda dertliyim sanmayın, o duaları ihtiyacı olanlar için paylaşıyorum. Mutsuz olan, sıkıntı içinde olan, gerçekten derdi olan, bazen de mutlu olması gerekirken hiç mutlu olmayı şükretmeyi beceremeyen o kadar çok insan var ki.

Hamd olsun Rabbime. Şükredecek o kadar çok şeyim var ki. Hepimizin şükredecek çok şeyi var.

Dilediğim fakat gerçekleşmemiş şeyler de var.  Hüzünlendiğim anlar da var. Kötülüklerle karşılaştığım anlar da. Hayal kırıklığına uğramışlıklarım da var. Başka insanların hüzünlerine hüzünlenişim de var. Çabalarımın boşa gidişi yerinde sayışım da var. Fakat mutluyum çok şükür. Çünkü her şeyin bir sınav olduğunun ve mutlulukların da hüzünlerin de insanların da gelip geçici olduğunun farkındayım.

Hayat inişli çıkışlı, iyi günler olduğu gibi kötü günler de her insanoğlu için var.

Asıl başarı iyi şartlarda mutlu olmak değil, kötü şartlarda da mutlu olabilmek ve Allah'a şükretmek. Rabbim sana şükürler olsun.

Gelin hep beraber şükredelim:

Allah’tan başka güç kuvvet sahibi yoktur. Her şeye kuvvet ve güç veren ancak zati ve sübuti sıfatların sahibi yüce Allah’tır. Allah’ı hamd ve tesbih ederim. Allah’tan başka ilah yoktur ve O en büyüktür. Ya Rabbi, bana ve diğer yarattıklarına verdiğin maddi ve manevi nimetlerin yanımızda kalması yalnız Sendendir. Senin ortağın yoktur. Sana hamd ve şükrediyoruz.


Allah’tan başka ilah yoktur. İbadete layık yalnız Allah’tır, O birdir, ortağı yoktur, kâinat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir.

Senin büyüklüğün gibi, ikramların da sınırsızdır. Sen cömertsin,  bize lütuflarını artır Allah' ım.
Ya Lâtif! Ya Lâtif! Ya Lâtif!
Lütuf sahibi yalnız Sensin Allah’ım!


“(Allahümme ekfinî bi halâlike an harâmike ve ağninî bi fadlike ammen sivâke)
 
“Yâ Rabbi helal nimetin yardımıyla haram olan şeylerden ve ikram ve ihsanın ile diğer mahlukatına boyun eğmekten beni müstağni kıl”
 
Allah'ım sana dilediğin gibi hamd eder senin dilediğin gibi seni anar tesbih ederim. Biz aciz kulların Samed olan Rabb'imizi Vekil edindik. Senden affını sonra rıza ve rahmetini dileriz.

Allah'ım yalnız senin himayen güvenlidir; sana geldim, sana sığındım. Her türlü şer, kaza, bela ve musibetten sana sığındım ya Rakib. Sensin gözeten kontrol eden.

Ya Tevvab sen tövbelerimizi kabul et, Ya Gaffar sen bizi bağışla, Efendimiz Hz Muhammed s.a.v elinden kevser havuzunda kana kana su içmeyi nasip et. Biz seni çok sevdik ya Vedüd, Sen de bizi sev. Seni daha çok hissetmeyi bize nasip et. Tek dileğimiz Sen'sin Allah'ım... Bize sen kafisin. Amin amin amin...
 
Selam ve dua ile
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak