Zehra'dan Selamlar

dualar hazinesi

Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi; sizin,ailenizin ve tüm inananların üzerine olsun sevgili dualar hazinesi dostlarım.


Uzun bir süredir paylaşım yapamıyorum, mesajlarınızı yanıtlayamadım af buyurun. Bu sürede neden sizlerden uzak kaldığımı merak eden güzel yürekli müslüman kardeşlerime bir açıklama borçluyum. 

Bir süre çalıştığım yerle yoğun olarak ilgilendim. Uyuma, ibadetler ve zorunlu ihtiyaçlar hariç bir şeye zamanım kalmadı orada çalıştığım sürede. Evlilik hazırlıkları, söz,nişan,kına, alışverişler, nikah,ev kurma,temizlik, ziyaretler,balayı sonra eve internetin bağlanması,sonra kardeşimin nişanı derken yorucu ve yoğun bir dönemden geçtim bu sırada internete girmeye fazla zaman ve imkanım olmadığı için dualar hazinesiyle ilgilenemedim.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. Hayatıma güzellikleri nasip eden Allah'a hamd olsun. Her güzel şey emek ve zaman istiyor. Evlenmek gibi kutsal ve güzel bir hediye ise daha çok emek ve zaman istiyor bu sırada sizlere zaman ayıramadım ama hep aklımdaydınız,dualarımdaydınız. İnşallah Rabbim gönlünüzden geçen tüm güzellikleri nasip etsin sizlere, güzel kalpli dualar hazinesi takipçileri. 

Geç yaşta Rabbim bana hayırlı bir eş nasip etti. Evlenmek isteyenler için ve umudunu kaybedenler için benim durumum bir örnek olsun. Her şeyin yeri ve zamanını belirleyen Allah. Onun yazdığının zamanı gelince öyle bir kolaylıkla, öyle bir güzellikle oluyor ki. Ona kurban olayım. 

Hayat masal değil, hiçbir şey de filmlerdeki, romanlardaki gibi kolay değil. Emeksiz,zahmetsiz hiçbir şey güzel devam etmez.

Yıllardır evlilikle ilgili okuduklarımı, öğrendiklerimi, evlilere sitelerimden tavsiye ettiğim şeyleri şimdi kendim uyguluyorum. Çevremde gördüğüm evliliklerdeki yanlışları yapmamaya çalışıyorum. Rabbim yardımcımız olsun inşaAllah. Hayırlı bir eş olmayı, her zaman eşimi mutlu etmeyi benden razı olmasını nasip etsin inşaAllah. Evlendiğimden beri her gün evde kuran açıyorum, namazımı,dua okumayı ihmal etmemeye çalışıyorum. Evin temizliğine düzenine eşimin temiz ve düzenli bir evde yaşamasına dikkat ediyorum. Yemek konusuna özen gösteriyorum her gün farklı yemeklerle eşimin midesini de kendime hayran bırakıyorum.Ve erkeği mutlu eden diğer şeyler konusunda özenliyim. Sonuç mutlu iki insan. Ama bu emekle oluyor, yan gelip yatmakla mutluluk olacak şey değil. Rabbim evliliğimin bana ve eşime bu dünyada da ahirette de iyilik, afiyet, mutluluk getirmesini nasip etsin ve bizi cennetine koysun, iyi anlaşan eşlerin girdiği kapıdan cennetine girmeyi nasip etsin inşaAllah ve bize hayırlı bir nesil de bağışlasın inşaAllah. Amin diyenlerden Allah razı olsun.

Kolay mı, mükemmel mi,eksiksiz mi her şey? Her şey nasıl gördüğümüze bağlı, iyi görürsen mutlu oluyorsun. Bu hayatta dört dörtlük hiçbir şey yok, biz ikilik mi üçlük mü dörtlük mü görüyoruz  olayları ve şükredebiliyor muyuz asıl mesele burada. 

Hayat bir sınavlar zinciri, sınavlar bitmiyor, her güzel şey duada,sabırda ve şükürde ısrar istiyor. 

Her ne kadar kendi hayatımızda güzel şeyler olsa da, dünyadaki insanlar aynı hızda kirlenmeye, kötüler kötülük yapmaya devam ediyor. Rabbim beni,eşimi, ailemi,sevenlerimi ve tüm mümin kardeşlerimi kötülüklerden, kötülerin şerrinden korusun, karşımıza iyi insanlar çıkarsın inşaAllah.

Sabır,dua ve şükür ile bu dünya sınavını atlatacağız inşaAllah. Rabbim ona layık kullar olmamıza yardım etsin inşaAllah gerisi boş.Dualar hazinesine zaman ayıramasam da duaya ibadete devam. Sonsuz aşkım ALLAH. 

Dua isteklerinize, mesajlarınıza yakın zamanda cevap vereceğim inşaAllah.


Selam ve dua ile, 

Zehra 




Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak