Anne Sutunun Artmasi İcin Oneriler

Bu makaleyi anne adayları ve emziren anneler için yazıyorum. Bilgiyi paylaşmak büyük sevap araştırarak ve deneyimleyerek edindiğim anneler için hazine değerindeki bu bilgilerimden ihtiyacı olanlar yararlanır inşaAllah.

Emzirme ve süt yeterliliği konusu eğer ilk kez anne oluyorsanız yabancı olduğunuz bir konu oluyor. Kulaktan dolma bilgilerin hepsi doğru değil. Eskilerin de doğru ve yanlış bildikleri var. Aşağıda yazdıklarım uzmanlar, bebek hemşireleri, doktorlar, hamilelik bebek kitapları, bebek dergileri ve birkaç çocuğu olanlardan topladığım bilgilerden ve kendi deneyimlerimden oluşuyor.
Anne sütüyle bebeğin beslenmesi çok değerli bebek için o yüzden sütüm az falan demeyin emzirin, sütünüzü artırmanın yollarını arayın.
Geçenlerde ziyarete gittiğim yeni doğan bebeği olan bir komşum sütü az diye kızına torununu emzirtmeyi bıraktırmış. Bebek 15 günlükken ziyarete gittiğimde( doğuran kadın bebeğiyle annesinin evine yerleşmiş annesi baksın diye) sütü az mama veriyoruz dediler. Bol bol emzirsin sütü artar dedim diğer önerileri de söyledim ama hiç takmadılar beni. Birkaç hafta sonra karşılaştığımda memeyi bıraktırdıklarını çünkü sütün gelmediğini söylediler (memeyi vermezsen bebek emmezse tabi sut gelmez dedim içimden) mama veriyorlarmış gazı varmış kabızmış bebek mamanın tadını beğenmiyormuş şeker katmışlar içine (yanlış üstüne yanlış) Neyseki Allah koruyor cahillerin ellerindeki bebekleri ömür veriyor ama ilerde hastalıktan kurtulamayacak sürekli hastalanan çocuklar işte bu yüzden.

Emziren Anneler Sütünüzün Artması Bebeğinizin Doyması İçin Altın Değerinde Öneriler

Meme boşaldıkça dolar. Emilmeyen meme süt vermez
Çok sıvı tüket. Bol bol su iç su iç su iç!!!
Bebek emerken pompadan daha çok süt çıkarıyor pompa daha az çıkarır. O yüzden pompa ile süt sağmak zorundaysan sağ ama emzir de!!
Memelerin de hisleri var çocuğunuzu emzirirken yakınlık hissi sütün daha fazla çıkmasını sağlar. O yüzden sağmak yerine memeden süt verin.
Sütünüz azsa çocuğunuzu sık sık ve uzun uzun emzirin. Bebek emdikçe süt artar.
Bebeği emzirdikten sonra 10  dakika sağmak da süt yetmiyor mesajını verir ve meme daha fazla süt üretir. O yüzden emzirdikten sonra bir 10 dakika da makinayla sağın.
Eğer sütünüz azsa süt kampına girin. Yani 2 gün boyunca sürekli emzirin başka bir şeylerle uğraşmayın. Ya bebeği emzirin ya pompayla sağın sık sık. 2 gün boyunca sağmak ve bebeği emzirmek dışında bir şey yapmayın
Bebek memeyi redderse istemese de memeye yakın tutun memeleriniz açıkken kucağınıza alın.
Eğer pompa kullanıyorsanız günde en az 7 kez sağın
Mümkün olduğunca uyuyun veya dinlenin.
Anne sütü bebeğime yetiyor mu diye merak ediyorsanız bebeği sağlık ocağında tarttırın.2 gün emzirin sonra yine tarttırın günlük 20-25 gr haftalık 125 gr ayda 500 gr almışsa her şey yolunda demektir.
Anason,rezene, çemen otu, ısırgan otu, tarçın, fesleğen, nane, susam anne sütünü arttırır. Salatalara ekle veya çay olarak tüket. 1 su bardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı kuru bitki ekleyerek çay olarak tüketebilirsin.

Sütünü Arttırmak İçin Yenilecekler İçilecekler
Bol soğan ye. En faydalı ve en zararsız süt arttırıcı. Sabah öğle akşam 1 er soğan her öğünde ye. Bak nasıl sütün artacak. Soğan sevmiyor olabilirsin kokuyor olabilir ama bebeğinin sağlıklı beslenmesi her şeyden önemli.
Bol su iç.
Sıcak ve sulu şeyler iç.
Bol çorba iç.
Tahin pekmez ye aşırıya kaçmadan.
Yeşillikler ve sebze ye.
Az yağlı süt ürünleri tüket.
Yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı, dereotu ye.
Siyah üzüm, dut pestili, yumurta, kırmızı et, balık tüket.
Taze beyaz üzüm, incir, havuç, kıvırcık salata, çörek otunun bal ile karıştırılması, hurma, kimyon, kişniş, marul, nane, salep, zencefil tüket.


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak