Herseyin Hayirlisi İcin Okunacak Dua

Rabbim her şeyin hayırlısını ver duası belkide en güzel dualardan birisi. Çünkü bizim istediğimiz her şey bizim için hayırlı olmayabiliyor. Rabbim bize herşeyin en hayırlısını nasip eder inşaAllah.


Peygamber Efendimiz’in eşi olan Ümmü Seleme’nin (r.a.) okuduğu rivayet edilen her şeyin hayırlısı için okunacak dua

Herşeyin hayırlısı için okunacak duanın Türkçe okunuşu:

Allah’ım! Senden istenilenlerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını diliyorum.

Beni sabit kıl, mizanda sevaplarımın ağır gelmesini lutfeyle, imanımı tahkike erdir, derecelerimi yüksek eyle, namazımı kabul eyle, hatamı affeyle. Allah’ım! Senden cennette yüksek dereceler istiyorum. (Âmîn) Kabul buyur Allah’ım.

Allah’ım! Senden işlerimi hayırla başlamasını, sonlarının, tamamının, evvelinin, açık ve gizlisinin hayır olmasını, cennette yüksek dereceler istiyorum. (Âmîn) Kabul buyur Allah’ım.

(Allah’ım!) Duamı kabul eyle. Allah’ım! Senden şanımı yüceltmeni, günah yükümü kaldırmanı, işimi ıslah etmeni, kalbimi temizlemeni, fercimi korumanı, kalbimi nurlandırmanı, günahımı bağışlamanı ve cennette yüksek dereceler istiyorum. (Âmîn) Kabul buyur Allah’ım.

Allah’ım! Nefsimi, işitmemi, görmemi, ruhumu, yaratılışımı ve ahlâkımı, ailemi, hayatımı, ölümümü ve işlerimi benim için mübârek eylemeni istiyorum. İyiliklerimi kabul eyle. Allah’ım! Senden cennette yüksek dereceleri istiyorum. (Âmîn) Kabul buyur Allah’ım.

Ey kalpleri çeviren! kalbimi dinin üzere sabit kıl.

Allah’ım! Senden faydalı bir ilim, kabul edilen bir amel ve helal bir rızık istiyorum.

Amin

Kaynak: Yrd. Doç Dr. Veysel Akkaya, Kalplere Şifa Salavat ve Dualar, Erkam Yayınları

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak