30 Bin Sevap Degerindeki Salavat


salavat

Bu Salevat -ı Şerife'yi okumanın çok büyük fazileti olduğu beyan edilmektedir : Sıdk u sadakatla , can-ü gönülden , ihlas ile , inanarak 3 kere okuyan kimseye sanki ( 30 bin ) defa Salevat-i Şerife okumuş sevabı verilir.
 Bu Salevat-i Şerife 'yi ezberlemeli ve günde 3 kere okumalı ve büyük  sevaba mazhar olmalıdır.Salevat- i Şerife getirmenin adabından beri de sayılara  dikkat göstermektedir. Bir Salevat -i Şerife okunacaktır dendiği vakit o Salavat-i Şerife o adet kadar okunmalıdır. Ne fazla , ne de eksik olmayacaktır. Bunun hikmeti ve inceliği böyledir.


Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin mahtelefel-melevani ve teakabel-asarani ve kerrarai - cedidani vestekbelel ferkadani ve belliğ rühahü ve ervaha ehl-i beytihi minnat-tahiyyete vesselame verham ve barik sellim aleyhi ve  aleyhim teslimen kesiran kesira . ''


  Manası : Allah'ım ! Melevan , asaran , cedidan ve ferkadan yıldızları devam ettiği müddetçe Efendimiz Muhammed ( S.A.V.) ' e salat ve selam eyle. O'nun ve ehl-i beytinin ruhuna bizden saygı ve selam ulaştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak