Bir İnsanı Selamete Cikaran Dua

mucize dua

Aylarca işsiz olan, hasta olan, yıllarca da yalnız olan yakından tanıdığım bir dua dostumuz bu duayı günlerce, gün içerisinde sık sık okuyarak selamete çıktı.
 Bu bir gerçek hayat hikayesi. Yıllardır tanıdığım birisi olduğu için gelişmeleri kendi gözlerimle gördüm. Bir yıl önce bana da okumamı tavsiye etmişti, ben ise okumadım. Bugünden itibaren ben de her gün okuyacağım inşaAllah, sizlerin de faydalanmanız için paylaşıyorum. 

Hikayemizin kahramanı yıllarca çok işsizlik,parasızlık çekti, aylarca hatta iki yıl  işsiz kaldığı oluyordu, çekici ve birçok yönden iyi bir insan olmasına rağmen de bekardı, psikolojik problemleri de vardı. Yani her açıdan maddi ve manevi kötü bir durumdaydı.  Bir gün bilgisayarından bu duayı yazdırarak, yanında taşımaya, her gün 100 defa okumaya başlamış. İlk günler 100 defa okumuş,sonrasında sayıyı azaltmış.Tam olarak ne zaman başladığını bilmiyorum yani ne kadar süre okudu fikrim yok ama sonra hayatında her şey mucizevi bir şekilde yoluna girdi. Hayalindeki işi çok yüksek maaşla buldu, üç yıldır orada çalışıyor, çevresi gelişti, hayalindeki insanı buldu,  kilosundan şikayetçiydi,kilo verdi, hayattan bıkmış, negatif asık suratlı sinirli bir insandı şimdi ise hayallerine kavuştu, evlendi. Allah ona sahip oldukları için şükretmeyi nasip etsin, nefsinin şerrinden onu korusun inşaAllah.

Her şeyi nasip eden Allah. Dua bir vesiledir. Herkesin kaderi de ayrı, duası da ayrı ama belki başkalarının da hayatına olumlu bir katkısı olur diye paylaşmak istiyorum.

(Yazımın adı bir insanı selamete çıkaran dua ama bu duayı tavsiye ettiğim herkes selamete çıktı Allah'ın izniyle. 1 yıl önce bu yazıyı yazmıştım. Bu yazıda bahsettiğim kişinin şimdiki haline baktım, her şey daha da güzel gelişiyor hayatında ama mutsuz ve kötü bir insan oldu. Önemli olan dua edip kabul olduktan sonra  şükre duaya devam etmek, kibirlenmemek , insan oğlu eğer isteyip de sahip olunca değerini bilmiyorsa, şükretmiyorsa ve kibirleniyorsa işte orada mutsuzluk, ruhsal hastalıklar, çevresine zarar başlıyor. Dünyadaki milyonlarca insanda olan bu. Tüketme çılgınlığı. Hep daha fazlasını isteme ama sahip olduğunun değerini bilmeme hastalığı. Bu dünyada ve ahirette mutluluğun sırrı elindekilerle mutlu olmak, elindekiler için şükretmek sevgili dua dostlarım. Rabbim her şeyin hayırlısını versin.)

"Allah'ım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil." (Tirmizî, "De'avât", 124))

Bir çok takipçiden zor günler yaşadığına dair bir çok mesaj alıyorum. Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun inşaAllah. Dualarımdasınız hepiniz. 

Şimdi yukarıda anlattığım duayı aşağıda paylaşıyorum. Siz de yazdırıp veya yazıp yanınızda taşıyıp gün içerisinde sık sık okuyabilirsiniz. Şifa olsun, dertlerinize derman olsun inşaAllah.

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.

Dua:

"Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh tevbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten ve la nuşura."

Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil’ükadü, ve tenfericü bihil’kürabü, ve tükdâ bihil’havâicü, ve tünâlü bihir’regâibü, ve hüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’ğamâmü bivechihil’ kerimi, ve alâ âlihi ve sahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâ’lûmin lek.

ANLAMI:

"Kendisinden başka ilah olmayan, hakikî hayatla diri olan Hay, her şeyi ayakta tutan  Kayyum olan büyük Allah’dan beni bağışlamasını istiyor ve -bütün benliğimle- ona tövbe edip, yöneliyorum; nefsine / kendine zulmetmiş, üstelik nefsi için ne ölümü, ne hayatı ve ne de öldükten sonra dirilmeyi elinde tutamayan bir kulun tevbesiyle / yönelişiyle (tevbe ediyorum)."

"Allâh’ım, kendisi hürmetine düğümler çözülen, gamlar-kederler açılan, ihtiyaçlar giderilen, isteklere, hüsn-ü hâtimelere güzel âkibetlere nâil olunan, kerem (cömertlik) sahibi yüzü-suyu hürmetine bulutların sulandığı, Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e ve onun âl ve ashâbına; her bakış ve her nefeste ve zâtinca mâlum olanların sayısınca, kâmil bir rahmet ve tam bir selâmet ihsan eyle."amin

Tevbe duası ve sonrasında salavatı tefriciye duasından oluşan bu duanın hepimize hayır getirmesi dileğim ile. Duayı bütün olarak okuyacaksınız. İkisi birlikte tek dua oluyor.

Güzel gelişmelerinizden beni haberdar edersiniz inşaAllah. 

Selam ve dua ile,
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak