Aldatilip Terk Edilen Kizlar İcin

sevdigi baskasıyla evlenenler icin

Bir çok hanım kardeşimizden sözlüm,nişanlım beni evlenmeye az kala terk etti, başkasıyla da görüşüyormuş, başkasıyla sözlendi,başkasıyla evlendi mesajları alıyorum birkaç gündür.
Ülkemizde bu durumu yaşayan milyonlarca kız var, sizlerden duymadan önce de çevremde tanıdığım birçok kızdan bu hikayenin aynısını duyuyordum. 
Hatta bu hikayenin bazı yönlerden benzerini ben de yaşadım. 
Yalnız değilsiniz. 
Mesaj yazan ve yazmayan bu durumu yaşayan Sevgili dua dostum bu yazı senin için. Okuduğunda acın dinmeyecek o acı çabuk geçmez ama belki bir nebze olsun kendini daha iyi hissedersin.

Bil ki yalnız değilsin. Bil ki sadece sen bu durumu yaşamıyorsun. Binlerce kızın da senin gibi kalbi daraldı, uykusuz geceler geçirdi, ağlamaktan hastalandı..Onu hem özledi,hem de ondan nefret etti..Anlam veremedi,güvenini ve yaşam sevincini kaybetti..Hiç bir hatasının olmadığını karşısındakinin karaktersiz olduğunu bilmesine rağmen kendini değersiz hissetti..

Bil ki uykusuz gecelerin hemen bugün bitmeyecek, gözyaşların hemen bugün dinmeyecek. Ama bir gün gelecek her şeyi unutacaksın,onu unutacaksın, hatta onun gibi bir karaktersizi sevmiş olmana şaşıracaksın,ona karşı hiçbir şey hissetmeyeceksin.

 Acı çektiğin günleri düşündüğünde 'keşke kendimi o kadar üzmeseymişim değmezmiş o dert de kalıcı değilmiş aşk acısı da kalıcı değilmiş benim için hayırlı olan onun gitmesiymiş, şükür Rabbime diyeceksin'.

Allah herkese her şeyin hayırlısını nasip etsin inşaAllah neyin şer neyin hayır olduğunu biz bilemeyiz.  

Seninle görüşürken başkasıyla görüşen ve seni terk eden birisinin dönmesinden hayır gelmez sakın ola ki zamanını onun dönmesini bekleyerek geçirme,olan hayatına olur olan sana olur.Eğer dönmesini beklersen o döner ama bu sefer ya sen onu terk edersin ya da o seni yine başkası için terk eder. (Bu olayının aynısını yaşayan binlerce gerçek hayattan alınan ortak sonuç)

Ne istediğini bilmeyen,daldan dala konan,verdiği sözün arkasında durmayan, hele ki aynı anda birkaç kişiyle görüşen veya senden ayrılır ayrılmaz başkasıyla görüşen (bil ki yüzden doksan o kişi senleyken de vardır)seni bırakıp başkasıyla sözlenen kişiden sana hayır gelmez.

Sen hiç merak etme o layıkını bulur.Böyle durumu binlerce kişi yaşadı ve sonuç yüzde 95 aynıdır onun sana yaptığının daha beterini evlendiği sözlendiği kişi ona yapar, öyle kişiler giderler kötü kişilerle evlenirler.
NUR 26: El habîsâtu lil habîsîne vel habîsûne lil habîsât(habîsâti), vet tayyibâtu lit tayyibîne vet tayyibûne lit tayyibâti, ulâike muberraûne mimmâ yekûlûn(yekûlûne), lehum magfiratun ve rızkun kerîm(kerîmun).
Kötü kadınlar, kötü erkekler içindir. Kötü erkekler, kötü kadınlar içindir. Temiz kadınlar, temiz erkekler içindir. Temiz erkekler, temiz kadınlar içindir. İşte onlar, (kendileri haklarında) söylenenlerden berî (uzak) olanlardır. Onlar için mağfiret (günahların sevaba çevrilmesi) ve kerim (Allah’tan ikram edilen) rızık vardır.

Sen sen ol lütfen çoğumuzun yaptığı kendini boşa üzme hatasını yapma. Allah'ın seni kurtardığını anla,onu kafandan sil, çünkü o sırada karşına doğru kişi çıkacak. Eğer kafanda giden olursa doğru kişiyi görmez kaçırırsın.Allah musibetin arkasından hediyeyi gönderir ama biz gidenin arkasından o kadar uzun bakarız ki hediyeyi göremeyiz. Lütfen doğru kişinin değerini bil,onu kırma,kötünün sana yaptığının acısını ondan çıkarma,onun sana Allah'ın hediyesi olduğunu,iyinin değerini bilmen için kötüyü yaşattığının bilincinde ol. 

Kendini değersiz hissetme. Onun seni terk edip başkasıyla olması senin eksik olmandan veya kötü olmandan değil.Sebepleri: O senin nasibin değil.O sana layık değil. Bu bir sınav. O kötü bir insan birlikte olsanız seni sürekli aldatacaktı çok mutsuz olacaktın. Evlendikten sonra seni terk edebilirdi,daha mutsuz olurdun o zaman.Allah karşına inşaAllah daha iyisini çıkarır. Allah'ın karşına daha iyisini çıkarması için dua et. 

Her gün ne kadar çok dua istekleri ne çok mesaj alıyorum evli kadınlardan biliyor musun? Aldatılanlar,terk edilenler,mutsuzlar... O seni evliyken değil de sözlüyken aldattı başkasına gitti şanslısın. Lütfen her şeyde bir hayır olduğunu GÖR.

Sık sık şu duayı oku:
Kalem 32:
‘Asâ rabbunâ en yubdilenâ ḣayran minhâ innâ ilâ rabbinâ râġibûn(e)
Umulur ki Rabbimiz, bize, onun yerine daha hayırlısını verir. Muhakkak biz, Rabbimizden hayır istiyenleriz.”

İçin her daraldığında,onu her özlediğinde,yaşamaktan soğuduğun anlarda,umudunun kalmadığı anlarda şu duaları oku:

‘’Rabbi,,inni lime enzelte ileyyi min hayrin fakiru ‘’ Anlamı: Rabbim bana indireceğin her hayra muhtacım”

“Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azıym.” “Allah’a güvendim. O bana yeter. Tanrı yoktur O vardır, Ben O’na bağlanıp işimi ona bıraktım; O arşın azim Rabbidir.

Kadınlar için zaman çok önemli lütfen zamanını değmeyecek bir insan için üzülerek harcama. Yeni bir sayfa aç. O sayfayı ne kadar kısa sürede açarsan o kadar çok mutlu olursun. O sayfayı açamazsan bir gün bir bakarsın ömründen ömür gitmiş, olan sadece sana olmuş.Bunu yaşamak istemiyorsan gidenin arkasından bakma.

Aşk çok kötü bir şey,mantık dinlemez,aşk acısının nasıl bir hançer olduğunu bir tek yaşayan bilir. Bu acını yaşarken tek başına çaresiz olma diye benim ve binlerce insanın ortak deneyimini,çok kişiden duyduğum sözleri ve ben aynı şeyi yaşadığım zamanda tecrübe ettiğim duaları seninle paylaşıyorum. 

İnşaAllah Allah yar ve yardımcın olsun. İnşaAllah bu acının arkasından gelen doğru kişiyi görebilir,değerini bilir,yuvanı kurarsın.Ve bir gün oğlun olduğunda onu Kurana,sünnete uygun iyi karakterde bir insan olarak yetiştirirsin,şımarık dengesiz bir erkek yetiştirmezsin inşaAllah.

Selam ve dua ile,
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak