Isırgan Otunun Faydalari

kansere faydali bitkiler

Facebook sayfamızda bir dua dostumuz amcasının gırtlak kanserini ısırgan otu çayı içerek geçirdiğini söylemiş.

Son yıllarda ısırgan otunun faydaları herkes tarafından sıkça söyleniyor ama kim ne kadar bu şifalı bitkiden faydalanıyor bilinmez. Bu hayati tavsiyenin daha çok kişiye ulaşması için bu yazıyı yayınlıyorum. Rabbim hastalara şifa versin inşaAllah.

Tıbbi tedavinin tanında ısırgan otu da kullanmanız tavsiye edilir. 

Isırgan Otunun Faydaları;
  • İdrar sorunu olan kişilerin derdine devadır
  • Anemi tedavisinde kullanılan ilaçların yanına ek ürün olarak kullanılabilir
  • Şifalı otların başını çeken ısırgan otu kanser hastalığını önler ve kişilere sağlıklı yaşamın kapılarını aralar
  • Vücutta oluşan şişkinliği giderir ve gaz problemine iyi gelir
  • Kolesterol ve tansiyon problemi olan kişilerin her gün çayını tüketmesi halinde sorunu ortadan kaldırır
  • İçerisinde yüksek miktarda demir vitamini bulunduğu için demir eksikliği yaşayan kişilerin sorunlarını giderir
  • Sindirim sisteminde olumlu etkiler yaratır ve diğer pek çok organı temizler
  • Artrit semptomlarını hafifletir ve enfeksiyonlara karşı direnç kazandırır
  • Regl döneminde görülen gerginliği ve kasıklar da oluşan ağrıyı giderir
  • Özellikle lohusalık döneminde çayı ve yemeği sık, sık tüketilmelidir. Ciddi derece de süt yapan bu ot aynı zamanda sütün kalitesini de artırmaktadır
  • Cinsel iktidarsızlık çeken kişilerin sorunlarını giderir
  • Böbrekleri temizler ve karaciğerin yenilenmesinde fayda sağlar
  • Öksürük problemini olan kişilerin düzenli olarak ısırgan otu kullanması halinde sorunu giderir
  • Soğuk algınlığına karşı oldukça etkilidir ve bağışıklık sistemini de kuvvetlendirir
  • Şeker hastalığı ve romatizmal sıkıntıları olan kişilerin sürekli kullanması halinde bitkinin içerisinde bulunan etkili maddeler şifasını gösterecektir
  • Ergenlik sürecinde çıkan sivilceleri iyileştirir ve ödem söktürür
  • Bitkinlik ve kuvvetsizlik durumlarına karşı iyi gelir
  • Kandaki şeker düzeyini dengeleyen bu bitki aynı zamanda da kanı temizler
  • Kabızlık sorunu çeken kişilerin çayını hazırlayıp aç karnına içmeleri halinde sorunu ortadan kaldıracaktır
  • Egzama, bahar nezlesi ve alerjik durumlara karşı hem önleyicidir hem de iyileşme sürecini hızlandırır
Son yıllarda, kansere iyi geldiği söylendiği için ünlenen ısırgan otu, aslında çok eski dönemlerde de çok ünlü bir bitkiymiş. Vikingler, ısırgan sapları taşımanın, insana cesaret, güç ve direnç kazandırdığına inanırlarmış. M.Ö. 1. yüzyılda Latin şairi Ovidius "Ars Amatoria" adlı eserinde ısırgan otu içeren bir kuvvet macununun reçetesini vermiş.

Yaprakları asit formik yönünden zengin. Dokunduğumuz zaman canımızı yakan sıvı, aslında ısırgan otunun değerli öz suyu. Ayrıca demir ve magnezyum içeriyor. Yoğun C vitamini içermesinin yanı sıra, ısırgan otunda A ve B vitaminleri de var. Kalsiyum ve pek çok mineral ile tuzlar da bulunuyor.

Isırgan otundan, özellikleri nedeniyle, mukoza sağlamlaştırıcı, idrar söktürücü, güçlendirici, anti-alerjen, kan temizleyici ve iltihap giderici olarak yararlanılıyor. Ayrıca zayıf saçlar için üretilen bazı şampuanların bileşiminde ısırgan otu var. Romatizma ağrısının giderilmesi için ısırgan otu suyuyla ayak banyosu öneriliyor. Taze ısırgan otu bitkisinin sapı yere yakın bölümünden kesilerek; eklem deformasyonu, romatizma, siyatik, kol ve bacaklardaki sinir iltihaplarına karşı doğrudan ağrılı bölgelere sürülerek de kullanılıyor.

Isırgan otu su atıcı özelliği olduğundan, ödem durumunda fazla suyu dışarı atıyor.

Adet kanamalarını düzenliyor

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fethi Albayram "Isırgan otunun birçok şifalı yönü olduğu söylenir, şimdiye kadar kesin olarak teyit edileni ise idrar söktürücü özelliğidir," diyor: "Yine de çeşitli yararları olduğu biliniyor. Kanı temizler, metabolizmayı uyarır, kabızlığı önler, gut ve romatizma hastalıklarında rahatlık sağlar, idrar yolları ve böbrek iltihap ve rahatsızlıklarında tedaviyi destekleyici tesir gösterir. Karaciğer, safra kesesi ve dalağa iyi gelir. Kadınların adet kanamalarında kanın normal akışını sağlar. Hayvan besicileri; at, kümes hayvanları ve sığıra besleyici yem olarak kurutulmuş ısırgan otu verirler. Özellikle bu durumda sığırın daha fazla süt vermesi beklenir."

Farmakolog Prof. Dr. Tuhan Baytop da "Türkiye'de Bitkilerle Tedavi" adlı kitabında, ısırgan yaprakları ve köklerinin kan temizleyici, idrar söktürücü, iştah açıcı olarak kullanıldığını yazıyor ve romatizma ağrılarını gidermek için de taze ısırgan otunun ağrıyan yerlere sürülmesini öneriyor.

Ciddi derece de etken olan bu bitki daha önce hiç kullanılmamış ise ilk etapta bitkinin sizde alerjik yapmaması için önce azar, azar miktarlar da kullanmanız gerekir. İlk kullanımın ardından her hangi bir problem yaşamanıza sebebiyet vermemiş ise devamlı olacak şekilde istenilen miktarda kullanabilirsiniz. Bu bitkinin hem yemeğinden, hem çayından hem de şampuanından faydalana bilirisiniz. Isırgan otu çayını sindirim sorunu olan kişiler, yemeğini böbrek ve mesane sorunu yaşan kişiler ve şampuanını da egzama ve saç sorunu yaşayan kişiler rahatlıkla kullanabilir.

Isırgan Otunun Kullanılışı:

Isırgan otunun özelliklerinden yararlanmak için bitkinin yaprak, kök, çiçek ve tohumları kullanılıyor. Yaprakları çiçek açma zamanında Nisan - Haziran döneminde saplarından sıyrılarak toplanıyor. Gölgede ve havadar ortamda kurutulduktan sonra ince kıyılıyor. Tohumlar Temmuz - Ağustos döneminde toplanıyor ve gölgede kurutuluyor. Kökler ilkbahar veya sonbaharda sökülüyor, yıkanarak temizleniyor ve gölgede kurumaya bırakılıyor. İyice kuruduktan sonra ince kıyılıyor ve kavanozlarda saklanıyor.

Tazesi semt pazarlarında, tohumu da baharatçılarda bulunuyor.

Mutfakta

Salata: Isırgan otu, özellikle Ege yöresi mutfağında salata olarak yer alıyor. Isırgan otu hafif haşlanıyor, sarımsaklı yoğurt ilave edilip üzerinde zeytinyağı gezdirilerek servis yapılıyor.

Börek: Tıpkı ıspanaklı börek yapar gibi, ısırgan otuyla da börek yapılabiliyor. Böreğin harcına biraz da kıyılmış pırasa katılması öneriliyor.

Isırgan Otu Çayı Nasıl Hazırlanır

Kök Çayı: Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, bir su bardağı dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine getirilir, 4-5 dakika kaynadıktan sonra, ateşten indirilip 5-10 dakika demlendirilir ve süzülür.

Tohum Çayı: Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı tohum, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak su ile haşlanır, üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür.

Isırgan Otu Çayının Faydaları
  • İdrar söktürücüdür
  • Yüksek miktarda demir içerir
  • Anemi tedavisinde yardımcı olarak kullanılır
  • Sindirim sistemini ve diğer organları temizler
  • Artrit semptomlarını hafifletir
  • İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır
  • Karaciğeri temizler
  • Böbrekleri temizler
  • Öksürüğe iyi gelir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Soğuk algınlığına iyi gelir
  • Saman nezlesinin tedavisinde kullanılır
  • Sindirimi düzenler
Isırgan Otu ile Bakım

Isırgan otu kozmetik sanayiinde özellikle şampuan yapımında kullanılıyor demiştik. Evde kendiniz de saç bakımı için kullanabilirsiniz.


Saç Yıkamak: 4-5 avuç taze veya kurutulmus yaprak, 5 litre suya koyulur, ağır ateşte kaynama derecesine kadar ısıtılır, 5 dakika demlendikten sonra süzülür. Kök kullanıldığında ise, 2 avuç dolusu ince kıyılmıs kök, 10-12 saat soğuk suda bekletilir, sonra kaynama derecesine kadar ısıtılır ve demlenmesi için 10 dakika beklendikten sonra süzülür.

Isırgan Otu ile Hastalıklarını Yenen Kişilerden Yorumlar:

Halil



Vucudumdaki bir kanser hucresi sebebiyle doktor kontrolundeydim ,bir ay boyunca her gun kaynatip suyunu ictim doktor test yaptiginda nasil bir ilac kullandinda bu kadar iyilesme oldu dedi sonucuna kendiside Sasirdi.sizlerede tavsiyem rahatsizliginiz olmasada ara ara kullanin inanin cok faydasi var


metincan öğretmen



çok faydalı herkese tavsiye ederim babamın böbrek taşı sorunu var ve yemesini öneriyorum

Nalan Kümbetlioğlu  siz abinize bol bol ısırgan otu çayı içirin hiçbirşeyi kalmaz çünki bbenimde amcan gırtlak kanseriydi sadece sıvışeyler tüketmek zorundaydı ama bu çay amcamı 2 ay içinde temizledi ve şuan sapasağlam maşallah ama günde 2 su bardağı içsin

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak