İbretlik Evlilikler


ibretlik evlilikler

Yıllardır çiftleri incelerim.Çoğu çiftin nasıl hayatı birbirlerine zehir ettiklerini, nasıl yanlış kişilerin seçildiğini, nasıl nefsin elinde esir olduklarını, nasıl birbirlerinin kıymetini bilmediklerini, nasıl evlerini ve hayatlarını karmaşaya çevirdiklerini, nasıl cenneti yaşamak varken cehennemi tercih ettiklerini çok gördüm.


Hep derim ki bu insanların ikisinde de hata var, mutsuz evlilerde hata hep iki taraflıdır. Ama onlara sorsan hep diğer tarafı suçlar.

Yüzlerce çiftin evliliğini incelemem sonucunda neyin hatalı olduğunu çok iyi bilmem,Allah vergisi iyi kalbim, yıllarca karakterimi geliştirmeye harcadığım emek,bir ömür sürecek bir evlilik istediğim için çok seçici olmam sonucunda ve dualarımın ve bana edilen duaların da etkisiyle ve elbette nasip kader Rabbim bana hayırlı bir eş ve mutlu bir evlilik nasip etti. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. Maşallah sübhanallah.

Mutlu yuva bizim elimizde, neyi nasıl yaşamak istersen onu yaşıyorsun. Hangi şartlar altında olursan ol yeter ki sen eşinle mutlu olmayı iste başınıza ancak filmlerde göreceğin bir bela gelse bile siz mutlu oluyorsunuz.

Oysa ki çoğu çift o kadar saçma şeylerle birbirlerini kırıyorlar,  o kadar saçma şeyler yüzünden kavga ediyorlar ki. Adam akşam evine gitmek istemiyor. Kadın stresten kendini yiyor. Huzursuzluk,aldatmalar,hakaretler,stres...

Bir tarafta ise en kötü şartlarda bile birbirine kırıcı bir söz söylemeyen, çok zor şartlarda birbirini sevmeye devam eden çiftler de var. Mutsuz evlilere ibret olsun diye birkaç gerçek hayat hikayesi paylaşacağım. Bu olaylar ve kişiler yüzde yüz gerçektir. Gerçek sevginin,hayırlı eşlerin de dünyada mevcut olduğu bilinsin. Evliliklerde de her şeyin maddiyata dayandığı para için kavgaların edildiği bir dönemde mutluluğun karakterde olduğu bilinsin. Gerçek sevgi zindanları da uzun yolları da hiçe sayar bilinsin. 

Gerçek Sevgi 

Ömrüm yalnızlıkla geçti. Hep beni her halimle sevecek, yanımda olacak benim de onu her haliyle seveceğim,saygı duyacağım hayırlı bir eş istedim Allah'tan. Eşimi ilk gördüğümde kalbimden bir ses işte bu o dedi. Onu tanıdıkça karakterine, yüreğinin güzelliğine hayran oldum. En güzeli ise onun da aynı duygulara sahip olmasıydı. Onun gözünde ben çok güzelim, ben harikayım. Beni hep iyi görür. Nasıl görmek istiyorsak öyle görürüz der kocam.
İkimizin de hayatı zorluklarla geçmiş, ikimiz de acılarla olgunlaşmış iki gariban insanız. İkimizin de borçları vardı, çevremizdekilerin sponsorluğunda,ailemizin hediyeleriyle ve çoğu şeyden vazgeçip harcamalardan da kısarak,bazı eşyaları da almadan evlendik. Ama aşırı para harcayarak evlenenlerden çok daha mutlu olduk her bir anda, her bir anımız her bir günümüz birbirimize sevgiyle bakarak ve mutlulukla geçti. Tek arzumuz birbirimize kavuşmaktı, parayı gösterişi eşyayı hiç arzulamadık. Tek isteğim hayırlı bir kocaydı, para eşya gösterişli nişan,düğün,altın... değil. İstediğimi aldım;hayırlı bir eş. 
Çoğu gün cebimizde paramız yoktu. Bir gün semt pazarına gittik, el ele mutlulukla cebimizde sadece 10 lira var. Bu parayla ne alsak daha iyi olur diye fikir alış verişi yaparak ve hep aynı fikirde olarak neşeyle yaptık alışverişimizi. Evimize geldik, mutlulukla sarıldık birbirimize.Marketlerde yüzlerce lira para harcayıp o anda bir de kavga eden çiftlerden olmadığımız için ruhu güzel iki insan olduğumuz için ve bizi kavuşturduğu için Allah'a şükrettim. '
'Memnun musun benden' diye sordu 'Çokkk' dedim. 
Kimselere söylemedik paramızın olmadığını, evimizde oturduk,bizi kavuşturan Allah'a şükrettik. 

Sadakat Hayırlı Eş

Kocam hayatımda tanıdığım en güzel gülümseyen, en güzel kalpli adam. Beni tanıdığı ilk andan itibaren bir dediğimi iki etmedi, imkansızlıklarda bile imkanlı hale getirdi. Güzel sözleri iltifatları ağzından eksik etmedi. Beni mutlu etmek için elinden geleni yaptı. Tanışma dönemimiz olsun, söz,nişan,balayı ve sonrası olsun onunla hayatımın en güzel en sevgi dolu günlerini yaşadım. Sevip sevilmek bu dünyadaki en güzel şey. 
Bir gün ansızın kocam cezaevine girdi. Yıllar önce işyeri varmış iflas etmiş vergi ile bir konu yüzünde6 yıl ceza kesilmiş. Hepimize sürpriz oldu, onu tanıyan herkes melek gibi adam ne işi var orada dedi. Ben ise inanamadım, iyi bir insan böylesine saçma bir nedenle nasıl onca cezaya çarptırılır anlamadım. Ve o kadar mutluyduk ki birden birbirimizden uzak kalışımız büyük bir acı oldu. O anda 'Her halükarda Allah'a hamd olsun bu da geçer bu da sınav ' dedim ama günlerce de ağladım. Kimi tanıdıklarım boşan ondan bu suç seni de yakar bu durumlarda herkes boşanır daha da yeni evlisin kaç yıl yatacak onu mu bekleyeceksin bekleme'dedi. Kimisi boşver sakın kendini üzme dedi. Annem yanımda oldu' O çok iyi bir insan çıkar elbet üzme kendini' dedi. Herkes bir şey dedi... Ben ise 'o bana iyi günler yaşattı iyi gününde yanındaydım kötü gününde de yanında olacağım onu bekleyeceğim'dedim. O ki o kadar temiz kalpli, gözlerine baktığında kalbinin iyiliğini görürsün hak etmediği bir yere girdi ben onu bekleyeceğim. Yaşamayan bilmez cezaevlerine ziyarete gitmek ömürden ömür alacak bir işkence gibi.Allah kocamı kurtarsın tez zamanda inşaAllah.Kapılardan geçiyorsun, üstün için her yerin aranıyor, gözlerin taranıyor.. Bir de uzun yol.Gidip gelmesi bir gününü alıyor. Kapalı görüş günü onu ziyarete gittim. Beni görünce gözlerinden yaşlar aktı. Cama yaklaştırdık kafamızı birbirimize dokunmak istiyoruz dokunamıyoruz. Elimizde telefon. 'Seni çok özledim sana sarılmayı o kadar çok istiyorum ki. Hakkını helal et. Seni üzdüm bunu yaşıyorsun ama bil ben kötü bir şey yapmadım sadece ticaret yapmıştım. Onda da yanlış birşey yapmadım. Suç kaldı üstüme. Devlet onca zengin var ve gerçekten vergi kaçırıyorlar onların peşine düşmüyor benim gibi garibanları içeri atıyor affet beni' dedi, gözlerinin altı morarmış belli ki uyuyamıyor, o gözler ki o kadar sevgi dolu o kadar masum. O gözler ki yaşlar akıyor. O haldeyken bile hep beni düşünüyor. Kendisini değil hep beni düşünüyor. Cama ellerimizi koyduk, o anda bile mutluyuz. O anda cezaevinde değiliz sanki cennetteyiz. Seni çok seviyorum dedi,seni çok seviyorum dedim,çok güzelsin dedi(beni hep güzel görüyor güzel gören kocam dedim kendi kendime)gülümsedim.
Zor günler,haftalar yaşadık,güzel günlerimizde olduğu kadar bu kötü günlerde de birbirimize en küçük bile kırıcı bir söz söylemedik. Ağzımızdan en çok çıkan cümle 'Allah senden razı olsun'. Birbirimizden çok uzağız, görüşemiyoruz, başımızda bir sürü sıkıntı ama birbirimizi sevmeye saymaya devam ediyoruz. İşte bu herşeye bedel. Belki aylar belki yıl bekleyeceğim ama beklerim onu çünkü ben onunla sadece iyi gününde yanında olmak için evlenmedim. Ben onunla bu dünyada da ahirette de olmak için evlendim. Rabbim inşaallah bizi kavuştursun inşaAllah bir mucize olur sağlıkla afiyetle çıkar. 

*** Bir tarafta hiçbir musibet yokken bile anlaşamayan eşler diğer tarafta dertler içindeyken bile birbirine sarılan eşler. Hayırlı eş Allah'ın kuluna özel bir armağanıdır. Ne mutlu hayırlı bir eş olabilenlere. Rabbim bekarlara hayırlı eşler nasip etsin. Evlilere de birbirinin değerini bilmeyi,iyi günde kötü gunde birbirinin yanında olabilmeyi sadakati sevgiyi saygıyı nasip etsin inşaAllah.

Selam ve dua ile,

Zehra 






Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak