İki İETT Soforu İcin Duam

iyi insanlar iyi ki var

Geçen gün karda bana iyilik eden iki İETT otobüs şoförü için dua yayınlamak istiyorum.İyi insanlar iyi ki varlar,Allah ülkemizdeki iyi insanların sayısını artırsın inşaAllah.


Yollar kaldırımlar her yer kar içindeydi, yoğun karda sabah erken saatte işe gitmek için otobüs durağına doğru caddede yürürken durağa az kalmıştı,bineceğim otobüs yanımdan geçerken durmasını işaret ettim durmadı. Onun arkasından başka bir otobüs durdu durağa kadar seni götüreyim dedi. Allah beni durağa kadar götürmek için duran o iyi kalpli şoförden razı olsun. 

Buzlanmış ve temizlenmemiş yolda ayağım kaydı düştüm kafamı caddeye çarptım.Başımdaki ağrı geçmeyince sonraki gün Samatya hastanesine gitmek için sahilden otobüse bindim,Sahilde hastanenin karşısında bir durak vardı adı da İstanbul Hastanesi idi yeri tam hastanenin karşısına denk geliyordu. Oraya az kala düğmeye bastım bir baktım otobüs durmadı şoföre gittim 'neden durmadınız hastaneye gidecektim' dedim.
 '' O durak kaldırıldı Avrasya yolu yapıldı ya durağı da kaldırdılar caddeden karşıya geçişi de kapattılar bir sonraki durakta inmeniz lazım ama o da köprü üstü ve çok tehlikeli ve zor olur sizin için,isterseniz Eminönü'ne kadar gelin dönüşte sizi hastanenin önünde indireyim'' dedi. 
Allah bu şoförden de razı olsun bana büyük iyilik etti.O an baş ağrısıyla bir de o karda o yolu yürümem çok zor olacaktı. Allah bu iki iett şoförüne bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet versin ve onları cehennem azabından korusun.
 Hastanede birkaç kişi durağı kaldırmışlar sonraki durakta indik çok tehlikeliydi canımızdan olacaktık neredeyse diye konuşuyorlardı. 
Bu arada sahilde hastane durağının kaldırılması hastaneye karşıdan karşıya geçisin kapatılması hiç ama hiç iyi olmamış. Tamam yol yapın geçit yapın ama neden yayaları düşünmüyorsunuz. Otobüs duraklarının yeri yayalara işkence olacak çok yürümelerine zorlanmalarına neden olacak şekilde değiştiriliyor. Ben bu konuda şikayet oluşturacağım. Bu konuda inşaallah yetkililer iyi yönde bir şeyler yaparlar. 
Bu dua yollarda halka yardımsever davranan tüm otobüs şoförleri için gelsin:
Rabbim işlerini zorlu şartlarda yapan,istanbul trafiğini çekerken ekmek parasını kazanan,her gün yüzlerce stresli İstanbullu'nun kahrını çeken,önde toplanıp otobüsün arkasına doğru ilerlemeyen insanlara da sabreden, tüm bunları yaşarken iyi niyetlerini kaybetmeyen halka karşı yardımsever davranan şoförleri ve bana karşı yardımsever davranan şoförleri koru,işlerini zorlaştırma kolaylaştır,kazançlarını bereketlendir.Yuvalarına huzur ver. Onlara sağlıklı afiyette ömür nasip et.
Amin 


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak