Tüm Sıkıntıları Gidermek için 7 Ayeti Kelime


Tüm sıkıntıları gidermek ve dileklerin gerçekleşmesi için okunacak yedi ayeti kelime.

Okunuşu: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahlm. Kul ley yusibena illa ma keteballahu lena, hüue Meulana ve alallahi fel-yetevekkeli'l-mü'mlnun.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. De ki: Bize hiçbir zaman Allah'ın yazdığından başka bir şey ulaşmaz. O, bizim Mevlamızdır ve mü'minler onun için yalnız Allah'a dayanıp güvensinler! (Tevbe, 51)


Okunuşu: Bismlüahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ve iy yemseskellahu bi durrinfela kaşife lehu illa hu ve iy yuridke bi hayrinfela radde llfadlih, yüsibü bihi mey yeşau min ıbadih, ve hüve'l-ğafuru'r-rahlm.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Ve eğer Allah sana bir keder dokunduracak olursa, onu O'ndan başka açacak yoktur; ve eğer O, sana bir hayır dilerse, o zaman da O'nun lütfunu reddedecek yoktur.O, lütfunu kullarından dilediğine nasib eder. O, çok bağışlayan, çok merhamet edendir.(Yunus,107)


Okunuşu: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. İnni tevekkeltü alallahl rabbi ve rabbiküm, mâ min dabbetin illa hüve ahlzüm bi nasıyatiha, inne rabbi ala sıratım müştekim.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Her halde hem benim Rabbim, hem sizin Rabbiniz olan Allah'a (güvenip) dayanmışım. Hiç (bir) yerde bir debelenen (canlı) yoktur ki perçemini O tutmuş olmasın! Şüphe yok ki Rabbim doğru bir yol üzerindedir. (Hud, 56)


Okunuşu: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ve ke eyyim min dabbetil la tahmilu rizkaha, Allahu yerzukuha ve iyyaküm ve hüve's-semiu'l-âlim.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Nice hayvanlar var ki, rızkını (yanında) taşıyamaz; Allah onlara da rızık veriyor, size de! O her şeyi işitendir, bilendir. (Ankebut, 60)


Okunuşu: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ma yeftehıllahü linnasi mir rahmetin fela mümsike leha, ve ma yümsikfe la mursile lehu mim ba'dih, ve hüve'l-azizü'l-hâkim.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Allah insanlara rahmetinden her neyi açarsa artık onu tutacak, kısacak kimse yoktur. Her neyi de tutar kısarsa onu da ondan sonra salacak yoktur. O, öyle güçlüdür, öyle hikmet sahibidir. (Fatır, 2)


Okunuşu: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Ve lein seeltehüm men haleka's-semauati ue'l-arda le yekulünnallah, kul eferaeytüm ma ted'une min dunülahi in eradeniyallahu bi durrin hel hünne kaşifatü durrihi ev eradeni bi rahmetin hel hünne mümsikatü rahmetin, kul hasbiyallahu aleyhi yetevekkeli'l-mütevekkilun.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Andoldun ki, onlara: 'O gökleri ve yeri kim yarattı?' diye sorsan kesinlikle 'Allah'tır' diyeceklerdir. De ki: 'Gördünüz ya, Allah'tan başka çağırdıklarınızı, eğer Allah bana bir keder dilerse, onlar O'nun vereceği kederi açabilirler mi? Ya da O, bana bir rahmet dilerse onlar O'nun rahmetini (engelleyip) tutabilirler mi?' De ki: Allah bana yeter! Tevekkül edenler hep ona dayanır! (Zümer, 38)


Okunuşu: Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim. Fe in teuellev fe kul hasbiyallahu la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbü'l-arşi'l-azim.
Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Eğer aldırmazlarsa de ki: "Bana Allah yeter! O'ndan başka ilah yoktur. Ben O'na dayanmaktayım ve O, o büyük arşın sahibidir!" (Tevbe, 129)


KAYNAK. NİHAT HATİPOĞLU

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak