Sehiv Secdesi

sehiv secdesi


Sehiv Secdesi Hangi Hallerde ve Ne Zaman Yapılır?
a)Namazda farzlardan birinin unutularak geciktirilmesi.
b)Vaciblerden birinin unutularak geciktirilmesi veya unutularak yapılmaması hallerinde sehiv secdesi yapılır.

Namazdaki bu eksikliği gidermek için namazın sonunda sehiv secdesi yapmak vacibtir. Farzlardan birinin unutularak veya bile bile yapılmaması hâlinde namaz bozulacağı için sehiv secdesi ile tamamlanamaz, namazın yeniden kılınması gerekir. Vaciblerden herhangi birinin bilerek terk edilmesi durumunda sehiv secdesi yapılmaz, namazın yeniden kılınması gerekir.
Sehiv Secdesi Nedir, Nasıl Yapılır?
Namazın sonunda iki defa secde yapıp oturmak ve bu oturuşta “Ettehiyyatü, Allahümme Salli ve Allahümme Barik”i okuyup selam vermeye sehiv secdesi denir. Sehiv secdesi şöyle yapılır:
Namazın son oturuşunda yalnız Ettehiyyatü okunarak sağ tarafa selam verildikten sonra: “Allah-u Ekber” diyerek secdeye varılır. Burada üç kere “Sübhâne Rabbiye’l-â’lâ” denilir. Sonra “Allah-u Ekber” denilerek kalkılıp oturulur, tekrar “Allah-u Ekber” diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere “Sübhane Rabbiye’l-a’la” söylenir ve “Allah-u Ekber” diyerek kalkılıp oturulur. Bu oturuşta, “Ettehiyyatü, Allahümme Salli, Allahümme Barik ve Rabbenâ Atinâ” duaları okunarak önce sağa, sonra sola selam verilir. Buna sehiv secdesi denir. 

sehiv secdesi nasıl yapılır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak