Kader Mahkumlarina Bir Sans Verilmeli

5 yil ceza indirimi 2017

İftiraya uğrayıp, hapse düşmüş çok fazla gerçek hayat hikayesi duyuyorum.
Binlerce aile, çocuklar mağdur durumda. Adamlar basit suçlardan yıllarca ceza almış eşleri çocukları hem acıyla hem de fakirlikle, borçlarla boğuşuyor, ailesi de cezalandırılmış oluyor. 
Şu an suçsuz olup da cezaevinde yatan belki de binlerce kader mahkumu var. Sadece hapis yatan kişi değil onların ailesi de verilmiş yanlış kararların cezasını çekiyor.

Allah (cc) Cumhurbaşkanımızdan ve Adalet Bakanlığımızdan razı olsun kötü suçlar hariç basit suçlulardan cezası 10 yıldan az olanları cezaevinin yaşama şartları daha iyi olan tarafına geçirmiş. Kötü niyetli ve her şeye muhalefet olan acımasız, insanlıktan nasibini alamamış insanlar af çıktı diye sert tepkiler verdi. Af çıkmadı ama basit suçlular için (kredi borçluları, vergi kanuna muhalefet suçluları, vergi suçluları, kaçak elektrik vb suçlular) için 5 YIL CEZA İNDİRİMİ verilmeli.

“Kim bir canı, başka bir cana ya da yeryüzünde fesat çıkarmasına karşılık olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir adamın hayatını kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış olur.” (Maide 32)

Cumhurbaşkanı bir mitinginde devlete karşı suç işleyenleri (teröristler, cinayetçiler, tecavüzcüler,uyuşturucu suçluları hariç) affedeceğim demiş bunu yapmalı bir indirim bir af çıkarmalı. 
Af deyince sert tepki veren insanlar suçsuz insanların günahına girmiş oluyor.Mümin olan başkalarının derdine karşı duyarlıdır, mümin kardeşinin iyiliğini ister. 
Affetmek büyüklüktür insanlara yeni bir şans daha verilmeli bu arada suçsuz olanlara da özgürlük hakları verilmiş olur bu müslüman Türk milletine ve hükümetine yakışacak olan tavırdır. 

Fetöcü memur ve hakimler, fetöcü vergi dairesi memurları, fetöcü polisler şu an tutuklandı ama yıllardır önemli görevlerdeydiler kendi adamlarının suçlarını,hırsızlıklarını örtbas etmek için çok fazla müslümana iftira atıp delilleri de yok edip ceza kestiler. 

Bir defaya mahsus 5 yıllık ceza indirimi verilirse inanıyorum ki çok fazla insanın hem kendisine hem de ailelerine karşı büyük bir sevap işlenmiş olur.
İnşaallah Sayın Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanlığımız tez zamanda binlerce ailenin ve mahkumun dualarla beklediği bu indirimi yürürlüğe koyar.

Yıllar önceki davalar yüzünden insanlar içeriye atıldı, zaman aşımı neden uygulanmıyor? 10 yıl önceki insan ile şimdi ki insan aynı mı? Neden şu anki yaşamı incelenmiyor? Devleti için 15 Temmuzda canını hiçe sayarak sokaklara dökülen insanların bir kısmı da yıllar önceki hafif davalardan içeriye atıldı. Maaelesef yargı sistemi çok eksik ve hatalı işliyor. Af çıkmalı.  

Ülkemizdeki yargılama sistemi maalesef eksik ve yanlışlarla dolu. Masumlar içeride, suçlular dışarıda.Trilyonluk hırsız patronlar,dolandırıcılar dışarıda gezip trilyonluk vergi kaçırırken fakir insanlar küçük hatalar için onlarca yıl hapis yatıyor. Bazı hakimler ön yargılarına göre delilsiz, şahitsiz çok fazla ceza kesiyor. 

Oysaki suçu hafif olan insanları hapse atmak yerine Kamu cezası kesilebilir mesela bir camide,parkta,sokakta belirli saatlerde temizlik yapma veya başka türlü hem onu topluma kazandıracak hem ailesini eşini çocuğunu onsuz ve parasız bıraktırmayacak hem de toplumun yararına olacak şekilde cezaların verilmesi artırılmalı. Bizim hakimler başlıyor 5 yıldan 20 yıla. 

Adamın biri sakat çalışamıyor çocuğu hasta yakacak alacak parası yokmuş çaresizlikten kaçak elektrik kullanmış 2 yıl hapis yatmış. Bu mu adaletli yargı? O adamın çocuğu ne yaptı o sırada o da çaresizlikten bir suçlu olmuş olabilir, adam içeride nasıl parasız geçindi? Cezaevleri de ücretli. Oysaki bir daha aynı suçu işlememesi kaydıyla ver kamu görevi cezasını, herkes kazansın.

Ceza evine girenleri hor görenler, ceza evinde yatanlar oradan çıkmasın sözlerini söyleyenler affa karşı olanlar müslüman olamaz. Müslüman şahsiyeti islamiyetin özünde hoşgörünün, affın olduğunu bilir. Müslüman şahsiyet düşene tekme vurmaz düşenin elinden tutar. Müslüman şahsiyet bilir ki Hazreti Yusuf peygamber de zindanda yatmıştı. Demek ki her ceza evine düşen suçlu demek değildir.

Cezaevinde Yatanların Akrabalarından Mesajlar

Kaynak: http://www.iskur.us

* kubra nur cebi 
Af gelsin. Esim ceza evinde yardıma çok muhtacım evim bile yok yeni evliyken tutuklandı esim. Af gelsin en azından 5 yıllık gelsin.

*fatih 
Af istiyoruz…

*Seda Unugur 
Af gelsin çocuğumla kalacak yerimiz bile yok. Akrabalarının yanında kalıyoruz. Yardım edin.

*melek tayfur 
Daha 3aylık evliyim ama eşimi kamu davası yüzünden içeriye aldılar bizim Suçumuz birbirimizi seçmek mi? Adam öldürüyorlar onlar dışarıda elini kolunu sallayarak geziyorlar ama biz birbirimizi sevdik diye kamu sürüyor davayı ve bizim haberimiz bile olmuyor. Yardım edin yanliz basimayim. Esimi geri verin bana.

*Sema Kotanak 
Esim ceza evinde 10 yıldır yatıyor 2cocugum var eşim ceza evinden maaş icin yazı yazmis cok zaman oldu kimse aramadı nerden ögreneceğim cok zor durumdayım

*Nuran Duman 
Esime 15 yıl verdiler ben 3 cocugumla ortada kaldım ne evim var nede bakacak kimse ne olur bir af verin ne olur benim kızım 2.5 aylikti eşim ceza evine giderken baba nedir bilmiyor ziyaret edemiyorum maddi durumum kötü ve çok uzaklarda. Ne olur af verin.

*İpek dilmaç 
Eşim 1 yıldır cezaevinde 1 buçuk yaşında bebeğim var hiçbir gelirim yok ne yapalım bizim suçumuz ne?

*faruk 21 
kusursuz ve hatasız olan Allah’tır Esat gibiler bile af veriyor da devletimiz niçin af vermiyor bütün suçlar için olmasa bile kısmi af istiyoruz.

*Nazli Asan 
Esim cezaevinde oglum 5 yasinda ne Evimiz Nede gelirimiz var..af istiyoruz artik yeter. Ne yapalim Maddi ve manevi Yok olup gidelim mi.

*Gülcan 
Eşim 10 yıl önce işledigi suçtan 2 ay önce ceza evine girdi.bu durumdan haberim bile yoktu.şu an iki evladımız var ve eşimin geç gelen cezası iki yavruyu alt üst etti nasıl adalet sistemi insan sormadan edemiyor.gerekli yerlere başvuru yaptım 2 aydır hiç bir yardım bağlatamadık. ölmemiz mi gerek acımızdan kapılarda yalvarmamız mı gerek anlamadım gitti.hiç bir gelirim yok AF ISTIYORUM 10 yıl öncesinin cezasını çocuklarım çekiyor.

*şule 
Oncelikle mahkum esi olarak ceza indirimi istiyorum Sonrada devletimize tesekkuru borc biliyorum sahipsiz 2 ufak cocugumla kalmistim ortada ev sahibimde atmisti evden maas baglandi en azindan ac değil acikta değilim Allah razi olsun ama bizler eslerimizin ekmeğini yemek istiyoruz. 

*zehra kurt 
lütfen biri banada yardım etsin eşimin hiç bir suçu olmadığı halde iki ay yaşım küçük diye ceza evine attılar bir evladım var olay olduğunda 2009 da idik ve ceza şuan geldi cocuğumla ben ortalıkta kaldık ne yapacağız 

*Nur Kılınç 
Eşim bundan 6 sene önce işlediği suçu şimdi geliyor evleneli 3 sene oldu tam 9 sene oluyor bu suç işleneli 2 tane çocuğum var evim kira borçlarımız var devlet adamlarına sesleniyorum şimdi siz mi suçlu biz mi? iki evladım perisan olucak 

*cansu 
Yalvarım af çıksın artık yeter 4 aylık evliyim eşimin 6 yıl önceki dosyası açılmış kamu davasıymış 3 aylık gebeyim kaçarak evlendik ev kira 1 aydır eşim içerde nasıl ödiycem bu faturaları tek korkuyorum evde nolur yardım edin af çıkarın ölü gibiyim

*Senem 
Af istiyoruz fetocu hakimin verdigi cezayi kabul etmiyoz adalet istiyoruz.

*Cilem baser 
Benimde esim cezaevine girdi 25 gun once kiramizi duzenli oduyorduk. Ama simdi 1 aydir odeyemiyorum ev sahibi de esimin ceza evine girdiğini duyunca evi satacam dedi. Ne yapacagimi bilemiyorum yardim istiyorum evime bile gidemiyorum ev sahibinin korkusundan ailemle kaliyorum.

*Gülay çiçek 
Benimde esim girdi cezaevine iki cocugumla caresiz kaldm is bulamiyorum cok zor durumda kaldim kucuk kizimi okuldan aldim bir anne icin bu cok acı caresizim ne yapacağımı bilmiyorum. Her seye mahrum buyuduler lanet olsun kiradaydim annem ev verdi hersey ustuste birikti bos ev karin doyurmuyor üstüme cok borc kaldi ne yapacağım bilmiyorum.

*Nurcan 
Benim eşim de ceza evinde trafik kazasından girdi .Bir sene oldu ne yapacağımı bilmiyorum. Bir kızım var sadece kızıma yardım alıyorum ama yetmiyor. Yeni ev kurmak istiyorum ama para yok yardım yok ne yapacağım bilmiyorum ceza beli oldu on iki sene verdiler indirimle  altı sene yatacak.

 2017de af cikacak mi 5 yillik ceza indirimi

*Sevgi 23 Şubat 2017
Allah rızası için 5 yıllık ceza indirimi istiyoruz 188 ide kapsasın yeter artık bıktık beklemekten

*Mahir 23 Şubat 2017
adalet istiyoruz artik adalet bu ne ya her afta 188 zi ayiriyosunuz bu nedir arkadas bizleri neden affetmiyosunuz her seyi affet onu affetme bu adalet degil resmen ayrimcilik

*Selçuk alay 23 Şubat 2017
Ya arkadaş binlerce kisi ceza indirimi bekliyor.

*Yunus 23 Şubat 2017
Her yere duyuralim mahkum eşleri ceza indirimi 188 de uygulansin

*Husoo 23 Şubat 2017
Verin artik 5 yillik indirimi en azindan bazilarimizin yuzu gulsun yeter artik cikardiğıniz yasalar hic yuz guldurmuyor biktik umutla beklemekten

*nebahat bisgin 24 Şubat 2017
Sayin bakanlar allah rizasi icin 5 yil ceza indirimi istiyoruz 81 / 1 de verin ayrim olmadan teror tecavuz haric ceza indirimi istiyoruz beklemekten usandik artik lutfen yalvariyorum size sevdiklerimizi bize verin herkes hata yapabilir herkesin ikinci sansa ihtiyaci var sonkez bir babalik yapin evlatlarimiz babasiz buyumesin bizlerde yuva kuralim mutlu olalim artik bize cok gormeyin sayin bakanim saygilar

*Evren kürek 24 Şubat 2017
Sayin bakanlar sayin cumhurbaşkanım artik yeter yüzümü güldürün yeter lütfen şu indirimi uygulayın yüzümüzü güldürün af istiyoruz indirim istiyoruzzz

*Duygu yarıcı 24 Şubat 2017
Nolursunuz cok magdurum epilepsi hastasyım yalvarıyorum artk 188. Maddeyede af verin 1 bucuk yasında kizim cok magdurum yalvariorum

*Savcı koçak 24 Şubat 2017
Allah rızası için artık yeter adalet istiyoruz

*Ela 24 Şubat 2017
Verin artık ceza indirimini Türkiye'nin buna ihtiyacı var içeride de yer kalmadı bunları hiç mi görmüyorsunuz mahkum ailelerinin sesinizi hiç mi duymuyorsunuz .
CUMHURBAŞKANIMIZ 15 temmuzda tüm halkı meydanlara davet etti halk onun sesini duydu gözünü kırpmadan koştu gitti şimdi sizde bizim sesimizi duyun artık …

*ibrahimmmm denis 24 Şubat 2017
AFF stiyoruzzz LUTFENNN rica ediyoruz sayın CUMHUR BASKANIM ….

*ÖzqüRR ZİNED 24 Şubat 2017
AFFF İSTİYORUZZZZZZZZZZZZ

*Tunç Veysi 24 Şubat 2017
İnşallah en yakın zamanda af çıkar bende mahkum ailesiyim

*Deniz deniz 24 Şubat 2017
Lütfen artık mahkumlara son bir şans verin bizim yakınlarımız orada biz daha çok sikintidayiz herkese son bir şans verin lütfen. .

*Asude 24 Şubat 2017
Nolur yetkililere sesleniyorum terör hariç af istiyoruz .Yeter artık dayanacak gücümüz kalmadı .Onca vatan haini fetocu var onlar yatsın .Ne yapsanız hep hırsızları vurdu herkesi hariç ediyorsunuz bu sefer de bizlerin yüzünü güldürün terör hariç af

*Mine güneş 25 Şubat 2017
Kapalidakileri açığa aldınız tamam güzel çok sevindim anladikta peki aciktakiler ne olacak bu kadar doluluk varken mahkumlar yerlerde yatarken bu defa açığı tam dolduruyorsunuz. Lutfen indirim verin artık.

*Sucsuz (mağdur)yakini 25 Şubat 2017
Bakin herkesin gorevi vardir. Eger ulkemizin gelismesi icin herkes sorumlulugunu yerine getirmelidir ben ogrenciyim sorumlulugumu yerine getiriyor doktor olmak icin ugrasiyorum sizin isinizse adaleti saglamaktir bunu yerine getirmenizi temenni ediyorum.

*Mağdur 25 Şubat 2017
Af çıksın…evet,bu kadar net!

*mahkum eşi 25 Şubat 2017
Ceza indirimi istiyoruz lutfen duyun artık sesimizi ya bu ne neden bu kadar acı cektiriyorsunuz bize

*Ramazan ALGÜL 25 Şubat 2017
İndirim yasası çıksın nedenine gelince feto terör örgütü daha ifşa edilmeden önce bu örgüte mensup olan hakim ve savcıların vermiş oldukları hiç bir karar meşru olamaz çünkü bu savcı ve hakimlerin kimlerin emiri oldukları apaçık ortada bunların kesinlikle ceza alacaklarıda belli.şayet devletimiz bu hakim ve savcıların kararları ile yarın baş ağrısı yapmasın diye kesinlikle indirim yasasını bir an önce hayata geçirmesi gerekmektedir diye düşünüyorum…..Bende mahkumdum 8 yıl bitirdim özlemin,hasretin,ne kadar acı olduğunu biliyorum ve belli suçlar haricindeki mahkumların ailelerine kavuşmasını tüm kalbimle diliyorum.

*Gul atik 25 Şubat 2017
Agbim gecmis donemde isledigi ve cezasini cektigi bir sucun su an yaptigi bir basit hata yuzunden infazini yatmak zorunda bu 10 yil yazik degilmi hirsiz katil kim varsa cikiyor lutfen infaz affi istiyoruz binlerce mahkum infaz affi bekliyor cumhurbaskanimiz dan rica ediyoruz

*Perihan Velioğulları 25 Şubat 2017
Ben bir anneyim sesimi duyun oğluma haksız ceza verdiler sorarsınız nıye tutanacak hiçbir dalım yoktu paralı yalançı şahit dinleteçek şahitim de yoktu hep allaha yalvardım hakkı olan cezayı vermediler cezayı veren savcı fetocuydu ölen adam oğlumu her türlü kullandı oğlumun arabasını Diyarbakır gönderdi oğlumun banka kartlarını patlattı evimiz satıldı oğlumu evinde barkından yaptılar çoçuklarına ekmek getiremez oldu adam oğlumun üstüne güldü. İşini bilmeyen kasap elinde kalır masat dedi. Oğlumun piskolojisini bozdular o yüzden bu cinayeti işledi . Bu En büyük sebebi ölen adamın karısıdır
Yalancı şahitlik yapanında biri kendi dostu biride ortağının dostu. En son şahidin birine 35 milyar söz vermişler parayı vermemişler sonunda. Ben bir anneyim halimden anlayın hiçbir sözümde de yalan yoktur.

*İlknur destebasi 25 Şubat 2017
Benim oglumda iftiradan yatıyor gençliği çürüyor nişanlısı var nolur açık cezaevine alın bari sayın adalet bakanım ve sayın cumhurbaskanim.

*mahkum eşi 26 Şubat 2017
Perihan annem ellerinden öperim rabbim tez zamanda evladiniza kavuşmayı nasip etsin.Benim esimde arkadaş kurbanı oldu iftiraya uğradı o yüzden sizi çok iyi anlıyorum dua edelim bol bol dua her derdin devasi.Allah hepimizin yardımcısı olsun

*ali 27 Şubat 2017
Dışarıdan gelen Suriyeli gençler; parklarda, avmlerde sahillerde cirit atarken, suçsuz yere yatan bu memleketin öz evlatları kimin umurunda ki.

*Çağlar ayas 1 Mart 2017
Bende kader mahkumu yakınıyım kader mahkumları yakınları olarak mahkumlar için AF istiyoruz.Madem referandum bizlerinde yüzünü güldürün ona göre bizde 16 nisanda sandıkta ustümüze düşeni yapalım herkes sevinsin.

*Sakarya 2 Mart 2017
Milleti açıga geçiriyorsunuz iyi hoş güzelde acıktakilerin hali ne olacak Allah aşkına ya insanlara iskence çektirmeyin verin artik şu ceza indirimini de. Dayanacak gücümüz kalmadi.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak