Mirac Kandilinde Yapilacak İbadetler ve Okunacak Dualar

Miraç kandilinde yapılacak ibadetler okunacak dualar, sureler ve zikirler nelerdir.
Bizi bir Miraç gecesine daha kavuşturan Allah'a hamd olsun. Miraç günü ve gecesini bu dünya ve ahiret mutluluğumuz için nasıl daha verimli geçirebiliriz, hangi ibadetleri yapalım hangi duaları okuyalım?
İstanbul'da büyük camilerimizde Miraç gecesine özel programlar akşam namazından sonra başlayacak. İsteyenler gecenin bir kısmını camilerde cemaatle ibadet ve dua ederek geçirebilir.
Miraç Gecesinde Yapılacak İbadetler
*Kuranı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekanlarda Kuran ziyafetleri verilmeli; *Peygamberimize olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.
* Peygamber Efendimiz (sas)'e salavat getirilmeli.
* Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.
* Tefekkürde bulunulmalı; "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayati meselelerde derin düşüncelere girmeli.
* Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plan ve programı çizilmeli.
* Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli.
* Bol bol zikir yapılmalı.
* Müminlerle helalleşilmeli.
* Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.
* Kişi kendine ve diğer Mümin kardeşlerine hatta isim zikrederek dualar etmeli.
* Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa yerine getirilmeli.
* Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
* Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; vaaz ve nasihat dinlenmeli;
* Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
* Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevi iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı.
* Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.
* Hayattaki manevi büyüklerimizin, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail yoluyla kutlanmalı.
* O gece ile ilgili ayetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.
* Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.
* Kandil gecelerinde Yasin Suresi okunmasının fazileti çoktur.

Miraç Kandili Duası
Bu mübarek günde yapılması gereken duaları sizler için hazırladım.
Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme Salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala Ali seyyidina Muhammed
Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle.
Hamd her halde ve daima Allah'a dır. Cehennem ehlinin halinden Allah'a sığınırım.
Ey talihsizlerin sığınağı, Ey acizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Miraç Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle dertlerimize deva ver dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi!Bizi bütün şer ve kötülüklerden muhafaza et. Rahmetinle bize dünyada ve ahirette selamet, afiyet ve hayır nasip eyle, ey merhametlilerin en merhametlisi.
Rabbimiz bize katından temiz bir soy zürriyet ihsan et. Muhakkak ki sen işitensin ve bilensin. Rabbim, bizi ve bizim soyumuzdan gelenleri namaza müdaim kıl. Rabbimiz dualarımızı kabul buyur.
Ya Rab! Senin razı olduğun işlerle ve senin razı olduğun kişilerle karşılaştır bizi.
Rabbimiz, bize işlerimizde kolaylık ihsan et, işlerimizi zor kılma ya Rabbi. Ve her işimizi hayır üzere tamamlamak nasib eyle ya Rabbi!Allah’ım, Peygamberin Muhammed (sav.) ’in senden istediği hayırları ben de dilerim. Peygamberin Muhammed (sav.)’in sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak senden beklenir. İnsanı dünya ve ahiret muradına ulaştıracak sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allah’ın yardımıyla kazanılabilir.
Rabbimiz bize dünyada da iyilik ve güzellikler, ahirette de iyilik ve güzellikler ihsan et. Ve bizi cehennem azabında koru. Amin
Miraç Kandili Mesajları
*Bugün ettiğiniz bütün dualar göklere yükselip, tek tek kabul olup üzerinize sağanak gibi yağsın inşallah. Miraç kandiliniz mübarek olsun.
*Bu gecenin feyzi üzerinize rahmeti geçmişinize bereketi evinize nuru ahiretinize sıcaklığı yuvanıza dolsun kandiliniz mübarek olsun.
*Affımıza vesile olması dileklerimle Miraç kandiliniz mübarek olsun.
Selam ve Dua ile,
Zehra 

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak