Subhaneke Duasi ve Faziletleri



sübhaneke duasının faziletleri

Bir rivayete göre Hz. Adem ve Hz. Havva validemiz cennette Allah u Teala'ya karşı yaptıkları hatadan dolayı af edilmek istemişler.

Bu esnada Hz. Adem ile Hz. Havva da Allah u Teala'nın onlara öğrettiği sübhaneke duası sayesinde arınmışlar, kurtulmuşlar. Sübhaneke duası yeryüzünde insanoğlunun  ilk okuduğu dualardan biridir. Bu yüzden namazda ilk önce okunan dua olmasının hikmet ve faziletlerinden birisi de budur.
Sübhaneke duası, kişinin günde 5 vakit kılmış olduğu namazlarda her namazın ilk rekatlarında İftitah tekbirinden sonra okunur. İkindi namazının sünnetinde üçüncü rekata kalkınca Fatiha'dan önce okunur. Yatsı namazının ilk sünnetinde üçüncü rekata kalkınca Fatiha'dan önce okunur.Teravih namazı dört rekatta bir selam verilerek  kılınıyorsa eğer, üçüncü rekata kalkıldığı zaman Fatiha'dan önce okunur. Cenaze namazında birinci tekbirden hemen sonra Sübhaneke duası okunur.

Sübhaneke Duasının sırları:
Kur'an-ı Kerimde insanların cennete girince Allah u Teala'ya şükür ve teşekkür olarak  ilk söyleyecekleri dua  Sübhanek'allahümme olacağı anlatılır. İnşallah bizlerde bu sevaba nail olan ümmetlerden oluruz. AMİN

Sübhaneke Duası Okunuşu:
 Sübhanekellahümme ve bi hamdik ve tebare kesmük ve teala ceddük (ve celle senaük ) ve la ilahe gayrük.

Manası:
Ey Allah’ım! Seni noksanlıklardan tenzih eder, bütün kemal sıfatlarıyla tavsif ederim. Sana hamd ederim. Senin ismin yücedir. (Ve Senin şânın her şeyin üstündedir). Senden başka ilah yoktur.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak