İscinin Ucretini Alin Teri Kurumadan Odeyiniz

maaş ödemeyen patronlar

Biz ki, “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” diyen bir Nebinin ümmetiyiz.

Ülkemizin dini islam ama islamın en önemli hususlarından biri olan kul hakkı tamamen unutulmuş durumda. 

Ebû Hüreyre (r.a.) Nebinin (s.a.v.) şöyle buyurduğunu rivayet etti:  “Allah Teâlâ buyurur ki: Üç kimse vardır ki, Kıyamet günü ben onların hasmıyım. Ben, her kimin hasmı olursam, onu helak ederim. O üç kimse şunlardır:

“1. Bana karşı söz verip, sonra vaadinden dönen, ,
“2. Hür bir kimseyi (köle gibi) satarak parasını yiyen,
“3. Bir işçi çalıştırarak ondan istifade edip de ücretini vermeyen kimsedir.”

İbn Ömer (r.a.) Resûlullah’ın: “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” buyurduğunu rivayet etti. 

Allah’ın mazlumun hakkını zalime bırakmayacağını unutanlar için bu yazıyı yazıyorum. O kadar çoklar ki. Rabbim beni ve tüm emekçileri onlar için emek vermekten korusun hakkımızı hırsızlara bırakmasın karşımıza emeğin hakkını veren işverenler çıkarsın  inşaAllah.

İslâmiyete göre çalışma hayatında emeğe saygı vardır. Karşılıklı anlayış ve işbirliği vardır. İşveren bir emanetçidir. Mülkün hakiki sahibi Allahu Teâlâ’dır. O patron denilen şahsın gerçek serveti “ameli”dir. Ne kadar zengin olursa olsun mezara sadece bir kefenle gidecektir. İşte onun için çalıştırdığı kişilere imkanları ölçüsünde en iyi ücreti verecek, onu muhtaç duruma düşürmeyecektir. İşçi de o işyeri sanki kendisininmiş gibi çalışacaktır.

İslamiyete göre durum o ama Türkiye'de geldiğimiz noktaya bakın Allah aşkına ne kadar içler acısı durumdayız.

Adam cuma namazına gidiyor ama imzaladığı sözleşmeye rağmen yaptığı işin ücretini ödememek için kaçıyor. Adam oruç tutuyor emeğin karşılığını vermiyor. Namaza oruca odaklandınız hırsızlığa kul hakkına göz yumuyorsunuz. Allah mülk vermiş,eleman çalıştırıyor ne yapsa da daha az para verse, yemeğinden mi kesse, daha çok mu saat çalıştırsa, daha çok mu iş yaptırsa, parasını vermese mi, anlaştığı rakamdan daha düşüğünü mü verse derdinde olan şerefsizlerin sayısı bu memlekette had safhada.  

Kendilerine sorsan haklılar, borcu var, kredisi var, yeni gemi alıyor, yeni otel inşaatı var... Kul hakkını emeğini yiyen Şerefsizler senin borcundan,senin alacağın gemiden, senin ikinci üçüncü otelinden işçiye ne? Ya o işi yapmayacaksın ya yalan dolan vaatlerle elemanı işe almayacaksın ya bilmediğin işi yapmayacaksın ya ödemeyeceğin borcun cezasını işçiden çıkarmayacaksın, ya alacağın geminin,lüks arabanın,yeni işyerinin parasını işçiden kesmeyeceksin ya da kimsenin hakkının kimseye kalmayacağı o mahşer gününde o yediğin haram lokmaların bedelini çok güzel ödeyeceksin.

Emekçinin hakkını yediniz cebinize biraz daha fazla para girdi, elinize hem kazanç geçti hem de bunun için ne emek ne de fazla para harcamadın başkasının emeğinin üzerine oturdunuz,
geçmiş borçlarınızı ödediniz,
batan işletmenizi emekçi kurtardı rahat nefes aldınız,
istediğiniz arabayı,gemiyi,binayı aldınız
Çok kardasınız değil mi? 
Hastalanacak çocuğun, yapacağın kaza, emekçiye vermediğin paranın on katını senden çalacak dolandırıcı.... ve daha fazlası ve sonsuzlukta yanacağın cehennem sana yediğin hakkın Allah'tan hediyesi olarak geri döndüğünde bir zahmet hatırla yediğin kul hakkını ama nerede hatırlamazsın. 
Kötüler,şerefsizler asla kendilerinde suç bulmazlar. 

Gözlerini para hırsı bürümüş,emek hırsızları, emek verenin hakkında gözü kalan şerefsizler,şeytandan bile daha şerefsiz mahluklar Allah bu dünyada da ahirette de cezanızı versin inşaAllah. 

Yol yapmaktan öte, çalışmayan insandan sağlık sigortası ücreti almaktan öte, düşük gelirli halkın ödediği vergiyi yükseltmekten öte bir de hırsızlarla,dolandırıcılarla,vergisini ödemeyen,işçinin sigortasını yapmayan parasını ödemeyen şerefsizlerle ilgili bir şey yapılsa daha iyi olur müslümanlığın adını çok anıldığı ama kendisinin uygulanmadığı bu ülkede.

Ülkede adaletin a sı bile kalmamışken, ülkede emeğe saygının s si bile kalmamışken, ülkede dürüst insan sayısı belki de bini bile bulmayacak hale gelmişken insanı avutan tek bir şey var Allah'ın şaşmayan adaleti. Allah hiç kimsenin hakkını ne bu dünyada ne de ahirette kimsenin yanına bırakmaz. 

Hırsızlardan gözü açlardan yorulduk. Rabbim inşaAllah karşımıza sevgili kullarını, kul hakkı gözeten iyi kullarını çıkarsın. Amin



Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak