Tahtı Süleyman'dan Ziyade Taht ve Baht Ver

TURKCE SUKUR DUASI

“And olsun ki, şükrederseniz elbette size daha fazla veririm. Ve eğer nankörlük ederseniz, haberiniz olsun ki azabım çok şiddetlidir.” (İbrahim sûresi, 7)


Ey Güzel Allah’ım, Sana gönülden ve sürekli şükretmek istiyoruz. Bizi nefsimizle baş başa bırakıp nankör etme. Bizi sürekli şükredenlerden eyle. Bizlere olan manevî ve maddî nimetlerini arttır. Özellikle manevî hazinelerinden ve ilminden, bol bol... ver, bol bol verdir.

Bizi yarattın, imanlı kıldın, Ümmeti Habibullah Tacını, Sultanlığını vererek, Tahtı Süleyman'dan ziyade taht ve baht bizlere lütfeyledin, Sana sonsuz hamdü senalar olsun Allah’ım.

İyi bir devirde, iyi bir ülkede, iyi bir ailede dünyaya getirdin. Müslüman kıldın. Seni bilmeyi nasip eyledin. Habibini (s.a.v.) bizlere lütfeyledin. Sana malumun, mevcudun adedince hamdü senalar olsun Allah’ım.

Sultanların kıskanacağı, Sağlık Sultanlığı verdin. Hayırlı, bereketli ve sıhhatli, uzun ömür ver. Habibin gibi bizi de, Seni anlatan bir dil eyle.

Nesiller verdin. Sana ve Habibine âşık eyle.


 Kur'an verdin, ilim verdin, ziyade eyle.


 Habibini verdin. Bizleri Habbibine Habib eyle. Mahşerde Habibinin şefaatına mazhar eyle. Şanlı Hammadün Sancağı’nın altında Habibine yakın eyle. Cennet’te Habibine komşu eyle.


 Bizleri Hıbbullah (Allahın Sevgiliciği) eyle.


Ömür verdin, yolunda kul eyle. Kulluğunu sultanlıktan ziyade eyle.

 Cennet verdin, Cennet’te göz görmedik, kulak duymadık, hayal edilemedik nimetler verdin, bizlere lütfeyle, ikram eyle.


 Cennet’te Cemalinin en muhteşem tecellilerine mazhar eyle.


 Saymaktan aciz kaldığımız sayısız nimetlerin için, Sana malum, sonsuz sayılar ve mevcudun adedince, her an hamdü senalar olsun Allah’ım. (Âmin)

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak