Aldığımız Nefesi Bile Geri Veriyorsak Hiçbir Şey Bizim Değil


Hiç bir şey kalıcı değil, hiç bir şey bizim değil. Sahiplenmek bu dünyadaki en büyük yanlışlarımızdan birisi. Ne güzel söylemiş Necip Fazıl 'aldığımız nefesi bile geri veriyorsak hiçbir şey bizim değil'.


Bunun farkında olarak yaşayabilseydik mutlu bir dünyada olurduk. Ne savaşlar, ne kavgalar, ne kötülükler, ne günahlar, ne ayrılıklar, ne de mutsuzluklar olurdu. 

Her şey bizim olsun istiyoruz. Birisini seviyoruz insan olduğunu unutuyoruz fazlasını istiyoruz. Giysilerimiz yetmiyor daha çoğunu istiyoruz. Çocuğumuz oluyor onu hayatımızın merkezine koyuyoruz, şirke düşüyoruz. Başbakan oluyoruz koltuğumuz gitmesin diye şeytanla anlaşıyoruz. Petrolümüz yetmiyor petrolü olanın ülkesine gözümüzü dikiyoruz. Biz insanoğlu ne kadar sahiplenme meraklısıyız.

Ben şahsen kısa bir süre önce hiçbir şeye fazla bağlanmama fazla sahiplenmeme kararı aldım uygulamaya çalışıyorum. Çalışıyorum!yoğun çaba veriyorum ama insanız sonuçta. Bir yıldır bir çok konuda sabırla çizdiğim bir yolda ilerlesem de birçok şeyden vazgeçsem de bir bakıyorum mesela işe fazla kaptırmışım kendimi çalıştığım yeri fazla sahiplenmişim. 

Bu duayı bizler için yazdım;

Yaratıcımız sevdiklerimizle sınanmaktan sana sığınırız.
Yaratıcımız insanları sadece senin rızan için sevmeyi biz kullarına kısmet et.
Yaratıcımız ibadet etmeyi bizlere dünya zevklerinden daha tatlı  kıl.
Yaratıcımız bir an olsun bizleri nefsimizle baş başa bırakma.
Yaratıcımız her işimizde, her kararımızda vekilimiz sen ol Yaratıcımız bizlere tevekkülü, sabırı ve kaderimize razı olmayı kısmet et
Yaratıcımız hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eyle gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle
Yaratıcımız bizlere bu dünyada iyilik afiyet esenlik güzellik ver ahirette de iyilik afiyet esenlik güzellik ver

Rabbim sana şükürler olsun..








Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak