El Tevvab Zikri
ET-TEVVAB:Kulun işlediği günahların cinsine miktarına ve büyüklüğüne-küçüklüğüne bakmadan, bütün tövbeleri çokça kabul eden, günahlarını bağışlayan.
Şüphesiz Allah’tan başka tövbeleri kabul edip, kulun günahlarını bağışlayacak kimse yoktur. Günahlarının farkında olarak bir insan ne zaman Allah’a tövbe edip ellerini açsa, Onu bağışlayıcı olarak bulacağından şüphe yoktur. Bu konuda bir sınırlama da söz konusu değildir. Nitekim Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur.
“İstiğfar eden kimse günde 70 kere de tövbesinden dönse günahta ısrar etmiş sayılmaz.”
Ebced değeri ve #zikir saati: ET-TEVVAB isminin zikri (409) adettir. ( Büyük ebced değeri 167 281) Zikrin saati Müşteri, günü perşembedir.
ÖZELLİKLERİ VE BAZI FAYDALARI:
• Bu ismin zikriyle meşgul olup, Duha (kuşluk) namazından sonra (300) defa okumaya devam eden kimsenin gönlü nurlarla dolar,duası ve tövbesi kabul edilenler sınıfına dahil edilir. Kötü huylarını bırakır; Allah’tan istediği her şeye kısa zamanda kavuşur.
• Her gün (409= defa okumaya devam eden, ne kadar günahkar olursa olsun, Cenab-ı Hak, onu bağışlar. Üzerinde bulunan kötü huylar iyi huylara dönüşür.
• Geçim sıkıntısı çeken kimse her gün (667) defa “YA RAHİM,YA TEVVAB” şeklinde okumaya devam etse, kısa zamanda ümit etmediği yerlerden destekler görür ve sıkıntılarından kurtulup bolluğa kavuşur.
• Bir tabak içine “YA TEVVAB” isminin vekfini yaparak, üzerine (409) defa okunduktan sonra su ile silinerek 7 gün İçki veya kumar müptelası olan bir kimseye içirilirse, o kişi kısa zamanla içki veya kumardan nefret eder tövbekar olur.
• Kendisine saldırıda bulunan bir düşmana 10 kere okunsa zulüm ve saldırıdan vazgeçer.
Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu
Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak
-
Kötü komşu, kötü akraba ve kötü arkadaşı olanlar onların zararından korunmak,
-
Bir işyerine Allah’ın isimlerinden “YA FETTAH VE YA REZZAK” isimleri gümüş bir levha üzerine yazdırılıp asılmalı. Ve her gün işyerinin...
-
Sabah 3 defa, “Eûzü billahis-semî’il alîmi mineşşeytânirracîm” diyerek Haşr suresinin son üç âyetini okuyana,