Kendimizi Yalnız Hissettiğimizde Ne Yapmalıyız


Ne yapmamız gerektiği konusunu hakkını vererek anlamamız için önce, NEDEN yalnız hissettiğimize bakalım mı?


#Yalnız hissediyoruz, çünkü hayatta kendimizi sevgiden, yani sevmekten veya sevilmekten uzaklaşmış hissediyoruz.
Yani bir şeyi veya bir kimseyi, veya bir durumu sevmediğimizde.
Ya da sevilmediğimizi hissettiğimizde.
Bir onay, bir ait olma hissi, bir ilgi, bir yakınlık, bir koruma, bir güven alamadığımızda.
İnsan kendini yalnız hissediyor.

İhtiyacımız olan o sevgiyi, güveni, onayı, ait olma hissini, ilgiyi, yakınlığı, korumayı, güveni almak için hayatımızın çok sevgili 8 parçasına, daha da yaklaşmak için azim ve kararlılıkla adım atalım.

HAYATIMIZIN 8 PARÇASINDAN sevgi, yardım, ilgi, koruma, onay nasıl alacağız?

1- Hayatımızın 1. parçası yani kendimiz.
Sadece kendinizle bir kaç saat geçirmek, sevdiğiniz bir şeyle uğraşmak, aklınızın ve kalbinizin derinlerine bakmak, kendimize,
‘Nasılsın? İyi misin? Bir ihtiyacın var mı? Senin için ne yapabilirim? Sana nasıl yardım edebilirim? demek.

Ve kendimizle olan bu yakınlığımızdan alacağımız cevaplar çerçevesinde minik de olsa bir adım atmak ve hayatta kendimiz tarafından sevildiğimizi bilmenin huzurunu yaşamak.

2- Hayatımızın 2. parçası yani ailemiz, eşimiz, çocuğumuz.
Yalnız hissettiğimizde bir yakınımıza gidip sarılmaktan daha güzel ne olabilir ki? Yalnız hissetmemize sebep olan onlardan biri bile olsa, insanın ailesi, yakınları sevgi, yakınlık ihtiyacımızı gidermek için yaklaşacağımız en güzel kaynaklardan. Tabii acil bir durum ortaya çıkmadan önce, bol bol sevgi vererek bu kaynağı dolu tutmak en güzeli. 
 
3- Hayatımızın 3. parçası yani arkadaşlarımız, ait olduğumuz gruplar, ülkemiz.
Bu parçaya öğretmenimiz de dahil. Kendimizi yalnız hissettiğimizde, bir arkadaşımızı aramak, hatta ‘Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum’ demek, ve yardım istemek, hiç de zayıflık değil, sevgili arkadaşlarım, eğer güvenilir bir arkadaşsa o da zaten hemen bizi destekleyecek, ‘ha gayret sana güveniyorum’ diyerek bize destek olacaktır.
Bu destekle beraber de, yine sevilmenin, güvenilmenin, duyulmuş ve anlaşılmış olmanın huzurunu yaşamak, tüm yalnızlığımızı üzerimizden çekip alacaktır.

4- Hayatımızın 4. parçası yani insanlık, insanlar.
Bazen hiç tanımadığımız insanların olduğu bir yerde oturmak, çevremize, insanlara bakmak, o insanların yüzlerine, telaşlarına, dalgınlıklarına, mutlu veya mutsuz yüzlerine bakmak, hayatta HİÇ DE yalnız olmadığımızı bize çabucak hatırlatıyor sevgili blog okurlarım.

Bir park, bir tren istasyonu, bir otobüs…
Tanımadığımız, adını bilmediğimiz, ama aynı dünyada yaşadığımız pek çok insanı farketmek, hatta belki de bir minik iletişim,  çok faydalı olabiliyor.

5- Hayatımızın 5. parçası yani bitkiler ve hayvanlar, doğa.

Kendimiz yalnız hissettiğimizde, bir çiçek, bir hayvan, bizi hemen kendimize getiriveriyor.
Ağaçlar, kuşlar…
Hayatımızın 5. parçası da her an orada hazır ve bizimle. Tabii yine acil  durumlarda değil, yalnızlık hissinden de önce kendimizi çiçeklerle çevrelemek, sevdiğimiz bir veya bazı hayvanlara bakmak, beslemek, o yalnızlığı hissetmemize bile izin vermeyecektir.

 6- Hayatımızın 6. parçası yani fiziksel evren.

Dünya, güneş, uzay, ışık, su, hava, yıldızlar, zaman, sıcaklık, hayatımızın, varoluşumuzun maddi yönü, içinde bulunduğumuz sahne. Kapı, pencere, tüm eşyalar.
Bazen insan evinde temizlik yapıp, düzenlemeler yapınca, sonra da oturup bunu sıcak bir çayla kutlayınca da tüm o yalnızlık hissinden kurtuluyor, içi enerji ile doluyor.
Güneşin hatta bir ısıtıcının sıcaklığını hissetmek, hatta sıcacık bir suyla elimizi yüzümüzü yıkamak, veya dışarı çıkıp derin derin içimize havayı almak.
Tüm bunlar o yalnızlık hissimizin yok olmasına, içimizin rahatlamasına, ve ihtiyacımız olan o sevgiyi, ilgiyi  dokunma hissimizle, gözümüzle hissetmemize sebep olacak.

7-  Hayatımızın 7. parçası yani ruhumuz, ruhlar alemi.
Kendimizi yalnız hissettiğimizde, yine ruhumuza bakmak ve onu güzelce tamir etmek, onun doğasında doğal olarak var olan sevgiyi, insan sevgisini, hayat sevgisini, arkadaş sevgisini, ÖZSEVGİSİNİ uyandırmak, bizi kendiliğinden hiç de yalnız olmadığımız ortamlara, veya yalnızlık hissetmediğimiz bir ruh haline getiriverecektir.
Aynı şekilde hayatımızdan gelmiş geçmiş yakınlarımızın, akrabalarımızın ruhları için bir Fatiha okumak da, bize yalnız olmadığımızı hissettirecektir. Onlar da nerede olurlarsa olsunlar bu duamızı hissedecek ve huzur bulacaklardır.

8- Hayatımızın 8 ve her şeyi yaratan, hepsini kapsayan parçası yani Allah.
Tabii yalnızlığın EN GÜZEL çaresi, Allah’a sığınmak, Allah’a konuşmak, dua etmek, Allah’ı dinlemek, Kuran okumak, namaz kılmak.
Allah’tan yardım isteyerek, Allah’ı her işimize hayatımızın HER PARÇASINA ortak etmek. Ondan yardım istemek. Ondan asla vazgeçmemek.

Tabii aslında marifet, hayatın 8 parçasından da ASLA vazgeçmemek.
Her birine SIMSIKI sarılmak, sevmek, korumak, kollamak.
Asla yalnız değiliz.
Hayatımızın 8 parçasında da, iyilikten, güzellikten, doğruluktan, yardım, destek, sadakat, sevgi, ilgi, güven, huzur ve mutluluktan yana olmak, bu yönde kararlar alıp, adımlar atmak, ANAHTAR.
Hayatın 8 parçasına hayır ve uğurdan yana olup sımsıkı sarılmak ve bırakmamak.
Sen de kullan bu anahtarı bol bol, olur mu?
Selam ve dua ile,

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak