Basur Hastalığı ve Hadislerle Tedavisi


Posasız gıdalarla beslenenlerin, ayaküstü atıştıranların, lokmaları güzel çiğnemeyenlerin, yeterince su ve sulu gıda almayanların bağırsakları tembelleşip çalışmadığı için sürekli kabız olurlar ve basur hastalığına kolay yakalanırlar.

Ara sıra sabah aç karnına yarım fincan zeytinyağını içmek ya da kahvaltıda bayat kepekli ekmeği zeytinyağına banıp yemek kabızlığı önlediği gibi basur hastalığı için de şifadır.

Peygamberimiz Buyuruyor: 'Dışkılama yerinizi tuvalette güzelce temizleyin. Çünkü o temizlik basuru önleyicidir.' (Ebu Yala)

Her hastalık gibi basurun da pek çok nedeni vardır bir tanesi de güzelce yıkamak yerine tuvalet kağıdı ile silmekle yetinmektir.

Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor: ‘Şu mübarek zeytin ağacının (zeytinin)yağını yiyin ve onunla tedavi olun. Çünkü o (Zeytinyağı) basur için şifadır.’(Taberani)

Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor: ‘ Zeytinyağını çok yiyin ve basurlu yerinize sürün. Çünkü o zeytinyağı basura şifadır.’(Menavi)

Basurdan şikayeti olanlar ve dışkılamada zorlananlar, gaz yapıcı gıdalardan, gazlı içeceklerden ve margarinlerden kaçınıp bol bol zeytinyağını yer ve basurlu yerine sürerse Allah’ın izni ile şifaya kavuşur.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak