Salavatlar ve Faydaları


Salavatlar Faziletleri
Çok önemli zikirler salavatlardır. Sürekli salavat getirin; zira salavat amellerin en üstünüdür.Pek çok salavat vardır.Her birisinde pek çok hikmet vardır.Aşağıdaki salavat en sık okunan salavatlardandır.


1.“Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed”

Anlamı: “Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) rahmet eyle.”

Faziletleri:
Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyuruyor:
* KIYAMET GÜNÜ BANA İNSANLARIN EN YAKIN OLANLARI ÜZERİME EN ÇOK SALAVATI ŞERİFE GETİRENLER OLACAKTIR .

* KİM Kİ BANA BİR DEFA SALAVATI ŞERİFE GETİRİRSE ALLAHU TEALA O KİMSEYE ON DEFA SALAVAT GETİRİR .

*KİM Kİ CENABI HAKKA ONU MEMNUN VE RAZI ETMİŞ OLDUĞU HALDE KAVUŞMAYI SEVİNÇLE İSTERSE BENİM ÜZERİME ÇOKCA SALAVATI ŞERİFE GETİRSİN .

*KİMKİ BANA BİR KERE SALAVAT GETİRİRSE ALLAHU TEALA O KİMSEYE ON DEFA SALAVAT GETİRİR. VE ONUN ON GÜNAHINI BAĞIŞLAR VE ONUN DERECESİNİ ON DEFA YÜKSELTİR VE ONUN SEVAP DEFTERİNE ON SEVAP YAZAR .

* EY ÜMMETİM! CUMA GÜNLERİ BANA DAHA ÇOK SALAVATI ŞERİFE GETİRİNİZ ÇÜNKÜ ÜMMETİMİN CUMA GÜNLERİ GETİRMİŞ OLDUĞU SALAVATI ŞERİFE BANA ARZALONUR . KİM Kİ BANA SALAVATI ŞERİFE GETİRİRSE BANA DAHA ÇOK YAKIN OLUR .

*ÜMMETİMDEN HERHANGİ BİR KİMSE BANA SALATU SELAM GÖNDERİRSE ALLAH BANA RUHUMU İADE EDER . BENDE ONUN SELAMINI ALIRIM .

*ÜMMETİMDEN HER HANGİ BİRİ İŞİ GÜCÜ BOZULUP İHTİYAÇLARI ZORLAŞIP ÇIKMAZA GİRDİĞİ ZAMAN BENİM ÜZERİME ÇOK ÇOK SALEVATI ŞERİFE OKUSUN ZİRA BENİM ÜZERİME OKUNAN SALAVATI ŞERFİLER TÜM HÜZÜN VE KEDERLERİ SIKINTI VE TASALARI MÜSİBETLERİ İZALE EDER. RIZIKLARI ÇOĞLATIR İŞLERİN İHTİYAÇLARIN GÜZELCE SONA ERMESİNİ SAĞLAR .

*KİM Kİ BENİM ÜZERİME BİR GÜNDE BİN (1.000) KERE SALEVATI ŞERİFE GETİRİRSE CENNETTEKİNİ YERİNİ GÖRMEDEN ÖLMEZ .

*KİM Kİ BANA SABAHLEYİN ON DEFA VE AKŞAMLEYİN ON DEFA SALEVATI ŞERİFE GETİRİRSE KIYAMET GÜNÜ ŞEFAATİM ONA ULAŞIR .

*KİM Kİ BENİM ÜZERİME BİR SALEVATI ŞERİFE GETİRİRSE ALLAHU TEALA ONA BİR KIRAT SEVAB YAZAR KIRAT İSE UHUD DAĞININ BİR MİSLİ KADARDIR

*EY ÜMMETİM NEREDE OLURSANIZ OLUN BANA SALATU SELAM OKUYUN ÇÜNKÜ SİZİN SALATU SELAMINIZ BANA ULAŞIR .

*BENİM ÜZERİME SALAVATI ŞERİFE GETİREN KİMSE İÇİN SIRAT KÖPRÜSÜ ÜSTÜNDE BİR NUR OLACAKTIR . BİR KİMSE SIRATTAN GEÇERKEN NUR EHLİ OLUNCA ARTIK CEHENNEM EHLİ OLMAZ .

*ÜMMETİMDEN BİR KİMSE CENABI HAKTAN BİR DİLEKTE BULUNACAĞI ZAMAN ALLAHIN PEYGAMBERİNE SALAVAT GETİRSİN . SALAVATI ŞERİFE GETİRDİKTEN SONRA İSTEYECEĞİ ŞEYLERİ İSTESİN VE SONRA YİNE ALLAHIN PEYGAMBERİ HZ MUHAMMED (a.S) A SALAVATI ŞERİFE GETİREREK DUASINI BİTİRSİN ÇÜNKÜ İKİ SALAVAT ARASINDAKİ DUA KABUL OLUR ZİRA CENABI HAK ÇOK MERHAMETLİ ÇOK KEREM SAHİBİDİR İKİ SALAVATI ŞERİFEYİ KABUL BUYURUP DA İKİSİ ARASINDAKİ İSTEKLERİ BOŞ ÇEVİRMEZ REDDETMEZ ONLARI DA KABUL EDER VE VERİR .

2. 'Cezallahü anna muhammeden ma hüve ehlühu' 

Anlamı: 'Allah Teala Muhammedi bizim adımıza mükafatlandırsın ki O zaten buna ehildir.'


Faziletleri:
Efendimiz (S.A.V) Buyuruyor ki: KİM BU SALAVATI BİR DEFA OKURSA YETMİŞ BİN YAZICI MELEK BİN SABAH SEVABINI YAZMAKTAN YORULURLAR

DELAİL-İ HAYRAT”I 70.000 DEFA OKUMAYA DENKTİR

3.' Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi salaten ta”dilü cemiy”a salevati ehli mehabbetike ve sellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi selamen ya”dilü selamehüm'

Anlamı: 'Allahım efendimiz Muhammed”e ve onun aline,senin sevgine layık olanların getirdiği topyekün salavatlara denk olacak şekilde salat eyle ve yine efendimiz Muhammed”e ,onun aline bu zatların selamları miktarınca selam eyle.'


Faziletleri:
Bu salavatın bir defa okunması delaili i şerifin yetmiş bin defa okunmasına denktir.Manevi makamları geçip efendimiz s.a.v e ulaşmak istersen bu salavatı kendine vird edinmelisin .Salavat getirmenin fazileti hakkında İmami Şarani şöyle buyuruyor. Büyük veli Aliyyül Havas “ın şöyle konuştuğunu duymuştum.Allah tan bir şey İsteyeceğiniz zaman Allah resulü (s.a.v.) in adıyla o şeyi isteyiniz ve şöyle dua ediniz 'Ey Allah' ım sevgili peygamberin Muhammed Mustafa hürmetine senden şunu isterim'. Şeklinde dileğinizi arz ediniz.çünkü Allah ın bir meleği vardır ki, bu isteğinizi anında efendimiz (s.a.v.) e bildirir ve o na filanca kişi, şu haceti için senin Allah katında aracı olmanı istemektedir.der hazreti peygamber efendimiz s.a.v. de okişinin isteğini Allah a yapacağı dia ile gerçekleştirir.çünkü efendimiz s.a.v. in du ve istekleri Allah Teala tarafından geri çevrilmez.

Bize gereken çok yüce bir hazine olan bu salavat-ı şerifenin faziletini idrak edip,hiç olmazsa günün belirli saatlerinde birkaç defa okumayı alışkanlık haline getirmektir. Bu sayede Allah ın izni ile yüce makamlara ulaşmış oluruz.

4. 'Allahümme salli ala seyyidina muhammedin salaten tekunu leke rizaen ve lihakkihi edaen'

Her kim günde 33 kere bu salavatı şerifeyi okursa VEFAT ETTİĞİNDE KABRİ İLE PEYGAMBERİN MUHAMMEDİN KABRİ İLE ARASI AÇILIR(Evliyalar ansiklopedisinden alınmıştır.)MUHAMMED A.S. MI GÖRÜR.

5. 'Allahümme salli ala seyyidina muhammedin adede ma fi ılmillahi salaten daimeten bi devami mülkillah.'

Anlamı: 'Allahım efendimiz muhammede senin ilminde bulunanlar sayısınca ve mülkün devam ettiği sürece salat ve selam eyle.' 

Faziletleri:
Bu salavatı şerifeyi bir defa okumak,700,000 salavatı şerife okuma fazilet ve değerindedir.Cuma günleri biner defa okuyan kimse iki cihan saadetini elde eder. Peygamber s.a.v. e salat getirmek aynı zamanda cennette onunla buluşup sohbet etmeyi sağlar.

6.'Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve alihi ve sahbihi ve sellim. Ya iddeti ınde şiddeti.veya ğavsi ınde kürbeti.ve ya harisi ınde külli müsibeti.ve ya hafizi ınde külli beliyyeti.ve salli ala muhammedin ve alihi ve ala cemi-ıl mürseliyn.vel hamdülillahi rabbil alemiyn.'

Faziletleri:
Emir buhari hazretleri buyuruyorlar ki; Her kim bu duayı sabah okursa semadan yağmur yağıp sel olsa akşama kadar ona bir zarar veremez.yine sabahleyin okursa sabaha kadar kendisine hiçbir zarar ve musibet dokunmaz. Yetmiş melek her zaman o kimseyi koruma altında bulundurur.gerek semavi ve gerekse yeryüzü afetlerinden ve şerli insanların her türlü kötülüğünden emin olursun. Bu salavatın deprem tehlikesinden korunmak için okunması ve vird edinilmesi tavsiye ediliyor.

7. 'Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ve evladihi ve ezvacihi ve zürriyyetihi ve ehli beytihi ve asharihi ve ensarihi ve eşyaıhi ve mühıbbihi ve ümmetihi ve aleyna meahüm ecmaıne ya erhamer rahımiyn.' 

Hasan basri r.a buyuruyor resulüllah efendimizin aleyhiselamın Kevser havuzundan kana kana su içmek isteyen kimse bu salavatı şerifeyi çokça okusun.
SABAH AKŞAM 3 KERE OKUNURSA HAVZI KEVSERDEN İÇMEK NASİP OLUR İŞBU SALAVAT BUDUR

8. 'ALLAHÜMME SALLİ VE SELLİM VE BARİK ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİNİL FATİHI LİMA UĞLİKA VEL HATİMİ Lİ MA SEBEKA VEN NASIRIL HAKKI BİLHAKKI VEL HADİ İLA SIRATIKEL MÜSTEKIYMİ SALLELLAHÜ ALEYHİ VE ALA ALİHİ VE ASHABİHİ HAKKA KADRİHİ VE MIKDARİHİL AZIYM' 

Anlamı ': Allah ım Kapalıkları açan,geçmişe son veren,hakka hakikatla destek olan,mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed e o nun aline ve ashabına O “nun yüce kadr ü kıymetince salat eyle,selam eyle ve O”nu mübarek kıl.'

Faziletleri:
120,000 salavatı şerife güçünde olduğu mana aleminde peygamberimiz s.a.v .tarafından bildirilmiştir. Kutbüz zaman Mehmet Bekri hazretleri diyorki.: Bir kimse ömründe bu salavat-ı şerifeyi bir defa okur da CEHENNEME DAHİL OLURSA huzur-/u ilahi de benim yakamdan tutsun.

Kutbül Aktab Ahmet Ticani hazretleri yakaza halinde bu salavatın faziletini Hazreti resulüllah a sorar.Cevaben ; Bir kimse salavat –i fatihi bir defa okursa,zamanın başından salavat getirenin okuduğu zamana kadar ins ü cinin ve meleklerin getirdiği salavata denk sevap kazanır.Günahları da bağışlanır.buyurmuşlardır.

Hikmeti; 1- Bu salavat-ı şerife, okuyanı cehennem ateşinden korur. 2- Kırk gün okuyanıntevbesi kabul edilir.günahları bağışlanır. 3- Cuma gecesi bin defa okuyan ,efendimiz s.a.v . ile görüşür. 4- Her gün 100 defa okumayı vird edinenin kalp gözü açılır. 5- Bir defe okuyan insin ,cinin ,meleklerin okumuş olduğu bütün zikir,tesbih ve duaları okumuş gibi ecre nail olur.bütün savaşlara katılmış mücahidinin faziletini ihraz eder 6- Kişinin maksadına ulaşması için bir iksirdir. 7- Bu salavat-ı şerife öyle bir hazinedir ki, ecir ve mükafatını, esrarını yerde ve göklerde bulunanlar yazmak isteseler yazamazlardı.


ŞEYTAN ÇOK İBADETLERE EL UZATIR,LAKİN SALAVATİ ŞERİFEYE EL UZATAMAZ.ÇÜNKÜ RUHANİYET-İ PEYGAMBERİ,SALAVAT-I ŞERİFE GETİRİLEN YERDE BULUNUR.SALAVAT-I ŞERİFE DÜNYA VE AHİRET İŞLERİNİN CÜMLESİNE KAFİDİR.

Salavat-ı şerife getirmenin 42 faydası

1. Allah ( c.c. ) ' ın emrine uymak ( Çünkü Allah ( c.c. ) Salavat - ı Şerife Getirmeyi Emrediyor. )
2. Allah ( c.c. ) ' ın yaptığını yapmak ( Çünkü Allah ( c.c. ) ' da Habibine Salavat getiriyor ve Rahmet Okuyor.)
3. Meleklere Uygunluk. ( Çünkü Meleklerde Salavat - ı Şerife Getiriyor. )
4. Allah ( c.c. ) ' dan 10 rahmet kazanmak.
5. 10 Derecesi yükseltilmek
6. 10 Sevap kazanmak
7. 10 günahın silinmesi.
8. Duasının kabulunun ümit edilmesi.
 9. Resulüllah ( s.a.v. ) ' ın sefaatine kavuşma sebebi.
10. Kulun günahlarının affedilmesi ve ayıplarının örtülmesine vesile.
11. Kulun sıkıntılarının giderilmesine vesile..
12. Allah ( c.c. ) ! a yaklaşma vesilesi.
13. Sadaka vermek yerine geçer.
14. Kulun ne muradı varsa Allah ( c.c. ) ' dan dileği , onun yerine getirilmesi.
15. Ruhun ve Kalbinin temizlenmesi.
16. Kulun ölmeden Cennet ' le müjdelenmesi.
17. Kıyamet gününün siddetlerinden ve deshsetlerinden kurtulma vesilesi.
18. Resullüllah ( s.a.v. ) ' ın selamına cevap vermesi.
19. Unutulduğunu hatırlamak vesilesi.
20. Meclislerin güzel kokması sebebi.
21. Kıyamet günü oturduğu kalktığı meclislerde Salavat - ı Şerife okuduğu için o toplantılardan pişmanlığa düşmemesi.
22. Fakirliğin neyhi.Salavat - ı Şerife ' ye devam eden fakir olmaz.
23. Cimrilik vasıfından kurtulma vesilesi.
24. Resulüllah ( s.a.v. ) ' in ismi anıldığında Salavat getirmeyene yapılan beddualardan kurtulma vesilesi.
25. Sahibine Cennet yolunu göstermesi , terk edenede cehennem yolunu göstermesi.
26. Allah ( c.c. ) ve Resulüllah ( s.a.v. ) ' ın isimlerinin anılmadığı meclisdeki piş kokusundan , leş kokusundan kurtulması.
27. Hangi kelama , hangi işe hamd ve Salavat ' ı Şerife ile başlanırsa , onun tamama ermesi.
28. Kulun Sırat ' tan geçebilmesi.
29. Allah ( c.c. ) ve Resulüllah ( s.a.v. ) ' a cefa yapmaktan kurtulur , getirmeyen insan sie Resulüllah ( s.a.v. ) ' a eziyet etmiş olur.
30. Allah ( c.c. ) ' ın Salavat ' ı Şerife getirene güzel övgüler yağdırmasına vesile.
31. Allah ( c.c. ) ' ın merhametinin rahmetinin sebebi.
32. Bereketlerin bollukların sebebi.
33. Resulüllah ( s.a.v. ) ' ın muhabbetinin devamının ve ziyadasinin ve katlanarak artmasının sebebi.
34. Resulüllah ( s.a.v. ) ' ın Salavat ' ı getireni sevmesinin sebebi.
35. Kulun hidayetinin ve kalbinin , hayatının , ruhani hayatının ve kalbinin dirilmesinin sebebi.
36. Salavat ' ı Şerife getirenin isminin babasının isminin ve sülalesi ile soyunun Resulüllah ( s.a.v. ) ' ın yanında anılması.
37. Sırat ' ta mahşerde ayağının kaymaması islam yolunda ayağının sabit kalması.
38. Resulüllah ( s.a.v. ) ' ınüzerinde bulunan haklarından çok az bir hakkının ödenmesinin vesilesi.
39. Allah ( c.c. ) ' ın zikri , şükrü ve iyiliğini bilmek.
40. Kulun Rabbinden suali , duası bu arada kendi isteklerinin de Mevla tarafından görülmesine , Resulüllah ( s.a.v. ) a yaptığı duayı aracı kılması.
41. Salavat ' ı Şerife rabıta üzerine okunursa Resulüllah ( s.a.v. ) ' ın mübarek suretinin akla yerleşmesi ve mübarek rabıtanın kolaylaşması
42. Efendimiz Aleyhisselam buyurdu: - Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır. - Üzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir. - Bana salavat getirin. Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır.

Allah Teala (C.C) buyurdu:
*"Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."
* Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
*Dua ile sema arasında bir engel vardır. Üzerime salavat getirilince engel açılır, dua yerine ulaşır.
*Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardımda bulunanlar kıyamet gününde arşın gölgesinde olacaklardir.
*Sırat üzerinde kalmış, hurma yaprağı gibi tirtir titreyen bir adam gördüm .O anda üzerime getirdigi salavat-i şerife gelip o durumdan onu kurtardı.
 *Dün gece acayip bir şey gördüm. Adamın biri Sırat üzerinde düşüp kalkıyordu. O anda üzerime getirdiği salavat geldi. Elinden tuttuğu gibi Sırat'tan geçirdi.
* Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.
* Kiyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin. - Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik günahi affolunur.
*Üzerime salavat getirilmeden yapilan hiçbir dua kabul olunmaz.
*Karsilaşan iki mü 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahlari bagışlanir.
*Üzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazarı ile bakar. Iştiyakla daha fazla getiren için kiyamet gününde şefaat ve şahitlik ederim.
* Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez.
* Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kıyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eğer o nur bütün mahşer ehline taksim edilse hepsine yeterdi.
*Ömrünü boş yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi için salavat-i şerife ile meşgul olmalidir.

Eger bütün Ömrünü ibadetle geçirmiş olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerinden daha ağır gelirdi. Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin. Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabıyla senin bir salavatına karşılık sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir. Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Çünkü Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dûçar olmaz.

Allah Teala(C.C), perşembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i şerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.

Cübbeli Ahmet Hoca: Salavatın Faydaları


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak