Hazreti Mevlana'dan Tevbe Duası

mevlanadan dualar

Ey ortağı,benzeri bulunmayan,pak, kutsal Rabbimiz! Bize yardım et ve günahlarımızı bağışla.

Bize ince,derin manalı,tesirli sözler ilham et de,onlarla dua ederek senin merhametini kazanalım. Ya Rabbi! Duayı ettiren,bizi sana yalvartan da sensin,duayı kabul eden de sen.Ümit de,eminlik de,korku da,merhamet de senden gelmektedir.Ey söz Sultanı! Biz yanlış söyledi isek,Sen düzelt.Her şeyin düzelticisi Sensin. Allah’ım Sende öyle bir kudret,öyle bir güç var ki,onunla dilediğini,dilediğin şeye çevirirsin.

Ey güçlükleri kolaylaştıran Allah’ım! Sen bize dünyada da,ahirette de iyilik ver,güzellik ver.Allah’ım ! bizim yolumuzu gül bahçesi gibi güzelleştir,varacağımız yerde Sen bulun,konak yerimiz sen ol,yürürdüğümüz yol bizi sana götürsün,sadece cennete değil.
Allah’ım bizi hareket ettiren güç de,bizim var oluşumuz da,Senin lutfun,ihsanındır.Varlığımızın hepsi de Sendendir.Senin eserin,senin icadındır.Yok olan bizlere,varlık lezzetini Sen tattırdın,sonra tuttun,var gibi görünen bizleri kendine aşık ettin.Bizlere verdiğin manevi varlık lezzetini,lutfettiğin nimeti geri alma,Allah’ım Sen bize bakma.Bizim yaptıklarımızı görme,Sen kendi lutfuna,kendi cömertliğine bak..

Ey benim Halıkım!,yaratıcım! Sen beni belanın şerrinden muhafaza et, fakat onun yüzünden gelecek  lutuftan,ihsandan da mahrum etme.Rabbim gördüğüm,uğradığım belalara karşı,lutfet de şukredeyim.Geçüp gidince de neden şukretmedim diye hasret çekmeyeyim.

Ey Allah’ım! Bu gam ancak işlediğim günahın karşılığıdır.Allah’ım Sen noksan sıfatlardan münezzehsin’ Zulümden,sitemden berisin,temizsin;hiç suçsuz bir  kişiye dert verir misin? Gam verir misin?Ben ne suç işledim kati olarak  biliyorum ama,başıma gelen derdin sebebinin bir günah olduğunu biliyorum. Allah’ım sebebi nasl örttü isen,lutfet, o suçu da,ört,gizle.

Allah’ım! Biz kimiz ki? İmdadıma yetiş,benim talihimi sen iyiliğe çevir,Kutsuzluğu Sen kutlu yap. Allah’ım ruhumu hayallerden,vehimlerden,zandan kurtar.Böylece de  şu zavallı dertli gönül senin güzel huyunun,merhametinin sayesinde kanatlansın,uçsun;şu balçıktan kurtulsun.
Amin
Kaynak:Senazen.NET:”Mesnevi ve Divan-ı Kebir’den seçme dualar“

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak