Allah Sevdigi Kullarına Dert Verirmis

sabır ve sukur
Sevgili blog okurum eğer sen de benim gibi zor bir hayat yaşadın ve/veya yaşıyorsan. Gülümseyelim. Şükredelim. Allah sevdiği kullarına dert verirmiş.


İnsanlar beni sevdiği ve iyi şeyleri yaşamamı istediği için yıllardır benim için dünyalık dileklerde bulunuyorlar. Şimdi de dualar hazinesi takipçileri dünya ile ilgili dualar etmeye başladı :) Allah onlardan razı olsun. Bu dünyada bazı şeylerin olması elbette güzel olur ama hayırlıysa olsun. Rabbim bu dünyada da ahirette de iyilik,afiyet versin inşallah cümlemize.  Biz ne hayırlı, ne değil bilemeyiz Rabbim bana da size de her şeyin hayırlısını yaşatsın inşallah. Bizim halimize göre değil kendi ikram ve ihsanına göre bize muamele etsin inşaAllah. Bizim görevimiz O verse de vermese de şükretmek. Rabbim O'na layıkıyla şükretmemizi nasip etsin inşaAllah. 

Her halükarda Allah'a hamd olsun. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. 

Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur: 

“Allahu Teala bir kulunu severse ona bela verir.” (Taberani)
Bu hadis-i şerifin manası açıktır. Allahu Zülcelâl bir kulunu sevmek isteyince onu dener. Yani onun sevgiye layık olup olmadığını ortaya çıkarmak için onu çeşitli bela ve musibetlerle imtihan eder. 
Allahu Zülcelâl kulunun samimiyetini ortaya çıkarmak için onu imtihan ettiği şeyler bela olabileceği gibi nimet de olabilir. Bela imtihanı sabırla; nimet imtihanı ise şükürle kazanılır. 

Dünya imtihan yeri, mutluluklarda acılar da sürekli ve geçici. Yani ömür biter dert bitmez ama hiç bir dert de sonsuzca sürmez. Mutluluklar da öyle hiçbir mutluluk kalıcı değil. Rabbim bana,sana ve herkese layıkıyla sabretmeyi ve şükretmeyi nasip etsin inşaAllah. İnşallah hepimiz ömrümüzün kalanında bu dünyada cenneti ve sonsuzda da tamamen cenneti yaşarız. 

"ALLAH’ım! Peygamber’in MUHAMMED sallALLAHu aleyhi ve sellem’in Senden dilediği hayırları bende dilerim. Peygamber’in MUHAMMED sallALLAHu aleyhi ve sellem’in Sana sığındığı şerlerden biz de sana sığınırız. Yardım ancak Senden beklenir. İnsanı dünya ve ahirette muradına ulaştıracak Sensin. Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak ALLAH’ın yardımıyla kazanılabilir." Amin

Selam ve dua ile,
Zehra


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak