Kimseyi Kucumseyecek Kadar Buyuk Degilsin

kendini kaf dagında


İnsanların makam, mevki, etiket, para, diploma sahibi olması degil, görgü sahibi olması gerekiyor ilk önce.

İslam da bunu buyuruyor. 

Teşekkür etmeyi bilmesi şükretmeyi bilmesi gerekiyor. Size gönderilen bir iyi dileğe, yapılan bir inceliğe, emeğe incelikle karşılık vermek, bir tebessüm etmek, teşekkür etmek zor olmamalı. Sizin için hazırlanan bir sofradan ellerine sağlık diyerek kalkmak, evinize gelen insana kibar bir hoşgeldin demek, ayrılırken hoşçakalın demek vs... Zor olmamalı bu kadar. Sizin için harcanan bir ömre sevgiyle karşılık vermek keza... Anneye, babaya, eşe, dosta... Azicık incelik katın hayatınıza bi parça. Görgü katın, saygı katın. Lüks daireler, plazalar, yuksek makamlar, mevkiler son model arabalar değil size değer katan kendinize ve cevrenizdekilere gösterdiginiz sevgi saygı ve incelik... 
Kimseyi kucumseyecek kadar buyuk olmadığınızı Allah size mutlaka büyük bir bedelle öğretir. 
Bir yerdeyseniz bir şeylere sahipseniz Allah'ın lütfuyla ve mutlaka orada olmanızda insanların da emeği olmuştur, eğer çevrenizde insanlar varsa hem Allah'ın lütfu hem de o kişilerin lütfu, eğer sevildiyseniz Allah'ın ve o insanın lütfu. 
Bir teşekkür, bir güzel sözü çok görün kırmayı dökmeyi hakareti kendinizde hak görün sizden başkasının bir şeye hakkı olmasın bugün böyle olur,fakat bir gün sizi de Allah kırar döker. 
Kendini kaf dağında sananları Allah bir gün mutlaka o dağdan indirir.






Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak