Haksızlık Karsısında Ne Yapmalı


ofke aninda ne yapmali

Benim gibi sürekli haksızlığa uğruyor ve kendinin ve başkalarının uğradığı haksızlıklara çok sinirleniyorsan gel beraber yeni bir yol deneyelim. 

Bugünlerde bu konu hakkında düşünüyordum,haksızlıklar ve öfke..Bir süredir haksızlıklar karşısında patlama noktasındayım. 
Birkaç gündür Allah'a dua ediyor, kendi kendime bu konuda söyleniyordum. 'Neden sürekli haksızlığa uğruyorum, neden bu kadar çok kötülük ve haksızlık var, ne yapmam lazım, artık sinirlerime hakim olamıyorum. Rabbim ne yapmam lazım bana yardım et,bir yol göster'diye O'na soru sormamın ve yardım istememin üzerinden yarım saat geçti karşıma aşağıdaki yazı çıktı. Anladım ki eğer O'na bir şey sorarsak ve istersek ve algımız açıksa bize yanıtları gönderiyor. Belki tüm hayatım boyunca bu böyleydi ama ben farkında değildim. Veya yeni oldu.Şaşkınlık ve şükür içindeyim. O'ndan isteyenlere istediklerini veren, O'na sığınanları reddetmeyen Allah'a hamd olsun. 
Şimdi haksızlıklar karşısında üzülmek, sinirlenmek yerine yeni bir yol deneme zamanı:

Gel sen güzelini yap hakkının çiğnendiğini anladığında ,öfkeden deliye döndüğünde sinirlenip kendini de vuracağına en güzelini yap kendine dua et.Sinirlenirsen kendine zarar verirsin. Hem ne kadar o konuda sen kendini haklı görsen de ufakta olsa o olayda senin de suçun vardır. Bu olayın olması için fırsat vermişsindir. Hem Kur'an der ki ; “kendi yapıp ettikleriniz…” Gel sen en güzelini yap o sinir anında vücudundaki SU kabardığı tüm molekülleriyle uyandığı için inanılmaz elektriksel bir potansiyel oluşur. Frekansın inanılmaz bir seviyeye çıkar ki bu durum için onsekiz bin alemin Mustafa'sı Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimiz der ki ; “Bir kişi sinirlendiğinde abdest alsın.” yani sana der ki; içindeki ısınan SU'yu frekansı elektriklenmeyle kabarmış SU'yun etkilerini dışardaki SU ile gider sakinleş. .Öfkeli hiddetli anlarını fırsata çevir. Mucizeyi yakala..
Ezberin bozulmadan kaderin değişmez.Bildiklerini unut.... 

İnsanları değiştiremeyiz, başka insanların davranışlarını değiştiremeyiz, kötü insanları iyi yapamayız, dünya döndükçe haksızlıklar ve kötülükler de olacak biz buna son veremeyiz bunca yıllık ömrümüzde son veremedik değil mi (ben haksızlıklar karşısında çok savaştım son veremedim) o halde bundan sonra ne yapacağım o anda derin bir nefes alıp kendim hakkında güzel bir dua edeceğim ve abdest alacağım. Rabbim bizlere öfkelenmek yerine güzel dua etmeyi ve abdest almayı nasip etsin inşaAllah. amin

Selam ve dua ile,
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak