Sana Allah'ı Hatırlatanı Sev

gercek ask nedir
Yaşadığımız toplumda insanların aşk diye adlandırdığı şey çıkarlara,beklentilere dayalı olarak artan azalan bir duygu.Manevi derinlikten uzak ve daha fazla maddi değerlere bağlı olan bu şeye aşk denilebilir mi?


Boşanmalar, kavgalar, çok mutluyuz naraları atanların birden ezeli düşman olması işte bu sebepten. 
Üzmek, üzülmek bu yüzden. Birbirini Allah rızası için seven iki kişi birbirine kırılır mı, kırar mı?
Allah’tan uzak yaşam süren insanların, gerçek aşkı yaşamaları zordur. Kaynağını kalbindeki imandan alan gerçek sevgiyi yaşayan insanın yaşamında çok zorlu olaylar olsa da, sevgisi asla bitmez. Sevdiği insan hatalar da yapsa, ondan uzaklaşsa da, kırsa da, imanından kaynaklanan şefkat, merhamet, hoşgörü ve bağışlama ile ona olan sevgisi devam eder.
Gerçek aşk; temeli Allah aşkı ve hoşnutluğu üzerine kurulmuş olan aşktır.Aşkın ete kemiğe dönüştüğü dünyada, aşkın adını kirlettiler. Birbirlerindeki Allah aşkından yansıyan güzelliği görebilenlerin aşkıdır gerçek aşk. Bu aşk iman ve Allah’a olan yakınlık doğrultusunda artar. İmanı gönülden yaşayan insanın Rabb’ine karşı hissettiği coşkulu aşk, kişiye O’nun sevdiği bir kul olma umudu verir. Bu aşk, ruhundaki coşkuyu, huzur ve mutluluk duygusunu sürekli diri tutar.
Sevgi, Allah sevgisinden kaynaklanıyorsa o sevgide vefa, sadakat, merhamet ve bağışlama vardır. Allah sevgisinden kaynaklanmayan sevgide şefkat, merhamet ve sabır olmaz. İnançsızlıkla sevgisizliğin, bencilliğin acısı en şiddetli şekilde yaşanır.
Dünyevi aşklar genellikle romantizme dayalıdır ve imani boşluktan kaynaklanır. Gerçek aşkın taklididir; geçici, kısa süreli ve sonludur. Allah için yaşanan aşkın ise belli bir süresi ve sonu yoktur. Bu sevgi kesintisi olmayan, asla bitmeyen, sonsuz yaşamda da devam edecek olan tutku dolu sevgidir. 
En büyük ve sonsuz tek aşk ise Allah'a dır. Bize şah damarımızdan daha yakın başka sevgili yoktur, asla olamaz. Sonsuz aşkımız olan Allah için sevdiğimiz,bize O'nu hatırlatana olan aşk olabilir. Gerisi ise dünya yalanı.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak