Hamdolsun Allaha Mutluyum

Hamdolsun Allaha Mutluyum

Şükür dualarımıza devam edelim. Allah'a hamdü senalar olsun şükretmem için çok fazla nedenim var.
Her geçen yıl şükredecek sebeplerim artıyor. 2013 yılında dualar hazinesini yazmaya başladığımdaki şükür yazılarıma baktım o zamanlar da sahip olduklarımla çok mutluydum (her ne kadar başkalarının sahip olduğu benim ise olmayan çok şey olsa da ben hep sahip olmadıklarımı değil sahip olduklarımı düşünür değerini bilirim iyi ki böyleyim karakterime bayılıyorum bana bu karakteri huyları bu güzel ruhu veren Allah'a hamd olsun. Kocam da aylardır her gün aynı şeyi söylüyor '' karakterine huylarına her şeyine bayılıyorum Allah'a hamd olsun iyi ki seni bana eş olarak nasip etti'' diyor.)  bir de şu anki şükür nedenlerimi düşündüm Allah cc belki otuz yılda vermediği şeyleri 3 yılda vermiş son üç yılda çok fazla lütufkar davranmış bana çok mutluyum. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.
Herkesin şükretmek için çok nedeni var ama insanların çoğunun eli de cimri,gönlü de cimri, şükretmekte de cimriler. Bazı insanlara bakıyorum kapkara kalpler yakınlarındakilere de hiç tanımadıkları insanlara da kötülük yaparken, kıskanç fesat gözlerle bakarken o kadar rahatlar ki sanıyorlar ki yaptıkları yanlarına kar bu dünya gelip geçici yaptıklarının bedelini ahirette nasıl ödeyecekler bilmiyorlar. Rabbim kötülerin şerrinden, fesat kıskanç insanların şerrinden bizi korusun inşaallah. Oysaki şükretmeleri mutlu olmaları için o kadar çok sebep var ki ama onlar o kadar şeytana kaptırmışlar ki nefslerini, kalplerini, doymuyorlar, mutlu olamıyorlar gözleri hep başkalarının sahip olduklarında veya ruhları ancak kul hakkı yemekle ferahlıyor. Allah ıslah etsin benden de uzak etsin öyle insanları inşaAllah.
Ben her gün sık sık şükrediyorum Elhamdülillah. Dualar hazinesinde daha önce yazmadığım ama yaklaşık 8 aydır sürekli şükrettiğim birkaç şeyi daha burada yazayım. Eşimin ailesi için Allah'a hamdü senalar olsun. Daha önce tanıştığım ailelerin karakterlerini hatırlayınca bir de eşimin ailesiyle tanışınca  o  aileleri bana eş ailesi olarak nasip etmeyen Allah'ın beni cidden çok sevdiğini bir kez daha anladım. Rabbime hamdü senalar olsun benim gibi harika insanları bana eşimin ailesi olarak hediye eyledi. Eşimin ailesi değil benim ailem oldular.
"Euzü bi-kelimatillahittammati min  külli şeytanın ve hammatin ve min  külli aynin lamme.
“Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah’a sığınırım.
Kocam 'sen iyi olduğun için onlar da iyiler'diyor ama ben çok iyi biliyorum ki ben iyi olsam da iyi olmayan çok insan var. Eşimin ailesinden Allah razı olsun iyi yürekli güzel karakterli helal süt emmiş kalplerini de karartmamış, kıskançlıkları, fesatlıkları da olmayan harika insanlar. Kaynanam değil annem 'kız Sultanım hayatımın aşkını doğuran kadın' diye ona sarılıyorum o da'prensesim benim'diye bana sarılıyor, başımı omzuna koyuyorum. (Maşallah sübhanallah) Anne kızdan bile daha güzel muhabbetimiz Allah'a hamdü senalar olsun. Görümcem melek gibi hayranım ona. Geçen gün ona 'aile saadeti'kitabını okuduğumu söylemiştim 'senin harika evliliğin var neden okuyorsun ki' dedi, gülümseyerek 'bilgi sahibi olmak için' dedim. Bilgi sahibi olmak için o kitabı ve trt 1 deki programı izlerken tekrar tekrar anlıyorum ki benim eşimin de benim de karakterimiz harika ve biz cidden çok şanslıyız ya da akıllıyız oralarda tavsiye edilen her şeyi kimse bize tavsiye etmeden ilk günden beri yapıyoruz bu Allah'ın bir lütfu Allah'a hamdü senalar olsun.Kocamı ve ailesini bana nasip eden Allah'a hamdü senalar olsun.
Ve bugün toprak, saksılar, çiçekler aldım. Hayatımda ilk kez çiçek ekip büyüteceğim Allah'a hamdü senalar olsun. Hayatım güzel Allah'a hamdü senalar olsun.
Ve şükrediyorum iyi ki Rabbim bana kötü insanlarınki gibi karakter ve kalp vermemiş. Öyle insanlar başkaları mutlu olunca hasta olurlar başkaları mutsuz olunca ise göbek atarlar Rabbim öylelerini akrabada olsa arkadaşta olsa benden uzak tutsun. Rabbim beni böyle kötü tanıdıklarımın sevineceği hallere düşürmesin bana bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet versin ve beni cehennem azabından korusun ve iyileri bana yakın dost kılsın inşaAllah.
Bugüne kadar hep kötüler için hayırlı dua ettim ama bundan sonra edeceğim dua bu: Kim benim hakkımda ne düşünüyorsa Allah ona iki katını versin amin.
Rabbim kötülerin şerrinden Sana sığınırım kalbimi karartma, kötü niyetli insanların sözünü de haberlerini de kendilerini de benden uzak tut. Amin
Rabbim kötü akraba ile sınanmaktan Sana sığınırım.
Peygamber efendimizin (sav) dediği gibi cehennemdekilerin çoğu kadındı, bu dünyadaki kötülerin büyük çoğunluğu da kadın yazık. İşte bu yüzden kadınlar daha çok zikir yapmalı daha çok istigfar yapmalı ki sonsuz mutluluğa kavuşabilsinler ve başkalarına da zararları olmasın. Tabiki zamanlarını kötülük yolundan alıp Allah yoluna harcamayı tercih ederlerse. Okuduğum dini kitaplardan,peygamber efendimizin hayatından öğrendiğim şey kötülerle karşılaşınca yapılacak en iyi şeyin onları Allah'a havale etmek olduğu ben de öyle yaparım kötülerin üzerine bir çizik çekip Allah'a havale ederim. Allah'a hamd olsun bu sayede hiç mutsuz olmadım. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. O iyinin hediyesini kötünün cezasını mutlaka verir. Elhamdülillah.


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak