Recep Ayinda Yapilacak Faziletli Salih Ameller

Recep ayı biz müslümanlar için hazine değerinde bir ay bu ayın faziletlerinden hayırlısıyla nasipleniriz inşaAllah. Recep ayında yapmamızın bizim için çok iyi olacağı salih ameller nelerdir?
Recep ayında inşaallah bu faziletli amelleri yaparız dua dostlarım.
* Kuranı Kerim okumak. Kim Recep ayında Kuranı hatmederse  kendisine anasına babasına incilerle bezenmiş taç giydirilir ve o kişi kıyamet gününün dehşetinden emin olur.
* Bir kimse günde 100 kere Bismillahirrahmanirrahim vela havle vela guvvete illa billahil aliyyil aziim diye başlayarak ihlas suresini okursa ebedi fakirlik görmez.
* İhlas Suresini Okumak. Bir kimse Recep ayında bir kere İhlas suresini okursa, Allah o kimsenin 50 yıllık günahını bağışlar.
* İstiğfar da Bulunmak ve Tevbe Ederken Samimi Olmak. Kim recep ayında bir kere istiğfar ederse Allah o kimseyi bağışlar, 50 senelik günahını da affeder.
* Kelime-i Tevhid Okumak. Bir kez kelimei tevhid i getiren kimsenin 4000 günahı amel defterinden silinir.
* Sadaka Vermek. Bir kimse Recep ayında sadaka verse, bin altın sadaka vermiş gibi sevabını alır.
Fakiri Giydirmek. Bir kimse Recep ayında bir mümini giydirse Hz. Allah'ta o kimseye Cennet hullelerinden bin hulle giydirir.
* Mümin Kardeşinin Sıkıntısını Gidermek. Bir kimse bu ayda mümin kardeşinin üzüntü ve sıkıntısından kurtarır ise, Allah o kimseye Firdevs cennetinde gözünün görmediği kadar büyük köşk ihsan edecektir.
* Yetimi Sevindirmek. Bir kimse Recep ayında bir yetime ikramda bulunup onu sevindirse, başını okşasa elinin başına değdiği her kıl sayısınca Allah o kimsenin günahını bağışlar.
* Dilini Korumak. Bir kimse Recep ayında yalan, gıybet, dedikodu vb. Haramlardan dilini korur ise Allah o kimsenin kabre girdiği zaman Münker ve Nekir'in soruları anında dilini kolaylaştırır.
* İkramda Bulunmak. Bir kimse Recep ayında bir mümine yemek yedirse kıyamet günü Allah o Kulunu Hz. Muhammed s a.v'in sofrasına oturtur. Bir yudum su dahi içiren kimseye Cennet şaraplarından içirilecektir.
* Akraba Ziyaretinde Bulunmak. Bir kimse Recep ayında akrabalarını arayıp sorar ziyaret eder ise Allah o kimseyi Dünya ve Ahirette dileklerine kavuşturur. Hayatı boyunca ona düşmanlarına karşı yardım eder.
* Oruç Tutmak. Bir kimse Recep in ilk günü ortasındaki gün ve son günü oruç tutarsa, muhakkakki senenin tamamını oruç tutmuş sevabı verilir.

Recep ayinda istigfar başlıklı yazımı okumak için tıklayınız

Recep ayında cekilecek zikirler isimli yazımı okumak için tıklayın

Recep ayinda ihlas suresi okumanın faziletleri yazımı okumak için tıklayın

Recep ayımız mübarek olsun dualar hazinesi dostlarım.
Selam ve dua ile,
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak