Mucize Oldu Hocam

Mucizelere inanmam asla mutlu evlilik yoktur o aradığın aşkı kimse bulamadı sen de bulamayacaksın diyeli hocam iki yıl bile geçmedi.


Saatlerce tartışmıştık ''mutlu çift görmedim ben mutlu evlilik yoktur'' diyordu. ''Hayır mutlu evlilikler var mutlu evlilik mümkün dua edersen olur ve doğru seçim yaparak ve doğru karakterlerle ve islamiyeti rehber edinerek mutlu evlilik olur'' diyen ben hayatımda yüzlerce evliyi incelemiş olsam ve yüz bin çiftten sadece bir tanesinin mutlu olduğunu görmüş olsam da mutlu evlilik yapacağımdan emindim. Hocam 'mutlu evlilik mucize olur ve ben mucizelere inanmam' demişti. Şu beş aydır kocama bakarken arada bir aklıma hocamla yaptığım o konuşma gelir içimden derim ki ''bak mucize gerçek oldu mutlu evlilik mümkün hocam''. Kendisine demiyorum gösteriş yapıyorum sanır.
Ben aşk romanları okuyarak büyüdüm. Tabi sadece aşk romanı değil her türde kitap okudum binden fazla kitap okumuşumdur lisedeyken saymıştım o zaman beş yüz kitap okumuştum sonrasında da bir beş yüz daha okumuşumdur.
Hep farklıydım ya çocukken de farklıydım benim yaramazlığım ders kitabının arasında gizlice roman okumaktı. Annem kızardı ''kitap okuyacağına ders çalış'' diye, ben de ders kitabının arasına romanı gizler gizlice okurdum. O gizlice roman okumalarımdan hiç unutmadığım ise Çalıkuşu. İlk okula gidiyordum ders çalışacağım diye odama çekildim ders kitabının arasına Çalıkuşu' nu koydum büyük heyecanla mutlulukla kitaba dalmışken kardeşim (odanın penceresi balkona bakıyordu)balkondan beni takip etmiş 'anne ablam roman okuyor' diye beni ispiyon etmişti.
Yaklaşık bir altı yıldır aşk romanı okumuyorum ama çocukluğumda gençliğimde okuduğum romanlar içime sinmişti, romanlardaki gibi bir aşk aradım hep ve romanlar hayal ürünü keşke aşk romanı okumasaymışım dini kitaplar okusaymışım kararına biraz geç vardım.Modern çağda kızlara yapılan en büyük haksızlık romanlarla ve romantik filmlerle onları kandırmak, beklentilerini arttırmak. Gerçek ne mi o romanlardaki o filmlerdeki gibi erkekler yok öyle aşklar da yok. Allah'tan yüzlerce kişisel gelişim kitabı, yüzlerce dini kitap da okudum da o saçma aşk romanlarının etkisi ruhumdan silindi.
Gerçek aşk var mı peki evet var gerçek aşk eşinle evlendikten sonra yaşadığın aşk, helalinle iki cihanda da diye yemin ederek iyi günde kötü günde yaşadığın sevgi, muhabbet. Öyle yürekten istemişim ki öyle temiz ki kalbim öyle çok dua etmişim ki Rabbim aşklı mucize gibi bir evlilik nasip etti. Bizim gibi birbirini seven,sayan mutlu evli görmedim.Maşallah sübhanallah. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. Görenler hayret içinde kalıyor herkes hayran evliliğimize. Birkaç kişi bizi görüp evlenmeye karar verdi. Çalıştığım oteldeki bir gencin sözünü hiç unutmayacağım ''Zehra hanım ben evlenmek konusunda kararsızdım çünkü evliler hep mutsuz kadınlara güven olmaz mutlu evlilik yok evlenme diyor herkes. Ama sizi gördüm ya kadınlar ve evlilik hakkındaki fikrim değişti evlenmeye karar verdim Rabbim bana sizin gibi bir eş nasip etsin inşaalah''. Rabbim onun  ve tüm bekarların gönlüne göre versin inşaAllah.
Görümcem bize ' Yirminci yüzyılın Leyla ile Mecnun'u böyle aşk böyle sevgi görmedim'diyor.
 Her gün şükrediyorum. Anlatabilmek mümkün mü. Okuduğum romanlardan, izlediğim filmlerden, hayal ettiğimden bile daha güzel şeyleri nasip etti Rabbim bana eşimi vererek. İyi ki diyorum iyi ki Rabbim benim istediklerimi vermedi geçmişte, iyi ki kendi layık gördüğünü nasip etti. Oysaki ağladığım üzüldüğüm günlerde bunu bilmiyordum Rabbimin benim için daha iyi planları olduğunu. Allah'ım seni çok seviyorum. Şu duanın önemini anlıyorum 'Rabbim bilmediğim şeyi istemekten Sana sığınırım' 
Rabbim evliliğimizi mübarek kılsın.Bize bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet versin. Kötü insanların şerrinden nazardan kem gözden alemlerin Rabbi olan Allah'a sığınırım. Rabbim bizi tüm şerlerden koru. Rabbim bize hayırlı kapılar aç. Sen ol dersin olur ol de olsun Rabbim.
Ben kocamdan razıyım Allah da razı olsun. Rabbim onu ve beni selamete çıkarsın. Rabbim Ya Fettah isminin hürmetine bize hayırlı kapılar açsın. Rabbim bize sağlıklı afiyette ömür nasip etsin. Rabbim kocamın o harika gülümseyen yüzünü hep güldürsün ona bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet nasip etsin. Amin
Rabbim harika gönüllü eşime de bana da bir insanın bu dünyada yaşayabileceği en büyük mutluluğu hayırlı eşle evlenmeyi ve her yönden mucize sayılabilecek mutlulukta evlilik nasip etti. Ama ardından büyük bir sınav verdi, bir insanın dünyada yaşayabileceği en büyük dertlerden birini. Rabbim sabrımızı ölçüyor, Rabbim bizi seviyor ya bizi sınıyor. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. Her halükarda O'na hamd olsun. Rabbim Ya Rahman Ya Rahim Ya Fettah ve diğer tüm güzel isimlerinin hürmetine bizi selamete çıkarsın inşaAllah. Anlatsam roman olur filmlerde bile yok böyle bir olay nasıl bir derdin içindeyiz ve öyle mutluyuz ki bize böyle hayırlı evlilik hayırlı eş nasip eden Allah'a hamd olsun.
Anladım ki hocama mucize var ben mucizeye inanıyorum derken Rabbim bana mucizesini hazırlıyormuş. İyi günde kötü günde mutlulukların en güzeli en tarifsizi,mübarek,eşsiz bir aşklı evlilik. Rabbime hamdü senalar olsun.
Kocam bu dünyada gördüğüm en harika insan, ben de öyleyim anladım ki Allah sevdiği kullarına sevdiği kullarını hediye ediyor sözü gerçekmiş.
Rabbim Sen derdimizi biliyorsun. Derdimizin devasını vereceksin biliyorum ama lütfen tez zamanda ver. Sabrımızı sınama. Bize belasız yakınlık ver. Amin
Bu dua da dua dostlarım için;
Rabbim evli olup da mutsuz olan tüm müslüman kardeşlerimizin yuvasına huzur ver, islamiyetin kuranın sünnetin rehberliğinde huzurlu mutlu evlilik nasip et. Bekarlara da gönüllerine göre hayırlı kişilerle hayırlı evlilik nasip et. Amin



Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak