Mutlu Yasam İcin Sirlar

Güne gülümseyerek,şükrederek başlayınca o gün her zamankinden daha güzel geçiyor sevgili dua dostlarım.
Geceleri yatarken de şükretmek ve yarın her şeyin daha güzel olacağını düşünmek her zaman iyi sonuçlar vermiştir. Hayatı dertlerle geçen ve her derde rağmen mutluluğunu,gülümsemesini kaybetmeyen birisi olarak inanın ki en zor günleri ben hep bu şekilde şükrederek atlattım. 


Size bir de çok uzun yaşayan bir adamın gerçek hayat hikayesini anlatayım;

Bir gazeteci 102 yaşındaki bir adamla röportaj yapmak üzere evine gider.

Gazeteci yaşlı adama ilk olarak bu kadar uzun yaşamasını ve bu yaşta böyle sıhhatli, dinç ve neşeli olmasını neye borçlu olduğunu sorar. Beklediği cevap, hiç sigara içmedim, kendimi yormadım, yoğurt yedim, ayran içtim, sabahları spor yaptım türünden bir şeydir. Ancak, ihtiyar adam, gazeteciye şu cevabı verir:

Evlat, Allah 'ın bana lütfettiği her gün, erkenden yatağımdan kalkar ve halime şükrederek pencerenin önüne giderim. Bir iki dakika dinlendikten sonra, hava ister güneşli, ister yağmurlu, ister sıcak, ister soğuk olsun kendi kendime şunları söylerim:Bu, tam benim istediğim gibi muhteşem bir gün!'

Eski yazdığım yazılara göz attım, yazdığım şükür dualarına baktım, o zamanlarda yaşadığım dertleri hatırladım. O dertler şimdi yoklar, şimdi de başka dertler var yarın da bugün ki dertler olmayacak. Hiç bir dert kalıcı değil. Yaşama küsmeyip şikayet etmeyip yola devam edersen karlı çıkıyorsun dertler savaşından. Allah cc sevdiği kullarına dert verirmiş ve cennete ilk girecek olanlar da bu dünyada çok dert çekenler olacakmış. O zaman neden üzüleceksin ki bu dünya gelip geçici, ahiret mutluluğu ise kalıcı.

Bu dünyada hayatı zorluklarla geçenlere müjde, hiç bir zorlukla karşılaşmamış her şeyin hazırına konmuş ve kötü kalpli olmayı seçip başkalarını aşağılayanlara ise kötü haber. Allah sevdiği kullarına dert verir zorluk verir, Firavuna baş ağrısı bile vermemesi ve çoğu kötüye bu dünyada her şeyi vermesi ondandır. Bu yüzden kimse hayatı zorluklarla geçen kişilerle dalga geçip küçük görmesin bu dünya sizin cennet ise dünyada zorluklar karşısında pes etmeyip doğru yolda ilerleyenler için. Cennete ilk girecekler bu dünyada zorluklarla sınav olmuş kişiler olacaktır.

Hayat sen onu nasıl görürsen öyle. Ne yaşarsan yaşa hayatını güzel görüp mutlu olabilirsin.

Şükretmeyi ihmal etmeyelim. Her güne şükrederek başlayalım, her gece şükrederek uykuya dalalım. Bak gör hiçbir şey seni mutsuz edemeyecek. Şükrettiğin sürece hem bu dünyada hem de ahirette mutlu olacaksın.

Şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.

Bugünkü şükür duam (siz de kendi şükür nedenlerinizi düşünüp duanızı edin can dua dostlarım):

Bana beden ve ruh sağlığı veren Allah'a hamd olsun. Bana gönlüme göre eş ve yuva nasip eden Allah'a hamd olsun. Bana akıl ve güzel yetenekler nasip eden Allah'a hamd olsun. İyi niyetli olduğum ve güzel bir kalbim olduğu için Allah'a hamd olsun. Ömrümün kalanında bana daha güzel şeyler yaşamayı nasip edecek olan Allah'a hamd olsun. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. 

Selam ve dua ile,

Zehra 

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak