Omur Geciyor

Ömür su gibi akıp gidiyor. Herkesin farklı bir hayatı, herkesin farklı yolculuğu, herkesin farklı dertleri var.

Kendi yolculuğumu düşünüyorum, geçmişimin muhasebesini yapıyorum bu aralar. Ömrümün yol ayrımlarında hep Rabbim beni kendine çeker yani bana acayip dertler verir ve ben bu dertler sırasında yalnızlığa, kendime çekilir ve Allah'a sığınırım. Bu benim seçimim hep böyle miydi dertler karşısındaki tavrım hayır ama çoğunlukla böyleydi, böyle olduğu zamanlar sonrasında hep büyük hediyelerle karşılaştım. Rabbime hamdü senalar olsun. Düşünüyorum da halime bakıyorum bir de aynı dertlerle veya daha basitleriyle veya hiç bir dertle karşılaşmamış insanların sapmış, yoldan çıkmış, isyan etmiş haline bakıyorum ve görüyorum ki sınavlarımda başarılı olmuşum. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır. 
Bugün deniz kenarında yürürken düşündüm de bazı insanlar çok şanslı her yönden her şeye sahipler bir insanın bu dünyadaki sahip olabileceği en güzel şeyleri Allah onlara vermiş ama ne alınları secde görüyor ne de dillerinde dua şükür var. Dedim ki kendi kendime ''Rabbim her şeyin en iyisini bilir Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.''
Her ne kadar bu aralar çok zor bir sınavdan geçsem de biliyorum ki Rabbim beni seviyor beni sevdiği için bana bunları yaşatıyor. Her şeyi kolay olan insanlar şükretmiyor benim ise bu hayatta hiçbir şeyim emeksiz ve kolay olmuyor ama şükrediyorum ve kalbim temiz. Zor anlarda hep hayatımdaki iyi şeylere odaklanır onlar için şükrederim, şanslı olduğum çok şey var, Allah cc hep beni korur, Allah cc hep her sabrımdan sonra bana büyük hediyeler verir, Allah cc hep beni en mutlu eden şeyleri bana nasip eder. Denizi çok seviyorum ya Rabbim de beni seviyor evlenince oturduğum ev denize üç dakika yürüme mesafesinde hem de öyle bir sahil ki nezih, huzurlu, temiz,muhteşem sanki İstanbul da değil Antalya'dayım veya Abant, Sapanca gölü kenarındayım gibi hissediyorum. Abdest alıp yürüyüşe çıkıyorum yanıma minik kuran kitabımı da alıyorum maviliklere martılara karşı oturuyorum dualarımı okuyorum. ''Rabbim teşekkür ederim bu hallerim için hamdü senalar olsun Sana.Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.'' diyorum.
 Hafta sonları çıktığımda moralim bozuluyor çünkü insanlar o güzelim sahili,her yeri çöp yapıyor çöplerini bırakıp gidiyor nasıl insanlar ki doğaya pisliklerini bırakıyorlar ve sanki bir daha oraya gelmeyeceklermiş gibi pisletip gidiyorlar anlamıyorum. Ben çocukluğumdan beri minik bir çöp parçasını bile yere atmam bazen çöp kovası bulamam çantama koyar çöp kovası bulana kadar yanımda taşırım keşke tüm insanlar benim gibi davransa.
Ömür geçiyor, neler geçti, bu hayatta neler yaşadım, dolu dolu yaşadım Allah'a hamdü senalar olsun. Bu günler geçecek, 'her Halükarda Allah'a hamd olsun.' hissediyorum yakında Rabbim sabrımın, şükrümün,iyi ve temiz kalbimin, yolundan ayrılmayışımın hediyesini verecek.
Ömür geçiyor,Allah ömür verirse yıllar sonra bu yazıyı okuduğumda bak geçti o günler iyi ki o anlarda sabredip, şükretmişim diyeceğim. Rabbim bu dünya sınavını imanla ve salih amellerle geçmemi nasip etsin inşaAllah.
Siz de sabredin, dua (dualar için tıklayın) edin, şükredin (şükür duaları için tıklayın) canım dua dostlarım. Türlü türlü dertleriniz var yazıyorsunuz, üzülüyorum sizin için dua ediyorum. Rabbim inşaAllah dua isteyen dostlarımızı selamete çıkarır. Allah gönlünüzden geçen dualarınızı hayırlısıyla kabul etsin inşaAllah.
Selam ve dua ile,
Zehra



Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak