Altın ve Gumusten Daha Degerli Olan

Sukur duaları

Hamd, alemlerin Rabbınadır. Allah’tan başka ilah yoktur.

İbadete layık yalnız Allah’tır, O birdir, ortağı yoktur, kainat Onun mülküdür, hamd Ona mahsustur, O her şeye kadirdir.

Sevgili dua dostlarım her gün şükrediyoruz, her gün yaşamımıza biraz şöyle uzaktan bakıp şükür sebeplerimizi görüyoruz değil mi.

Ben birçok kötü olayı ve sıkıntıyı, bu yöntemi uygulayarak geçiriyorum. Fani dünya sınav yeri, iyilerin sınavı da zorlu oluyor. Sınavları başarıyla atlatabilmem için iman, irade, sabır, güç veren Allah'a hamd olsun. 

Birçok sıkıntı yaşamama rağmen çok uzun zamandır Onun yolunda sabırla yürüyorum. Dünyaya ve kendime biraz uzaktan baktığımda bu uzun zamandır en büyük şükür nedenim. Allah'ım beni ve sizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah.Huzur,mutluluk ve tüm güzellikler duada, namazda, kuranda, islamda. Rabbim bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet verir bizlere inşallah. 

Haberleri izlediğimde, gazete okuduğumda ve sokakta,işte insanları incelediğimde gördüklerim kıyametin yaklaştığını haber veriyor. Türkiye nasıl böyle bir hale geldi.Allah herkesi ıslah etsin, herkesi hidayete erdirsin inşallah. Rabbim bizleri kötü insanların ve dünyanın şerrinden korusun inşallah.

Şükredecek çok nedenimiz var, Rabbim nedenlerimizi çoğaltsın inşallah. Rabbim tüm dualarımızın kabulünü yakın zamana alsın, çok şükür oldu sevincini yaşatsın bizlere inşallah. 

Bir şükür nedenimiz de başkaları dizilerle,saçma TV programlarıyla, dedikoduyla, günahlarla, nefsle, zenginlik hayaliyle, mal ve eşya biriktirme yığma derdiyle zamanlarını harcarken duaya zaman ayırmamız. Bu konuda çok fazla şanslıyız.
Bize dua etmeyi, namaz kılmayı, ibadet etmeyi, günahlardan uzak durmayı, nefs ile savaşıp bu konuda başarılı olmayı nasip eden Allah'a hamd olsun.

Sevgili Peygamberimiz sav in 'insanlar altın ve gümüş biriktirdiklerinde siz şu kelimeleri biriktirin' sözünü tutup bu kelimeleri biriktirelim 
Allah’ım! Sen’den dinde sebat etmeyi, hidayet üzere kararlılık göstermeyi, nimetine şükretmeyi, Sana güzelce kulluk etmeyi isterim. Senden (her türlü kötülükten) arınmış bir kalp ve yalan söylemeyen sadık bir dil (vermeni) dilerim. Bildiğin hayırları Senden talep eder, bildiğin şerlerden Sana sığınırım. Bildiğin şeylerden dolayı Senden af dilerim. Hiç şüphe yok ki Sen her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilensin. Amin

Şu an bu yazımı tekrar okudum, yazmamın üzerinden 2 yıl geçmiş ve ben şunu söyleyebilirim ki dualar gerçekten altın ve gümüşten daha değerli ve beni tüm maddi hazinelerden çok daha fazla mutlu etti, altınlara sahip ama ruhu bozuk birçok kişiden çok daha fazla mutlu olmamın nedeni gerçek hazine yani dualar hazinesi olabilir.
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah' a dır.




Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak