İnsanlara Baktim Bugun

turkiyenin hali

Şöyle bir dünyaya ve insanlara baktım bugün yine. Allah'ın yarattığı güzellikler ve hırslara, nefse kendini kaptırmış kötü insanlar.

Para para diyen patronlar, elemanın sigortasını ödemedin maaşından kestin...cebine iki kuruş daha fazla para kaldı kar mı ettin kendince ? Yedikleri kul hakkını ödemek kolay mı sanıyor şerefsizler? Kimsenin yaptığı yanına kalmıyor, bu dünyada da hastalıkla, iflasla... vb onlardan çıkıyor cezası da fark eden yok. Allah gözlerini doyursun. Allah onlara verdiği mülkleri,işleri ellerinden alsın sokakta dilenecek hallere düşürsün inşallah.
Ülkede tecavüzler, sapıklık almış başını gidiyor. Allah ıslah etsin. Bir dakikalık nefs uğruna başkalarının hayatını karartacak, şeytana uyacak kadar aciz iğrenç yaratıklar kendinizce kar mı ettiniz? Kimsenin yaptığı yanına kalmaz cezalarını mutlaka çeker de olan masumlara oluyor. Allah tüm sapıkları ıslah etsin. 
Öfke, kin, ahlaksızlık, aldatmalar, kibir, kıskançlık... almış başını gidiyor. Bu insanları aileleri nasıl yetiştirmiş. Her yer büyümemiş yetişkinlerle dolu.Kendini bilmeyen kendini olduğundan farklı gösteren kişiler şöyle bir aynada kendinize ve ruhunuza bakın.. Kimsiniz siz, ne istiyorsunuz?Her şey sizin istediğiniz gibi olacak diye başka insanların hayatlarına zarar veriyorsunuz. Hayat oyun insanlar oyuncak değil, önce bir büyüyün ondan sonra insanlarla iletişim kurun. Kimse sizin saçmalıklarınızla uğraşmak zorunda değil.
Çocuk yetiştiremeyecek karakterde insanlar çocuk büyütüyor, yine karaktersiz insanlar yetişiyor geleceğe.Allah akıl fikir versin. 
Çoğunluk kırıp,dökerek,başkalarına zarar vererek, bir de aşırı tüketerek mutlu olma derdinde.Bu da onları mutsuzluğa,deliliğe,alkole,uyuşturucuya,seks düşkünlüğüne,sapıklığa,aldatmaya,kıskanmaya, başka insanların sahip olduklarına göz dikmeye götürüyor. Mutlu mu olmak istiyorsun, insanlara zarar vermek yerine mutlu etmeyi dene bir de alışveriş çılgınlığı yerine elindekileri ihtiyacı olanlarla paylaşmayı dene işte o zaman mutlu olacaksın.
Mevkiye düşkünlük yüzünden de her şey her gün kötüye gidiyor. Allah ıslah etsin. Mevki ile mutluluğun olmadığını hallere bakınca görüyoruz.Allah hakiki hidayete erdirsin onları.
En büyük mutluluk, en büyük sermaye, helal kazanıp hayır ve yararlı işler yaparak ahirete göndermektir. Buna karşın asıl sermaye mal, mülk, para sahibi olmak değil, bilim, iş, yürekten bağlılık ve güzel ahlak sahibi olmaktır.
Ey kötü insanoğlu sizlere baktıkça midem bulanıyor. Dünyayı yaşanması zor bir yer haline getirdiniz. Dünyayı çirkinleştiren insanlar yanında dünyayı güzelleştiren insanlar da var, Rabbim iyileri korusun iyilerin sayılarını artırsın inşallah.Rabbim kötü insanların kalbine de iyilik,sevgi,merhamet,Allah aşkı,Allah korkusu versin inşallah. Amin

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak