Yorgunlugumuz da Hamd Sebebi

hamd duaları

İnsanlardan şikayet dolu bir yazı da yazabilirdim şu an ama onun yerine Allah'a Hamd olsun yazısı yazmayı seçiyorum.

İnsan hayatında kaç kez en dibe vurur? Kaç kez hayatının dönüm noktası olacak en büyük acıları yaşar? Belki bir kez, belki birkaç kez, belki çok kez, belki hiç. 
Kimi insanın hayatı dertsiz tasasız geçer çukursuz düz yolda yürür yolunda her şey önüne hazır çıkar ömrü biter gider. 
Kiminin ise sürekli tırmanıp düştüğü bir dağda inişli çıkışlı mücadeleyle dertlerle, dağdaki engellerden başka bir de yoluna taş koyan insanların kötülükleriyle de geçer gider. 
Ayet ve hadislerde de belirtildiği gibi Allah sevdiği kuluna dert verirmiş o yüzden 'ohh hayatım mis' diye kimse çok sevinmesin, 'neden böyle, ne zaman hak ettiğimi yaşayacağım' diye de kimse üzülmesin.
Seni bilmem ama benim hayatım kolay geçmedi ve halen de geçmiyor ama dönüm noktası olacak kadar çok acı çektiğim iki an oldu. Şu an geçmişe baktığımda ...den önce Zehra ...den sonra Zehra diyebileceğim iki dönüm noktası yaşadım.Ve sanırsam şu anki yaşadıklarım ben de üçüncü bir dönüm noktası yaşatacak gibi hissediyorum, Rabbim hayra dönüştürsün  inşallah.
İnsanlar bana dertlerini anlatmayı severler, çocukluğumdan beri dert dinleyen bir insan oldum. Otobüsteyken bile hiç tanımadığım insanlar dertlerini anlatıyor. ''Ne tür dertler var, o da benim yaşadığımı yaşamış,yalnız değilim,her insanın mutlaka derdi var, beterin beteri var, senin ki dert değil haline şükret, sen çok şanslısın, Allah'ın sevgili kulusun, başkalarına verdiği musibetlerden beni koruyan Allah'a hamd olsun''  dedirten hikayelerle dolu dünya.
Dünyayı dertli ve kötü bir yer haline getiren ise yine insanlar.Bu konu ile ilgili bir yazı yazacağım ama şu an değil çünkü şu an bu yazıyı şükür yazısı olarak bitireceğim.
Bu akşam yine şükretmem için ne çok sebebim olduğunu düşündüm. Spor salonunda aynada kendime baktım. Olduğundan çok genç bir vücut ve cilt,iyi bir insan, masum,iyi niyetli,ay yüzlü, gözler artık yorgun bakıyor ama  o yorgunluk da birçok sınavın izi var. O gözler yorulurken çok fazla dert,çok fazla mücadele,çok fazla kötü durumdaki iş yerini kalkındırma,çok fazla insana iyilik,çok fazla alttan alma,kırmamak için çok fazla susma,çok fazla adaletsizlik karşısında susmayıp mücadele etme, çok fazla iyi kalma mücadelesi, çok fazla dengesizlik,yalan,dolan,adaletsizlik,iki yüzlülük,hak yeme,yolda bırakılma,aldatılma,maskeler, kötülükle,ne istediğini bilmeyen kendini bilmeyen bu yüzden karşındakine zarar veren insanla da karşılaştı ve bir de sevgiyi düşmanlık olarak gören sevildi diye düşmanlık eden insan vardı, kötülükle karşılaşmaya alışmış iyiyi de kötü gören iyiye kötülük yapan insanlarla da  karşılaştı ama hiç kötülük yapmadı..Yorgunum çok acı çekiyorum ama vicdanım rahat..şükürler olsun. Spor yapıyorum,şükürler olsun. Spor salonuna gidecek maddi imkana sahibim,şükürler olsun. Sağlıklıyım, şükürler olsun. Özgürüm, şükürler olsun. Yolda dua okudum, zamanımı hayırlı şeylerle geçirmeyi seçiyorum, şükürler olsun.Eve geldim,evim var,şükürler olsun, ailemdeki insanlar iyi kalpli, güzel insanlar,sağlıklılar,müslümanlar. Ailem için şükürler olsun.İşim geldi aklıma, işim var şükürler olsun. İşimi iyi yapıyorum şükürler olsun. Arkadaşlarımdan mesaj geldi, sevdiğim sevildiğim dostlarım var şükürler olsun. Yeşil çay içtim,sağlıklı içecekler içme bilincine sahibim Allah'a hamd olsun.Çeşit çeşit kitaplarım ve üniversite ders kitaplarım masamda, ilim öğrendiğim için zamanımı faydalı şeyler için harcadığım için ve zekaya sahip olduğum için Allah'a hamd olsun. Dualar hazinesini açtım, ilgilendiğimde beni çok mutlu eden dualar hazinesi var Allah'a hamd olsun. Yüzlerini hiç görmediğim dua dostlarım var Allah'a hamd olsun.
Yazmaya devam etsem daha onlarca şükür sebebi yazabilirim. 
Sen de eğer kendini yorgun hissediyorsan şöyle biraz düşün kim bilir ne kadar çok şükür sebebi bulacaksın.
Rehberimiz Kuranı Kerim ne diyor:
''Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.''(Bakara Suresi-286) Amin
Hamd ederek geçen bir gün daha lütfetti bize Yaradanımız şükürler olsun;
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.
Ya Rabbi Sana hamdolsun,ya Rabbi Sana Hamd olsun,Ya rabbi Sana hamd olsun…. Sana hamd eden bütün insanların hamdleri sayısınca Sana hamdolsun.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak