Bugün de Farkındayiz Sukurlerin

sukur duası
Hayatımızda şükretmemiz gereken olaylar oluyordur, farkında değilizdir bazen.



Bir derde takılır beynimiz, çevremizde harika olaylar oluyorken onları kaçırır gözlerimiz. Bazen kapanan bir kapının ardından çok uzun süre bakakalırız,ardından açılan birçok kapıyı görmez gözlerimiz. Bazen bir derdin arkasına saklanan hediyeyi görmez gözlerimiz. Bazen şer sandığımız hayır bazen hayır sandığımız şerdir de görmez gözlerimiz.Bazen çok şanslıyız dır,şanssızız diye ağlarız. Bazen Allah bizi koruyordur da görmez gözlerimiz. Bazen şükretmeyi unuturuz.
Hangimiz bunları yaşamadı ki, ya da kaç kişi farkında? 
Mükemmel değiliz, biz aciz kullarız. Her an her şeyi en doğru şekilde algılayabilseydik sınav olmazdı. 
Sevgili dua dostum. İnşallah şükür dolu bir günün olmuştur.
Benim bugün de şükrüm çok fazla. Bugün de şükretmem için birçok neden gördüm hayatımda. Senin de öyledir büyük ihtimalle. Yeter ki görmeyi bilelim. Bakıyoruz ya bazen görmeden bakıyoruz ya işte orada yanlış yapıyoruz. Biraz kalbimizi açınca Allah'a, şükürler art arda geliyor dostum.
Bugün birkaç farkındalık yaşadım.Seninle paylaşmak istiyorum. Hayatımda çok insana hediye verdim ama verdiğimden daha çok insandan hediye aldım onu fark ettim. 
Hayatımda bana çok değer veren dostlarım oldu her zaman.
Ne zaman bir acı çeksem, ya hayatıma çok iyi bir insan giriyor o anda, ya da arkadaşlarımdan ya da yeni tanıştığım insanlardan ya da müşterilerimden hediyeler alıyorum o anda. Bu günlerde çok mutsuzum hediye sayısı arttı. Mucize sayılacak olaylar hediyeler bile oldu,onları paylaşmayacağım bende kalsın. Allah bana üzme kendini sen değerlisin seviliyorsun hem insanlar tarafından hem de ben tarafından bak sevdiğim kullarımla neler gönderiyorum sana demek istiyor olabilir, bunu fark ettim. 
Annem her zaman söyler ama bugün bana 'ben çok şanslıyım ben senden razıyım Allah da razı olsun'dediğinde bir an farkına vardım. Annemin duasını alıyorum şükretmem için çok büyük bir neden bu. Hayırlı evlat olmak büyük bir şükür nedeni.
Rabbim öyle sevgili, öyle merhametli, öyle iyi ki. Biz o kadar körüz ki. Hayatımızdaki güzellikleri göremeyecek kadar körüz, hediyeleri göremeyecek kadar körüz. 
Rabbime bir adım gidelim O bize koşarak geliyor. Onun sevgisini göremeyecek kadar körüz.
Rabbim Seni çok seviyorum. Rabbim her şey için teşekkür ederim.
Rabbim affet. Rabbim şükretmeyi unuttuğumuz anlar için bizi affet. Umutsuzluğa kapıldığımız anlar için bizi affet. 
Rabbim bizlere bu dünyada da ahirette de iyilik afiyet ver. Rabbim Sana layık kullar olmamız için bize yardım et.
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a dır.
Ya Rabbi Sana hamdolsun,ya Rabbi Sana Hamd olsun,Ya rabbi Sana hamd olsun…. Sana hamd eden bütün insanların hamdleri sayısınca Sana hamdolsun.
Selam ve dua ile,
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak