Duanız Olmasa Ne Öneminiz Var


dualar
"Duanız olmasa ne öneminiz var" Furkan 77

Ey Güzeller Güzeli Allah’ım! Ey güzelliği akılara hayret ve coşku veren Bedi olan Allah’ım. Seni çok seviyoruz. Ne olur Sen de bizleri çok sev Allah’ım.


Bu günümüzü, bu haftamızı, bu ayımızı, ömrümüzü hayırlı eyle. Bize ve nesillerimize uzun hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Geçmiş devirlerde peygamberlere, alimlere nasıl hayırlı işler yaptırdıysan bizlere de öyle hayırlı işler yaptır. Meleklerin dillerine destan olacak hayırlı işler.

Vakti gelmiş bekarlara Saliha eş ver. Evlilerin Sana olan aşkını arttır Allah’ım. Evlilerin evleri mutluluk ve huzur yuvası, Cennet köşesi olsun Allah’ım. 

Evladı olmayanlara hayırlı evlatlar, evladı olanlara da uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver. Sen latifsin lütfeylemeyi seversin. Evlatlarımızın ilmini, fehmini ve zekalarını attır.

Gençlerimize gençliklerini Senin yolunda kullanmayı lütfeyle. Gençlerimizi Dünya ve içindekilere tenezzül etmekten Sen koru. Hakiki Sevgili Sensin. Sana aşık, vurgun, tutkun olmayı bizlere lütfeyle. Mecnun’un Leyla’ya, Ferhat’ın Şirin’e olan aşkından daha derin bir aşkla Seni sevelim, Sana meftun olalım. Gençlerimizi Allah Aşığı, Peygamber Sevdalısı eyle.

 Ey Gani, Muğni, Kerim, Latif olan Allahım!

Senin büyüklüğün kadar lütuf, ikram ve ihsanların da büyüktür. Bizim küçüklüğümüze değil, Senin büyüklüğüne yakışır bir şekilde Senden lütuf ve ikramlarını bekliyoruz. Sen Zül Celali Velikram’sın. Sana her an edilmiş ve edilecek bütün hamdü senalar adedince hamdü senalar olsun.

 Bizlere Aşkta derinleşmeyi lütfeyle. Bizleri Seni anlatan bir dil eyle. Herkes Seni bilsin. Herkes Seni sevsin. Bizleri Aşıklara Bayraktar Eyle. İnsanlık Sana vurgun, tutkun ve meftun olsun.

 Hastalarımıza şifa ver. Sen Şafi’sin, şifa vermeye Kafi’sin. Sen Merhametlilerin en Merhametlisisin (Erhamerrahimin) Hastalarımıza merhametin et, şifa ver. Borçlularımıza edayı lutfeyle. Çünkü Sen Gani, Muğni, Kerim, Latif ve Zül Celali Velikramsın.

 Ömrünün en olgun çağına gelmişlerimize en olgun meyveler vermeyi lütfeyle. Manevi ve maddi hazinelerinden bol bol ver, bol bol verdir. Ticaretlerimizi “Ticareten Lentebur” Tükenmeyen ticaret, sırrına mazhar eyle.

 Bizleri yolunda eyle. Yolunda olanları iki cihanda aziz eyle. Dünya durdukça duracak hayırlı işler yapmayı bizlere nasip eyle.

 Meleklerin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım.

Habibinin hamdü senaları adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım.

Malumun adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım.

İlmin adedince Sana hamdü senalar olsun Allahım.

 Yaşlılarımızın hamdini, zikrini, şükrünü arttır. Yaşlılarımızı ve gençlerimiz Allah Aşığı eyle. Yaşlılarımızın hürmetine gençlerimizi ve çocuklarımızı ahir zaman fitnesinden ve tehlikelerinden koru. Yaşlılarımızı bilge eyle. Yaşlılarımıza ve gençlerimize bol bol Cennete yatırım olacak hayırlar yapmayı lütfeyle. Bize ve kıyamete kadar gelecek nesillerimize Taht-ı Süleyman’dan ziyade taht ve baht ver.

 Bizlere uzun, hayırlı ve sıhhatli bir ömür ver.

Bizleri Mahşerde Şefaat Sultanı Habibine en yakınlardan eyle.

Senden Cennette en yüksek dereceler istiyoruz Güzel Allah’ım.

Cennette Cemalini en yakından ve kesintisiz görmek istiyoruz.

Sen’den Sen’i istiyoruz. Senin rızanı istiyoruz. Ne olur Lütfeyle.

Cennette Habibine komşu eyle.

Senin Cemalini temaşa ederek zevki ruhaniye gark olmayı bizlere lütfeyle. (Amin)

İsmail Kılınç'ın 'Esmaü'l Hüsna Hazinesi' kitabından

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak