Sabır Sınavını Kazanmak İçin Ne Yapalım?

sabırlı olmak

Sabırlı olduğum konular ve anlar çokken, sabırsız olduğum konular ve anlar da oluyor. Çoğu zorluğa sabretmiş olmama rağmen, isyan ettiğim anlar da oldu,
inançlı bir insan olduğum ve ibadetlerimi çocukluğumdan beri kendi isteğim ile yaptığım halde bıraktığım anlar da oldu, yolumu şaşırdığım anlar da oldu,kendimle gurur duyduğum zamanlar da çok fazla. Antika bir insanım,dışımdan çok içimi geliştirmeye çalıştım. Halen çok eksiklerim var, Allah inşallah benden de sevdiğim insanlardan da razı olur. Dünyada yolcuyuz ve her şey sınav. Bu sınavın vizelerinde başarısız olduğumuz anlar olsa da inşallah finalleri başarıyla geçeriz. İnsanın irade ve beyin gücüyle kendi üzerinde değiştirip, geliştiremeyeceği bir şeyin olmadığına inanıyorum. Allah'ım inşallah cümlemize bu dünya sınavlarını Allah'ın rızası ile kazanmayı kısmet eder.
 Yüce Allah buyuruyor:
‘Ey iman edenler! Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah mutlaka sabredenlerle birliktedir!
Peygamberimiz buyuruyor:
‘Sabır üç kısımdır. Birincisi musibetlere(hastalıklara, felekatlere) sabretmektir. İkincisi ibadetlerde (namazda, oruçta) sabırdır. Üçüncüsü günah işlememek için sabretmektir.
Kim musibetlere sabreder ve onu hoş karşılarsa, Allah o kimseye üç yüz derece sevap yazar, her derecenin arası da yer ile gök kadardır.
Kim ibadetlere sabrederse Allah o kimseye altı yüz derece sevap yazar, her derecenin arası yerin merkezinden yüzeyine kadardır.
Kim nefsini frenleyip günahlara karşı sabrederse Allah o kimseye altı yüz derece sevap yazar, her derecenin arası yerin merkezinden Arş’a kadardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak