Yardım Eli: Darülaceze

DARULACEZE YARDIM
Paraya önem vermeyen, paylaşmayı seven bir insan olarak kazandığım paranın bir kısmını hep yardımlara harcamışımdır, Allah sadakam olarak kabul etsin inşaallah. Arkadaşlara, dostlara yapılan yardımların insana zarar verdiğini tecrübe öğretti. Şimdi yardım kuruluşlarına bağış yapmayı keşfettim.
Hem seni tanımayan insanlar ‘Allah razı olsun’ der, hem  hiç bir insanı kaybetmemiş oluyorsun, hem de insanı daha çok mutlu ediyor. Çok kısa bir süre öncesine kadar yapılan iyiliklerin söylenmemesi  gerektiğine inanıyordum fakat yardım yapmak isteyecek insanlara  fikir olsun diye paylaşımda bulunuyorum. Yardım yapmak için zengin olmak gerekmiyor, yardım eli uzatmak için yaşlanmayı beklemek gerekmiyor, ev araba almayı beklemek gerekmiyor. Dünya malına hayranlığı bırakıp elimizdekileri paylaşmak en önemli dini görevlerimizden. Allah dünya malına çok önem vermekten bizleri korusun ve sadakalarımızı kabul etsin inşallah.
Darülaceze harika bir yardım eli kuruluşu. Okmeydanın’daki binaya girdiğinizde kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Bahçede dolaşan, banklarda oturan huzur evi sakinleri ile selamlaşıp sohbet edebilirsiniz. Yardımlarınızın ihtiyacı olanlara ulaştığından emin olunabilecek bir yer.
1895 yılında Sultan II. Abdülhamit Han tarafından kurulmuş kurulduğu günden bugüne 30.000’i çocuk olmak üzere toplam 100.000 kişiye Şefkat Yuvası olmuş.
Nasıl yardım edebilirsiniz;
1.     Maddi durumunuz iyi değil, fakat hayır işlemek istiyorsanız:
Ziyaret günlerinde gidip, çocuk yuvasındaki çocuklarla veya huzur evindeki sakinlerle vakit geçirip, sohbet edip…onlara bedava fakat en kıymetli olan hazineyi yani sevginizi verebilirsiniz.
Ziyaret Saatleri:
Çocuk Yuvası ziyareti: Çarşamba günü, sabah saat 10:30 - 11:00, öğleden sonra saat 15:30 - 16:00 arası ziyaret edilebilir.
Huzur Evi Sakinleri için grup ziyaretleri Salı, Perşembe ve Pazar günleridir.
Salı saat 10:30 - 16:00 arası,
Perşembe saat 10:30 - 16:00 arası,
Pazar saat 10:30, 16:00 arası ziyaret edilebilir.
Normal ziyaretleri haftanın her günü saat 10:30 - 16:00 arasıdır.
Not:
10 kişi veya daha fazla katılımın olduğu grup ziyaretlerinde, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ile irtibata geçip randevu alınmalıdır.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü
Selda ARSLAN
0212 210 1895 -107

2.     Dükkanınızdaki stok fazlası veya kalan, satılmayan ürünleri bağışlayabilirsiniz:
Ürünleri direk oraya götürün, zahmetsizce bağışınızı alacaklar. Temizlik ürünü de götürebilirsiniz, baklava da, giysi de…

3.     Adak Bağışı yapmak istiyorsanız :
Başka yerde kestirip eti oraya getirebilirsiniz.
Binanın arka tarafındaki kurban satışı yerinden kurbanınızı alabilirsiniz. Bina girişindeki güvenlik görevlisine adak bağışı yapmak istiyorum kurbanı buradan alacağım deyin sizi yönlendiriyorlar. Arka tarafa yürüyorsunuz, oradaki kurban satış yerinde seçtiğiniz hayvanı tartıyorlar (500 den başlıyor fiyat). Size bir kağıt veriyorlar.Binaya tekrar giriyorsunuz hemen oradaki ofiste Darülaceze size bağış makbuzu veriyor. Yine hemen oradaki kasaba gidiyorsunuz (sizden önce hayvanı oraya götürmüş oluyorlar)makbuzu gösteriyorsunuz, adak kurbanınız kesiliyor. Sizin işiniz orada bitiyor.

4.     Kurban Bağışı Yapmak İstiyorsanız:
Bizzat oradaki satış noktasından alarak veya eti getirerek bağışta bulunabiliniyormuş.
5.     Nakit para yardımı yapmak istiyorsanız:
Telefonla arayıp bilgi alabilirsiniz.
Adres: Darülaceze Cad. No:51 Okmeydanı - ŞİŞLİ / İSTANBUL
Telefon: (0212) 210 18 95
Faks: (0212) 210 18 96






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak