Salavat-ı Şerife

Allah’ım inşallah bana ve aileme ve tüm Müminlere Peygamberimizin kabrini ziyaret edip orada salavat- ı şerife getirmeyi kısmet eder.
Yüce Allah buyuruyor
‘Muhakkak Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey müminler! Siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyet ile selam verin.
Peygamberimiz (s.a.v)buyuruyor
‘Yanında adım anıldı halde bana selam getirmeyen kimse sürünsün.’
‘Gerçek cimri, yanında adım anıldığı halde bana salatü selam getirmeyen kimsedir.’
‘Kıyamet gününde insanların bana en yakın olanı, bana en çok salatü selam getirendir.’
Salavat- şeriflerin çok çeşitleri vardır ve en kısası sadece ‘Allahümme salli ala Muhammed’ ‘Allahümme salli ala Muhammed’in ve ala ali Muhammed’ ya da ‘Sallallahü aleyhi ve sellem’ demektir.
Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:
‘Kim bana bir defa salat ederse Allah ona 10 salat eder, 10 günahını siler ve derecesini 10 kat arttırır.’
Ebu Muhammed Kab’i İbni Ucre Radıyallahü anhü diyor ki:
Bir gün Peygamber(s.a.v.) yanımıza gelince ona nasıl salavat getirelim diye sorduk. Buyurdu ki:
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema salleyte ala İbrahime (ve ala ali İbrahime) inneke hamidün mecid.
Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed, kema barekte ala İbrahime (ve ala İbrahime)inneke hamidun mecid’
Salat-ı terficiye ve salat-ı tuncina gibi daha çok salavatı şerife vardır. Ancak alimlerin söz birliği ile en faziletli salavatı şerif  bunlardır. Bu nedenle 15 kere ‘Allahümme salli ala’ ve 15 kere de ‘Allahümme barik ala’ olmak üzere her gün beş vakit namazda 30 defa bu salavatı Şerifeler okunmalıdır.
Peygamberimiz buyuruyor (s.a.v)
‘Kim bana kabrimin yanında salatü selam eder. ‘Essalatü vessalamü aleyke ya Resulallah!’ derse, onu kendim işitirim. Kim de uzaktan salatü selam ederse, o da bana ulaştırılır.’
Hac,umre ya da başka nedenlerle Medine’ye gidenler ve Peygamberimiz (s.a.v) in kabrini ziyaret edenler, sağa sola bakmadan edeple başını öne eğmeli’ Essalatü vessalamü aleyke ya Resulallah! Diye selam verirken kendisini gördüğünü, sesini işittiğini bilmeli ve sonra, Ya Resulullah! Sana layık ümmet olamadım diye hüzünle oradan ayrılmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak