Affetmek


Affetmezsen af bekleme kimseden.

Affetmek önce insanın kendisine öyle bir rahatlık, huzur ve mutluluk verecek ki, bunu ancak affederek anlayabilirsiniz.


Mutlaka herkes,huzurlu,rahat ve mutlu yaşamak ister.Affetmeden,devamlı kırgınlıkla,dargın olarak,kin ve nefretle yaşamak,size ne kazandırıyor bir düşünün derim.Her gün aynı duygularla yatıp kalkmak sizin yaşam düzeyinizi düşürecek,huzurunuzu  kaçıracak,depresyona girmenize neden olacaktır.

Dargın olduğunuz insanları,size karşı kötü davrananları,hata yapanları,haksızlık yapanları bile affetmek, size öyle bir huzur sağlayacak,öyle mutlu olacaksınız ki; “keşke daha önce affetmeyi bilsem ve affetseydim” diyeceksiniz.

Helede size haksızlık yapan, yada kötülük yapanların,haksız yere darılanların,iyilikleri için dua etmeye başlamanın ,verdiği huzuru asla tahmin edemezsiniz.

Birde dualarınızın size geri dönüş yaptığını,kabul gördüğüne şahit olursanız,onların ahlaklarının düzelip, iyi insan olduklarını, topluma, kendine faydalı insan olduklarını görmek doyumsuz bir mutlulukdur.İşte o zaman Allaha şükür secdesine vararak,şükranlarını ve teşekkürlerini arz edecek,  dua nın en güçlü silah olduğunu göreceksin.

Bundan sonra artık düşmanlarınızı dua ile cezalandıracak, dostlarınızı dua ile  ödüllendireceksiniz.Bundan sonraki yaşamınız daha mutlu olacak ve duaya devam edeceksiniz.

Artık düşmanınıza ceza yerine beddua değil,dua  edeceksiniz, çünkü beddua ederseniz,size hiç bir faydası olmayacağı gibi,o insanın daha kötü bir olmasına sebeb olcaksınız.Oysa yaptığınız iyi dualar hem size hemde ona yarar sağlıyacaktır.

Düşünsenize Yüce ALLAH Kur’an-ı Kerimde “rahmetimden ümid kesmeyin” diyor ve”hiç bir sınıflandırma yapmadan,ayrım yapmadan,,cinsine, küçüğüne, büyüğüne bakmadan  tevbe edildiği takdirde bütün günahları bağışlayacağını vaat ediyor”.

O zaman Allahü Teala bu kadar geniş merhametli ve bu kadar hoşgörülü ve anlayışlı olursa? biz kullar ne yapmalıyız acaba?

İşte hem kendimizi,  hemde bizi kırıp geçiren,üzen,gücendiren,özür dileyen insanların mutlu etmenin yolu affetmektir.

Affederek kendinize iyilik yapın,affederek mutlu olun,Affederek huzura kavuşun,Affederek dua ederek daha çok insanın hayatını değiştirin.Affederek ve dua ederek, onları günah  işlemekten kurtarın.Affederek ve dua ederek sevap terazinizi ağırlaştırın.Affederek cenneti kazanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak