Depresyona Karsı Dua


depresyon

Çağımızın en büyük hastalığı depresyon, çevreme bakıyorum herkes mutsuz, herkes bıkmış, herkes sıkıldım hayat çok zor diyor,herkes sığınacak bir şey arıyor. Çoğunluk içlerindeki acıyı nefreti kusacak yer arıyor. Modern çağın insanlığa en büyük zararı sevgisizlik ve yalnızlık ve sonunda depresyon sonrasında ise kararmış kalpler.
 Herkes yalnız, herkes yorgun. Şeytan görevini başarıyla tamamlıyor, çoğunluk vesveselere ve egoya yenik düşüyor . İnsanoğlu ne yapıyorsa kendine yapıyor, güzelim dünyayı sevgi yerine savaş yerine döndürüyor. Herkes birbirine düşman hem de hiçbir sebep yokken. Öyle olmuş ki mutlu olunca insanlar bu kısa sürecek endişesi ile o anın tadını çıkaramıyor , öyle bir şey olduğunu anlamadan sonsuz mutluluk istiyor. Çoğunluğun acı çekmekten zevk aldığını fark ettim çünkü acıda kendilerini buluyorlar. Kötülük ne kadar yaygın Rabbim şeytanlaşmış insanların şerrinden iyi insanları korusun inşallah. Oysaki kalplerdeki sevgi ile hareket edilse her şey ne kadar güzel olacak.  İnsanlar mutsuz ve mutsuzluklarını bulaştıracak yer arıyor. Allahım inşallah dünyadaki tüm insanların kalplerini ferahlatır içlerini kendi sevgisiyle doldurur. Rabbim bize sevgisini ve bizi O’na yaklaştıracak şeylerin sevgisini nasib eylesin inşallah. Kendini seven Rabbini sever, Rabbini seven kendini sever (biz O’nun bir parçasıyız) tüm insanları sever. Kalbimizi, inancımızı, iyi niyetimizi korumak kolay değil şeytan ile savaşmak ve çoğu insan ona yenik düşmüşken sokaklarda, iş yerlerinde, arkadaş topluluklarında… onlarla yaşamamız gerekirken hiç kolay değil. Allah kolaylık versin. Allah hepimizin Peygamber efendimize (s.a.v.) layık bir ümmet olmamızı kısmet etsin bizlere inşallah. Kendimizi dış etkenlerden korumak, yaşadığımız kötülükler, darbeler, zorluklar sonrasında biz de kötü olmamak için, kalbimizdeki masumiyeti kaybetmemek ve şeytanın hastalığına yakalanmamak için bize bol dua etmek düşüyor. Okuduğum kitaplardan öğrendim ki depresyon şeytanın bir işi ve depresyon için bir dua buldum sizlerle de  paylaşmak istiyorum.
İnsan büyük bir acı ve kayıp yaşadığı zaman şeytan ona vesvese verir. Ümitsizliğe düşürmek için, sürekli kayıplarını hatırlatır, acı hissettirir.
Kişi kendisini bitkin ve isteksiz hisseder. Eli kolu kalkmaz, bir işe koyulamaz. Buna günümüzde depresyon diyoruz.
Hz.Eyüp bu hali hissedince bunu şeytanın vesvesesi olduğunu anladı ve Allah’a sığındı.
‘Einni messeniyeşşeytani bi nusbin ve azab’
‘Şeytan bana bitkinlik veren bir sıkıntı ve azab dokundurdu’
Kişi bu duayı okur ve ‘euzu billahi min eş şeytanir racim’ diyerek Allah’a sığınırsa Allah onu sıkıntılarından kurtarır. Yaşama sevinci ve mücadele etme gücü bahşeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak