Cocukların Hidayeti İcin Okunacak Esmalar

cocuğunuzun hidayeti için dua

Bizim anne babalarımız çok şanslı evlat dertleri ile uğraşmadılar Allah onlara hayırlı evlatlar nasip etmiş,maşaallah.

Benim henüz çocuğum olmadığı için, olursa da inşallah hayırlı evlat olur, hayırsız evlat derdi yaşamadım. Çevremde evlat derdi ile uğraşan çok insan var. Geçenlerde birisine çocuğunun ıslah olması için dua okumasını tavsiye ettim. Onun için dua araştırmamı yapmışken burada da paylaşayım. Rabbim çocukları ile başları dertte olanlara yardım etsin inşaAllah.

Çocuklar sizin canlarınız onların hata ve yanlışları sizi derinden üzer,onların doğru yolu bulması için Anne-Baba olarak öncelikle siz yaşantınızla onlara örnek olmalısınız.Davranışlarınızla onlara yol gösterici olmalısınız.

Güzel Ahlak için:68 defa Ya Hamid c.c 170 Ya Kuddus c.c

Hidayetleri için:her namazdan sonra 20 Ya Hadi c.c  yada her gün 400 ya Hadi c.c

Kötü arkadaş ve kötü alışkanlıklar için:Ya Reşid c.c(514,)  Ya Tevvab c.c(409),Ya Berr c.c (202),1106 Ya Zahir c.c,156 Ya Afüvv c.c

Delaletten hidayete erişmeleri için:Her gün sabah akşam  19 defa ” Bismillahirrahmanirrahim.Ferdün hayyün kayyumun hakemün adlün kuddûsün .İhdinas sıratel müstekıym.”

Allah’ım evlatlarımızı güzel ahlakla ahlaklandır. Kalplerini iman ve marifet nurunla canlandır.Dosdoğru yolunu göster  bu yolda kalplerini sabit kıl.Amin

Duasını sık okumak da Allah'ın izni ile yardımcı olur.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak