Yetmiş Meleğiniz Olsun İstermisiniz

hadislerle dualar

Allah ‘ın selamı, rahmeti, bereketi, ihsanı ve ikramı üzerinize olsun,
Bir Hadis-i Şerif’i sizinle paylaşmak istiyorum.

Çok kıymetli, çok kazançlı bir Hadis-i Şerif…

HADİS-İ ŞERİF
Abdullah İbn-i Mes’ud Radıyallahu Anh’ten rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurmuş ki:
Kim sabah namazını cemaatle kılar, namaz kıldığı yerde oturmaya devam ederse ve En’am Suresi’nin başındaki üç ayeti okursa, bunu okuyan kimseye Allah yetmiş tane melek tayin eder. Onlar kıyamet kopuncaya kadar Allah’a tesbih ederler ve o okuyan kimseye de istiğfar ederler.
Deylemî, Müsnedü’l-Firdevs

EN’AM SURESİ’NİN İLK 3 AYETİ

EN’AM SURESİ’NİN İLK 3 AYETİNİN OKUNUŞU
Bismillahirrahmanirrahim.
Elhamdülillahillezi halagassemavati velarda vecealezzulumati vennur. Summellezine keferu birabbihim ya’dilun. Huvellezi halagakum mintınin summe gada ecela ve ecelum-müsemmen indehu sümme entüm temterun. Ve huvallahu fissemavati ve filerd. Ya’lemu sırrakum ve cehrakum ve ya’lemu ma teksibun.

EN’AM SURESİ’NİN İLK 3 AYETİNİN MEALİ
(1) Hamdolsun, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı var eden Allah’a. (Öyle iken) yine de küfre sapanlar (başkalarını) Rablerine denk tutuyorlar.
(2) O, sizi (önce) çamurdan yaratan, sonra (da) bir ecel tayin edendir. O’nun katında bir de ecel-i müsemmâ (kıyametle ilgili ecel) vardır. (Bu hakikatten) sonra, siz hâlâ (dirilmekten) şüphe ediyorsunuz ha!.
(3) Göklerde de yerde de hakiki İlâh (ve mâbûd) sadece Allah’tır. (O) gizlediğinizi de açığa vurduğunuzu da bilir. (Hayır ve şerden) kazandıklarınızı da bilir..

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak