Besmele'nin Faziletleri



Hiç şüphesiz,Cebrail (a.s)’ın peygamber Efendimiz(s.a.v)’e bildirdiği şekliyle, Kuran-ı Kerimin diziliş sırasındaki ilk suresi Fatihadır ve Fatihanın da ilk ayeti bir çok alimlere göre Besmele-i şerifedir.Bu yüzden hem harf sayısı hem de satır sayısının Kuran-ı kerimle ilgisi büyüktür.
Besmele-i şerifenin bazı faziletleri:
1.    Her gün 786 defa Besmeleyi 7 gün okuyan kimse istediğini elde eder.
2.    Yatmadan önce 21 defa okuyan şeytan,cin,hırsız,ani ölüm ve diğer bir çok beladan korunur.
3.    Zalim üzerine 51 defa okunup yüzüne üflenirse şerrinden korunur.
4.    Yine 51 defa olmayan bir iş için okunursa muvaffak olunur. Okuma şekli: Besmele-i şerif tama olarak okunur. yani“Bismillahirrahmanirrahim” denir.50 tanesi işi bitirecek kişinin yanına gelmeden okunur,veya müsait olunursa kapıda okunur.Son besmele hiç dünya kelamı  konuşmadan,kişinin yanına girerken,yada içeride hissettirmeden yüzüne doğru hafifçe üflenir.
5.    Güneş doğarken güneşe karşı 300 defa okuyan ve arkasından Peygamberimize salat ve selam getiren hesapsız rızık ve zenginliğe kavuşur.
6.    İçinde su buluna bir kaba 786 defa okuyup bu suyu sevdiğin birine içirirsen,onun sınırsız sevgi ve bağlılığını kazanorsın.
7.    Bir kağıda 35 defa yazıp evine yada işyerine asarsan, nazar,şeytan  ve cin şerrinden korunur,malın ve kazancın çoğalır.Bereketin atrat.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak