Mutsuz Evliler İçin Dua

dualar

Evinizde Huzur Yok Mu, Peki Neden? Neden biliyor musunuz?


Gerçek huzuru ve rahatlığı sağlayan o evdekilerdir de ondan. Eğer o evde yaşayan insanların kalpleri Allah’tan uzaksa, hepsi Allah’ı unutup dünya hırslarına, kendi tutkularına dalmışlarsa, herkes önce kendini düşünecek kadar bencilleşmişse, herkes yalnızca kendini mutlu etme peşindeyse işte o zaman o evde asla huzur olmaz.

Daha evlenmeye karar verirken bile kendine hayat arkadaşı, iyi gününde kötü gününde yanında olacak onu sevecek sayacak, kendisinin de sevip sayacağı, yan yana yürüyeceği, her şeyi paylaşabileceği, güvenebileceği eş seçmeye çalışmak yerine evine hizmetçi, annesine hizmetçi, köyünde tarlasına hayvanına bakacak amele, ya da iki maaşla rahat geçineceğini düşünüp de karısından para bekleyen adamlar için iyi maaşlı işçi…arayışıyla başlanan evliliklerde nasıl bir mutluluk olabilir ki. İslamda evlilik nedir, islamda kadının görevleri ne kocanın görevleri ne bunu doğru olarak uygulayan kaç tane Müslüman var. Çok az.

Namaz kılınan, dua edilen, şükredilen, Kuran okunan, sürekli Allah’ın adının yüceltildiği evlerde apayrı bir sıcaklık ve huzur hâkim olur.

Birbirini Allah rızası için seven ailede huzur olur. Beklentilerin çok olduğu nefsin araya girdiği yerde ise memnuniyetsizlik. Bunun dışında bir evde huzurun ve mutluluğun yakalanması mümkün değildir.

*Evlerinize girdiğinizde mutlaka eşinize, çocuklarınıza selam vererek, güler yüzle girin.
*Üzerinizde daima Allah’ın size bağışladıklarının farkında olmanın neşesi ve mutluluğu olsun. Eğer imanınız varsa tüm hazinelere kavuşmuşsunuz demektir. Sizde bunu her eve girdiğinizde ailenize, dostlarınıza hissettirin.
*Asla ama asla size bunca nimeti veren, eş ve çocuklar bağışlayan Rabbinizi unutmayın. Eğer kendisi unutursa bir gün gelip de Yaratıcısı tarafından unutulmayı göze alabilir mi insan?... “…Onlar Allah’ı unuttular; O da onları unuttu…” (Tevbe Suresi, 67)
*Allah’ın kadını ve erkeği farklı yarattığını hatırlayın ve eşinize saygı duyun. Onu değiştirmeye çalışmayın. Onu her haliyle sevin. Her haliyle seveceğinizden emin olmadığınız kişilerle evlenmeyin. Ve unutmayın ki kimse MÜKEMMEL DEĞİL! Siz de değilsiniz.Hatasız kul olmaz.
*Allah kadını eğri kemikten yarattı. Onu düzeltmeye çalışırsan kırılır. Kırılmanın sonucu da boşanmadır. Kadınınıza saygı duyun farklılıklarına, zayıflıklarına hoşgörü gösterin.
*Sizi seven, yanınızda mutlu olan bir insanı asla kaybetmeyin. Gelenin gidenden daha iyi olacağının garantisi var mı.
*Her gün evliliğiniz için Allah’a şükredin.
*Konuşmadan önce iki kez düşünün.
*Eşinize kızdığınızda bir kenara çekilip, iyi günlerinizi hatırlayın. Unutmayın ki her duygu geçicidir. Sonsuz mutluluk da yoktur. Hayat inişli çıkışlıdır. İlk inişte  size tattırdığı tüm mutlulukları bir çırpıda silip kalbini kırmayın. Kalp kırıla kırıla paramparça olur ve sonu boşanmadır.

Aile huzurunu sağlamak ve aile geçimsizliğini önlemek için şu dualar okunması tavsiye olunur.

*Bir Fatifa, Üç ihlas okunarak sevabı Hazreti peygamber (s.a.v)'in ruhuna hediye edilir.Sonra sabah ve akşam :
*Hasbiyellahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym
Yedişer defa okuyan kimse mesud bir ile hayatı geçirir.Dünyanın sıkıntısından kurtulur.Huzurlu bir hayat elde eder.
( Resulullah (s.a.v.) dilinden dualar)
Rabbim tüm Müslümanlara iki cihanda da mutlu, huzurlu, hayırlı yuvalar kısmet etsin. Amin

Sevgi ve Dua ile kalın
Zehra

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak