Birçok Rolü Üstlenen Kadınlar


dünya kadınlar günü kutlu olsun
Bugün kadınlar için dua etmek istiyorum. Nereye baksam omzundaki onca yükle ezilen kadınları görüyorum. Kadınlık rollerine ilaveten erkeklik rollerini de üstlenen kadınlar o kadar çok ki artık ülkemizde.


Baba kanatları altında sonrasında da koca kanatları altında elini sıcak sudan soğuk suya sokmadan el bebek gül bebek yaşayıp giden sadece kadın rolünü üstlenen hatta çoğu zaman onu da eksik yapan  ve yine de sürekli şikayet eden kadınlar haricinde bir de hayat şartlarının üzerine çok rol yüklediği kadınlar  var her yerde, marketlerde, işyerlerinde, fatura ödeme noktalarında, okul veli toplantılarında, parklarda...

 İş çıkışı markete uğrayıp evinin alışverişini yapıp omzu çökük onları eve taşıyan kadın o anda kocasının yapması gereken şeyi yaparken eve gidince de yemek, bulaşık, çoluk çocuk ile uğraşma gibi kadınlık görevlerini yapıyor.

Genç bir kız küçük yaşta ev geçindirme sorumluluğunu alarak babasının görevini üstleniyor.

Erkekler mi sorumsuzlaştı, yoksa bu erkekleri şımarık ve sorumsuz yetiştiren kadınlar başka kadınların hayatını mı mahvediyor, kadınlar mı erkeklere benzemeye çalışıyor? Çoğu kadın istemeden erkek rollerini üstlenirken kendi isteyerek de alanlar da var elbette. Ama Allah kadını ve erkeği farklı yarattı. Şu an sokaklara, mekanlara baktığımda milyonlarca Türk kadınının sinir hastası, mutsuz ve arayış içinde olduğunu görüyorum. Türkiye de kadın olmak zor zanaat.

Anneler çocuk yetiştirirken kız çocuklarını ezip erkek çocuklarını şımarttığı için yaşanılıyor tüm bunlar ama bunun bilincinde olmayan insanlar o kadar çok ki okumuşu da aynı okumamışı da. Anneler çocuk yetiştirmeyi bilmiyor ve sonrasında erkeklik görevini yapmadığı için yaratılışa karşı geldiği için mutsuz erkekler mecburen yüklendiği sorumluluklar altında ezilen ve erkeği küçük gören mutsuz kadınlar.

Rabbim annelere hayırlı erkekler ve hayırlı kadınlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah.

Rabbim inşallah kadınlara kadın gibi, erkeklere de erkek gibi yaşamayı kısmet eder inşallah.

Rabbim inşallah tüm kadınlara ve erkeklere bu dünyada iyilik, afiyet, esenlik, güzellik ahirette de iyilik, afiyet, esenlik, güzellik verir.

Amin


Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak