Allah'a Layık Kul Olabilmek İcin Dua


Bir gün dünya dertleri üst üste gelmiş, insanların kötülükleri karşısında şaşırmışken kendi kendime dedim ki 'her şey yalan, tek gerçek Allah. Allah'a sevdirmeye çalış kendini, gerisi boş'...


Bazı duaları birleştirerek bir dua oluşturdum. İnşaAllah O'na layık kullar olabiliriz. 

Allah'ım Senin sevgini istiyoruz, Sana layık kul olabilmeyi nasip et bizlere.

Allah’ım! Ateşin fitnesinden ve ateşin azabından, zenginliğin ve fakirliğin şerrinden Sana sığınırım.

Allah’ım! Ahlakım, amellerim ve isteklerimin fenalığından Sana sığınırım. Bildiğim ve bilmediğim şeylerin şerrinden Sana sığınırım.

Ey Hay ve Kayyum! Ancak Senden yardım isterim. Benim bütün hallerimi düzelt ve beni bir an bile kendime bırakma, Ya Rabbel âlemin.

Rabbimiz! Anlayışım kıt, amelim az da olsa dünya ve ahiret ihtiyaçlarımı Senin kapına getiriyor, karşılanmasını senden talep ediyorum. Rahmetine muhtacım, halimi arz ediyorum. Ey işleri hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyacını görüp şifaya kılan Rabbim! Denizlerin aralarını ayırdığın gibi benimle cehennem azabının arasını ayırmanı, helaka davetten ve kabir azabından korumanı diliyorum.

Allah’ım! Affın günahlarımdan daha çoktur ve rahmetin bana amellerimden daha ümit vericidir.

Allah’ım! Ayakta, otururken ve yatarken müslümanca yaşamama yardımcı ol. Düşmanları ve çekemeyenleri bana güldürme.

Rabbim! Beni kar, su ve dolu ile yıka ve hatalarımdan öyle temizle ki; kiri gitmiş bembeyaz bir elbise gibi olayım.

Rabbimiz! Bizi doğru yola ilettikten sonra kalplerimize eğrilik verme. Bizi rahmet ve merhametinle bağışla Ya Rabbi!

Rabbim! Benimle hatalarımın arasını doğu ile batı arası kadar aç. Onlar benden ben onlardan uzak olayım. Büyük küçük, ilk son, gizli açık, bilerek ve bilmeyerek yaptığım, yapacağım günahlarımı mağfiret eyle.

Allah’ım Bizim günahlarımızı, kötülüklerimizi ört. Ruhumuzu iyilerle beraber al! Müslüman olarak öldür ve Salihler arasına kat!

El-Hadi, Er-Raşid olan Allah’ım! Beni affet, bana şefkat ve merhamet et, rahmet ve mağfiretini lütfet, bana hidayet ver, bana afiyet ver ve beni rızıklandır. Bağışla günahlarımı…

Rabbim! Dünyalıklar için değil sadece seni razı etmek ve cennette dirilmek için yaşayalım. Müslümanca ölmek için müslümanca yaşayanlardan eyle, malım, canım, her şeyim feda olsun yeter ki sen razı ol, Ya Rabbel âlemin! Bu yolda yardımını esirgeme. Bizlere dayanma ve direnme gücü ver, sabır ve kolaylıklar ihsan et.

Allah’ım! Fayda vermeyen ilimden, korkmayan kalpten, dünyalıklara doymayan bir insan olmaktan ve kabul olmayan bir duadan Sana sığınırım.

Allah’ım! Kulağımın, gözümün, kalbimin, dilimin ve şehvetimin kötülüğünden Sana sığınırım. Allah'ım bana her şeyin helalini nasip et harama muhtaç etme.

Allah’ım! Kullarından herhangi birine verdiğin bir hayır veya mahlûkatından birine vaat ettiğin bir lütuf var da, buna idrakim yetişememiş, niyetim ulaşamamış ve bu sebeple de isteklerimin dışında kalmış ise; Ey Âlemlerin Rabbi, onun olması için Sana yakarıyor, bana onu da vermeni rahmetinle Senden istiyorum.

Allah’ım! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlar eyle! Bize gözümüzü aydınlatacak eşler ve zürriyetler bağışla.

Allah’ım! Kulağımı, gözümü ve aklımı bana yararlı kıl. Onlarla gelecek nesillere yararlı olacak işler yaptır. Dindar olarak sıhhat ve afiyetle yaşamamı sağla, Zalimlere karşı bize yardımcı ol. Onlardan intikamımızı al. Bunu da bize göster.


Rabbim! Kederli geceden, sıkıntılı vakitlerden kötü arkadaştan ve sürekli kötü komşudan devamlı oturulan yerdeki komşunun şerrinden Sana sığınırım.

Allah’ım! Senden sıhhat ve afiyetli, iffetli ve güvenilir bir kimse olmamı; güzel ahlaklı ve kaza kadere razı olmamı isterim.

Allah’ım Sen Rahman Sen Rahim’sin. Bu bizleri şaşırtıp şımartmasın. Bugün olduğu gibi yarın ahiret gününde de söz sahibi Sen, Malik Sensin. Hesaba çekeceksin. İşte sadece Sana kul köle oluruz, kulluğumuz Sanadır. Bu konuda yardıma muhtacız ve yalnız Senden bekleriz. Çünkü bu sürekli kulluğu Sen yardım etmezsen yapamayız. Ayrıca şeytan ve dostlarına Senin yardımın olmadan direnip dayanamayız.

Bagimliliklardan Kurtulmanin Yolu

  Bağımlıklardan kurtulmak mümkün öncelikle tıbbın psikolojinin bilinçaltının yardımıyla ve İslamı anlayarak